跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 兩歲生日會~

大家要留意一點就係5月已經係熱天,
去離島係戶外多, 可能會好熱。
有冇人有朋友喺離島住可以介紹食嘢同book埋地方?

(4) 去離島, 例如長洲, 南丫島, 大澳
(哩個可以唔駛點安排, 大家約定時間喺碼頭集合就ok)
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

大宅

forty+ 寫道:

大家要留意一點就係5月已經係熱天,
去離島係戶外多, 可能會好熱。
有冇人有朋友喺離島住可以介紹食嘢同book埋地方?

(4) 去離島, 例如長洲, 南丫島, 大澳
(哩個可以唔駛點安排, 大家約定時間喺碼頭集合就ok)

forty+
我認識有個媽咪,係大嶼山往.
http://hk.myblog.yahoo.com/shadowlau15/
make -up shadow photos

大宅

沙沙
ha!ha!我係零晨的鬼
http://hk.myblog.yahoo.com/shadowlau15/

子爵府

thanks shadowlau。

睇吓大家會唔會揀嶼山先搵你幫手。

我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

大宅

forty+
好呀!!

水晶宮

以下資料作大家參考
如果長洲 & 大澳
5月份長洲會有好多function (天后旦, prepare 飄色....), 到時就會好迫人
大澳就會6月頭先有function, 所以5月份都唔係太多人

公爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我選 4,3

大宅

哈...終於都引到你班大蛇出洞喇~
傾傾下就埋牙架喇

我會選擇4(去離島, 我啱路)

PS>
Twenty,
其實我想見你之嘛, 好掛住你呀 :mrgreen:

子爵府

明星相靚太,
咪氹得人咁開心。
我好慘, 啲頭髮仲未止脫回生 :-( :-( :-(

子爵府

不如大家初步當去離島,
揀個日子再作安排。

我5月我兩個weekend得,
你地都add你地揀嘅日子落去好冇?

(1) 20/5 (sun)
forty+ (2大 1kid - 佢地兩歲唔係b啦)

(2) 26/5 (sat)
forty+ (2大 1kid)

公爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

不如大家初步當去離島,
揀個日子再作安排。

我5月我兩個weekend得,
你地都add你地揀嘅日子落去好冇?

1. forty+ (2大 1kid - 佢地兩歲唔係b啦)
2. carollung (2大 1k)

forty+ (2大 1kid)

佢地都當自己係大人,乜都要同我地一樣,好似要平起平坐

大宅

好遠呀....同埋日子..要諗諗先...

大宅

我5月3個星期日都要返工 :-(

1. forty+ (2大 1kid - 佢地兩歲唔係b啦)

1•forty+ (2大 1kid)
2.Fannylok (2大 1kid)

民房

Fannylok 寫道:
我5月3個星期日都要返工 :-(

3. monkeymei (2大 1k)

大宅

大宅

我邊日都得的ha!ha!

複式洋房

大家效! 效耐茅見!
我曾經都有諗過試吓搞生日會, 不過諗地方, 又真係幾頭痕!?-(
離島方面, 長洲唔係一個好選擇, 因為實在太多人~
大嶼山長沙既沙灘超靚, D沙勁幼, 但係附近就幾荒蕪, 我成日都想同貓囝囝去都唔知點去好, 除非去完沙灘即刻出返梅窩食野。
南丫島貓囝囝都去過兩次, 目標都係去洪聖爺灣玩沙, 附近只係有腸仔麵, 豆腐花同小食店... 食野又要出返去碼頭先有。
愉景灣個沙灘都ok, 有個Playground o係度, 有公園仔, 附近有M記, 快餐店, 我食過西餐(唔知有無得包場, 要問吓, 不過我估唔平), 中餐唔知有無。
不如搞吓冒險樂園生日會啦, 我地d o靚仔o靚妹肯定開心到不得了呀!
大家有無去過山頂新裝修既凌霄閣呢? 入面有間餐廳叫bubble gum, 係以tom hanks之前套戲<阿甘正傳>做主題既, 入面環境唔錯架, 只係食lunch, 都已經有顏色筆, 畫紙同玩具比小朋友玩, 唔知開party會唔會仲多野玩呢?

荔枝山莊係咪大棠果個呀? 貓囝囝上年學校既秋季大旅行有去過呀, 有牛有羊, 有金魚池, 有單車踩, 有蝙蝠洞, 地方好大, 任跑唔嬲, 都係一個ok既選擇, 價錢又抵 , 中午食個餐都ok唔錯, 好似係8餸1湯。

日子邊日都無所謂, 仲有兩個月未有咁快有booking。

Forty+, 我d頭髮都係咁上下呀! 可能都無得救喇...嗚嗚... :-(

子爵府

Celia

你真好, 比大家咁多資料同有用嘅意見。

冒險樂園生日會 - no for me la,
我驚淘淘去過之後成日都要我地同佢去,
拖吓先, 費事佢細細個就掛住玩哩啲高消費好物質嘅娛樂呀。

山頂新裝修既凌霄閣好似唔錯喎but會唔會好高消費呢?

其實大家除咗我mark 咗5月嘅日子, 大家都可以add你地prefer嘅日子架。

Hugo媽,
你prefer四月, 咁不如你揀埋四月日子add落個list度先好冇?

複式洋房

Hi all,

I also want to join!

3. June_05 Mami (2大 1kid)

大宅

hi

我都要看看我的行事歷先決定到邊日,去邊都無所謂﹗

首頁

尾頁

跳至