自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我考到車牌4年一直無揸,最近揸返 .. 初初一d concept都無
搵師傅補左鐘出街ok,之後就自己搵到個大露天錶位晚晚練習
但一個人練黎練去都無咩進展,因為完全無諗法
後來搵朋友教左, 自己再試...L 位完全無問題
當我學識左點泊既時候領悟到,其實泊唔好可以修正
最緊要第一下停車位置唔好差太遠

但S 位... 附近無..又會阻人.. 到而家都好驚...
上網睇左好多資料.. 有個網教泊S位都唔錯
今晚比條LINK大家..

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:泊車辛酸淚史.........

我都泊唔好,因為我冇車

一家人,最緊要開心,快樂~~~老公,收入大增~~~

男爵府

我只係識正對入去or係咁停係路邊,reverse parking常常交比我老公做,所以我之前係外國住通常去d多車位的shopping center。返到香港,唔敢再driving了

男爵府

回覆:angelfan07 的帖子

我用尾入泊車技術超差

公爵府

我覺得我泊車都好ok, 次次一手呔可以入....但未來c6就話我唔得, 攞呔太多, 要回番轉頭就多了....

但如果跟佢唔攞盡呔, 就會同佢一樣, 兩, 三手才入到..........其他我覺得卵泊得好過佢lor......:;pppp:

子爵府

裝多幾塊鏡睇地線。

伯爵府

引用:多得我爸爸地獄訓練,香港冇停車場難到我

原帖由 momoakira 於 13-10-07 發表
多得我爸爸地獄訓練,香港冇停車場難到我
有冇泊過佐敦德興既地獄停車場先,仲有美居中心嗰個又係極品, 呢兩個場我自問無信去泊

2011/10/31 6W2D 閃閃
2012/06/20 39W4D 出世
全人奶媽努力中!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

angelfan07 發表於 13-10-7 10:53
揸車易泊車難......次次泊到大細邊修正很困難,企出去車外睇好似好易,坐上車揸黎泊又係另一回事,唉...... ...

而家d車風油軑泊車已好好多喇
以前無架... 我試過扭到身水身汗

大宅

hashtag影視迷勳章

我都好怕泊車,可以的話...老公來~~HAHA

水晶宮

引用:more+practice+in+your+car+park

原帖由 kmimi 於 13-10-07 發表
more practice in your car park
X2 泊足一千次,包有进步

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

工多藝熟, 練多啲就好的了, 不過我上兩星期架車泊街錶位, 又俾人hit and run,可能嗰個人S位泊得唔熟啦, 唉!

子爵府

親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

我C6駕駛技術了得,反應又快,小妺自問技不如人,都係由C6載算!

子爵府

我都係c6 唔識揸車,但就意見多多,好煩。有次泊左勁耐都入唔到,阻住人地出車,好彩係外國咋,係香港一早比人bid左

子爵府

我都係c6 唔識揸車,但就意見多多,好煩。有次泊左勁耐都入唔到,阻住人地出車,好彩係外國咋,係香港一早比人bid左

首頁

尾頁

跳至