夫婦情感

跳至

首頁
12345...11

尾頁

子爵府

回覆:男人=狗, 需要訓練

樓主,你好可悲。要認你男人做狗先得到慰藉。

複式洋房

其實樓主都係好心分享自己婚姻嘅心得姐。。有乜好嘈wor...

我之前睇一個臺灣節目真係有嘉賓話其實對老公要“調教”。。

有d調教方法真系似訓練寵物咁。。

可能樓主“男人=狗”嘅講法,俾人有少少唔多尊重男人嘅feel..

但認真睇個post就知道樓主唔係誣衊男人嘅!

天地乖離  確實男人需要調教  發表於 13-11-4 09:45
vivibabyvivi  調教? 玩SM咩  發表於 13-11-3 22:10

複式洋房

AnnGartafield 發表於 13-11-3 17:55
我個層次高啲,男人=人,因為我會諗清楚呢個男人係咪適合我,我先會決定係咪結婚。我地相處係講道理、傾心 ...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

如果調番轉,你老公形容女人=狗,需要train,就會忠心,即使出面有女人,都唔會出聲,仲會乖乖喺屋企等你。

你接受嗎?如果你覺得冇問題,我亦無話可說。我只可以話,我老公唔需要train,佢會因為愛我,所以主動關心我,和我親近。我亦一樣 。

lojo11    發表於 13-11-5 13:36
BaoBaoMami  agree  發表於 13-11-5 11:01

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔好意思,我講嘅例子可能偏激左,但我只想講,人唔係動物,應該懂得互相尊重,唔應該用狗嚟形容男人。呢個詞語好負面,如果我係男人,我會好嬲。

男爵府

我想要係人既真心驚真意,唔係train出來變習慣。。雖然我有時會開聲撒嬌話佢唔記得鍚我。。但絕唔係trianing..。我最喜歡老公有時見我訓左就走過來鍚我一啖。
我相信各jm唔係話要鍚咁簡單,係要老公放佢地係個心,當返佢係情人果種feel

世界上有許多事情必須做,但你不一定喜歡做,這就是責任的涵義<<馬克思>>

珊瑚宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

比你train到拒乖過隻狗又點? 我寧願我隻狗真心走黎sit係我前面比手我 我都唔寧願拒公式咁做 就等於我寧願我老公係真心走埋黎錫下我好過拒被逼無奈咁做:pppp: 你同你老公好可憐囉

珍珠宮

假如你老公係狗咁你係乜?

男爵府

你老公係狗,哈哈,真係搞笑
最好用打狗棒訓練佢
得閒拖佢出街帶佢散下步啦
講真有d女人唔識做人老婆都好需要比人訓練下

子爵府

你老豆都係狗?噤樣講的話

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

樓主嫁左隻狗公
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

禁止訪問

大宅

BK Milk勳章

樓主可以話你c6=狗,請唔好標簽所有男人=狗!

男爵府

你老公衰,你可以話你老公係狗
(都有點扁低左隻狗),

我老公一定係人囉,佢對我好好,唔需要訓練喎!

你咁講,你咪成日比狗x. ???

vivibabyvivi    發表於 13-11-3 22:11

男爵府

你老公係狗咋,你唔好講到所有男人係狗先得ga

大宅

用狗黎形容男人,過份!!!

大宅

我唔覺我老公要train 喎,佢樣樣野都自動波既!

珍珠宮

我又明白樓主意思喎,佢唔係話男人係狗,只係想講男人部分特性同狗相似,需要調教,需要哄,又需要獎勵,又要鬧,我c6 都係咁,所以我覺得好可愛(我未有小朋友,所以在我眼中,我隻狗同老公一樣咁可愛)

大宅

見到咁多回覆,真係受寵若驚。

見咁多人插,我只係想問一句,你當啲狗係咩?

在我嚟講,現今寵物不論貓狗其他,養佢表示你當佢係家庭一份子,要比佢愛,關懷同平等。照顧佢生老病死。

如果你覺得狗仲係以前咁,係工具犬,冇用就唔要,食物係人類嘅冷飯菜汁,咁你要插我亦冇句可說。

一,開post 已經講咗呢個比喻,諗住易啲明白。如果你地會執著字眼,我仲有咩好講。

二,你地老公或男友相信都有叫過你做傻豬/BB, 咁係咪表示佢當你係xx

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

真陰功,老公係狗

---生命無價,請支持領養---

首頁
12345...11

尾頁

跳至