美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

引用:我有join+D記曾經問過脫全身價錢好似十萬多

伯爵府

我都係毛孩一名,
而家係 Dream Bexxxx pro 做激光808
Underarm$3500 ~ 12次
全腿$5000 ~ 12 次 (送腳指3次)
全手$11500 ~ 12次 (送上唇6次, 下唇6次, 手指12次, Underarm3次)
而家Underarm剛打完12次只餘5-6條, 但因我以前日日塗止汗擠及用but毛方法脫, 所以仲有少少淨, 但我剛買全手, 故他們送Underarm3次給我.

伯爵府

畀面勳章

有冇人係Medilase做過呀? 佢地好似用755nm 嫁, 我唔識分呀?
佢做promo $19800 (全腿, underarm連埋上唇) 有冇jm知道抵唔抵呀??
諗左激光脫毛好耐, 但係都未揀到 d記定呢間好呀..麻煩幫下我啦..

大宅

我之前都搵緊, 係另一個Forum 寫左個分享. 節錄比你睇
我只建議用755, 咩808,1064nm唔係唔得, 不過好耐先會見到應有的效果.
1064醫學上係建議用係黑人皮膚, 亞洲人係用唔著.
無永久的, 不用想, 浪費時間同金錢
用大牌子機, 唔一定所有755機就係王道, 上左去鋪頭試, 唔岩唔好比錢, 佢地黑面由佢.

呢個月都幾努力搵美客院脫毛.
名單有Dermes, Medilase, Glamourz, 本來想去埋Marsha, 不過佢話無試做, 要比$1000.
(奇怪的是, 另外有朋友都打過佢, 要比$1200, 海鮮價乎?) 無理由有free trial 唔做要比$1000去架, 所以考慮的只有呢3間.
其實仲有好多鋪頭比我out左, 我一見到個鋪舊, 我就唔想比錢佢地.

呢3間最先被OUT竟然係Dermes.
佢服務, 環境都有8分. 但扣分係部Apogee脫毛機, 佢有幫我搽GEL, 但依然係3間之中最痛的.
但痛, 其實我都忍到! 不過我即晚同第二日隻手都係紅同痕, 我估佢度數較得太大,
雖然走之前已經搽左退紅膏… 呢點, 我已經有D卻步.
而佢當然地係3間之中最貴, 而係比較過價錢之後, 係Dermes做全腳(佢quote$29700 non peak, $48600 peak, 送腋下、手背)
等於另外2間做全手+全腳. 而我係番9-6 的OL, 無可能Join non peak, 所以dermes 再見了.

之後係Medilase. 佢同Glamourz 都係用GentleLase Pro,
我上網查過, 佢同Dermes 用的apogee 都係755nm, 大家都係Made in USA, 不過唔同公司.
GentleLase 係一間上市公司研發, 好似有20幾年經驗. 機的來源, 3間我都比平手.
MediLase 我係上網填表試做的, 第二日就有員工confirm 時間, 亦叫我記得除毛先去.
地點係TST, 乾淨, 新, 我會評為8分.
機方面, Gentlelase 比Dermes 機無咁痛, 熱感比較強, 佢每dod一下都會有冰頭降溫, 唔係dermes 咁用風機同gel.
但都係有感覺效果非常不錯, 是心動的開始.
但因為仲有另一間要試, 我對sales 的攻擊不為所動, 價錢係dermes 的60% only.
我得到全腿的Quote 係$25,000.

最後一間Glamourz應該無咩人聽過, 我都係因為朋友比張試做卷我, 我先去做.
朋友係個度做Facial, 亦都有試做脫毛, 叫我上去望下.
本來都無咩期望, 講地方美觀程度,佢一定唔夠MediLase 同Dermes, 但亦一眼睇得出係乾淨同新淨. (係呢方面我係幾講究的, 大哥, 我要訓落佢張床, 污糟的話同訓厠所有咩分別) 環境我比7分啦.
但佢地present 嘅手法令我加左唔少分前兩者都只係講解脫毛theory, 佢部機有幾巴閉, 再推我去試.
Glamourz 係比晒咁多部波長嘅機我試, 有1064,808,彩光同 GentleLase, 真係一試完就知龍與鳳, 令我唔會考慮非755的機.
Sales 亦都比左唔同鋪頭價錢的參考比我, 佢無可否認是3間最平的, 亦係永久保養. 全腿係$23,000.
不過, 細鋪令人最concern 就係: 佢執左我點算? 而佢唔需要join course,可以逐次比錢, 做6次之後自動幫你轉永久保養.
而家我仲未join 左任何一間. MediLase 有轉會半價, 我以前有Join 其他脫毛, 不過無keep 單啊!!! 用唔到.
而Glamourz就有回贈比我朋友, frd成日同我講一人分$400 好開心架, 真係正式的”導友”

禁止訪問

引用:我之前都搵緊,+係另一個Forum+寫左個分享.+

禁止訪問

引用:我之前都搵緊,+係另一個Forum+寫左個分享.+

別墅

引用:Quote:原帖由+poopoob+於+13-10-03+發表我

原帖由 snowking 於 13-10-04 發表
好詳細嘅分析呀
我都係join用gentle laser pro 嘅脫毛,效果真係好。
我今個月都會join埋全 ...
請問你係邊間做?

大宅

$14400 又真係好平woo, 不過我join 左glamourz, 佢送埋underarm 同下手比我-$23000. 如果你個度仲平, 我會好唔開心的.

你個間係邊度?

公爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

poopoob 發表於 13-10-4 12:05
$14400 又真係好平woo, 不過我join 左glamourz, 佢送埋underarm 同下手比我-$23000. 如果你個度仲平, 我會 ...
我睇完你以上既分析後, 我上網睇緊glamourz呢間, 會hardsell嗎?
基本上我只係想脫腋下

大宅

嗯, 都會sell架, 以上3間全部都sell. 不過都唔會唔比人走, 磨你個幾鐘個隻咁恐怖.
點都sell你幾野. 不過真係唔過份.
試完諗下先好比錢, 唔駃驚架, 唔岩無理由比架嗎

禁止訪問

引用:+本帖最後由+poopoob+於+13-10-4+12:06+編

禁止訪問

引用:嗯,+都會sell架,+以上3間全部都sell.+不過

大宅

回覆:snowking 的帖子

其實我都打過上aplus問,不過佢四次可做永久的terms係唔可以斷,一定要七至八星期做,斷左一次就無得做永久,我有時要上大陸做野,都唔sure 可唔可以,所以我放棄了。

公爵府

poopoob 發表於 13-10-4 13:50
嗯, 都會sell架, 以上3間全部都sell. 不過都唔會唔比人走, 磨你個幾鐘個隻咁恐怖.
點都sell你幾野. 不過真 ...
我想問下gloumourz呢間係咪要人介紹先可以試做呀?
同埋,你join左幾多parts同咩價錢呀?

大宅

好似唔駛介紹都有試做, 不過我去試做個次都係做左一個部位...因為我想做腳, 所以佢只係同我試左一大部份的左腳.

我join左全腳, 佢送埋underarm 同下手比我-$23000. 下手好似係0個個月介紹優惠送嘅, 唔知係唔係個個月都一樣. 你可以打去問下, 有需要我可以比我個membership no. 你睇下有無多d野送

複式洋房

我而家join緊一間,不過我只需脫underarms,我join的時侯做緊discount有3拆,拆實$3600(永久),而家我聽個manager講有4折,如你有興趣的話可pm我.

公爵府

poopoob 發表於 13-10-7 12:23
好似唔駛介紹都有試做, 不過我去試做個次都係做左一個部位...因為我想做腳, 所以佢只係同我試左一大部份的 ...
我打左去問, 佢問我係咪網上登記, 因為我見佢個網只係有價錢之類, 都冇寫咩登記試做, 佢又問我有冇coupon, 我話我只係知有朋友有朋友喺度做開, 佢就留左我電話話覆我.

禁止訪問

引用:其實我都打過上aplus問,不過佢四次可做永

首頁

尾頁

跳至