自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 cheungsfamily 的帖子

push
無野好睇呢....

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我一向都唔幫佢地買,我唔想為左少少既40大元,搞到我將來生BB有機會無奶飲~~身為一個香港人,我覺得我要幫番香港既BB~~

我亦都唔比家人上去時幫手買,賺個40蚊,但就覺得會令自己好折墮咯~~何苦出賣自己,出賣將來既BB,上得去就預左車費係咁多,如果連40蚊都想省,乾脆唔去上去好過啦,反正家陣上面既消費都唔係好平~

男爵府

珍珠宮

blackberry 發表於 13-11-19 07:56
我冇掃奶粉去賣,但我亦冇能力去阻止雙非飛我都好睇唔過眼,但都阻止唔到

我只可以响屋企關電視,唔係針對 ...
唔會鬧你, 我都想睇蠢哥跪返屋企, 後來仲話如果得兩,三點收視會死左佢, 我唔介意呀, 鬼叫你咁寸:pppp:

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我一定唔會咁做的, 放心

公爵府

昨日係百佳,有收銀系度話個水貨婆:'你今已經唔只買咗兩罐奶粉了,唔好再買了,我哋唔買俾你,'佢死口唔認話冇,只有買2罐,收銀都好醒知道晒佢D野,話佢,你叫個阿婆幫你買。你估我地唔知咩。我都認得你啦。'跟住個水貨婆,先死死氣走咗去。我真係好讚賞的收銀員。佢地做得好好。但相信,其他藥房鋪頭,都唔會咁做啦。佢哋賺錢睬你都傻啦。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

PUSH
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

回覆:Miulo 的帖子

如果,我地香港人團結一點,就像你說的收銀員一樣,我地香港媽媽就不用周圍搵奶粉這麼可憐
香港媽媽要擔心嘅野真係多,由之前爭床位,到而家爭學位,奶粉……真係令想生下一代嘅人卻步~所以,個啲大陸人先大大聲講,我地香港將來啲老人要靠佢地啲下一代來養:pppp:

子爵府

回覆:唔好再幫水貨客買奶粉喇

我呢排見附近d藥房既奶粉都ok充足,d人買都買到呀!

大宅

又無奶粉啦?

伯爵府

育兒性格勳章 DHA勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

元朗區近期有班雙非家長,送完返學就去排隊買奶粉,買完接放學過關北上
好似限奶令取消左咁

禁止訪問

男爵府

我絕對唔會為幾十蚊出賣香港父母、香港BB

男爵府

回覆:barbiewong 的帖子

佢地日日接d中港學童返大陸就抽幾包尿巾、奶粉上去~日日好似螞蟻咁

男爵府

醒目開學勳章

回覆:cheungsfamily 的帖子

我老公每次都幫人帶2罐,收原價,話中國公司同事,冇計拉,當人情,我笑佢"走粉"

伯爵府

引用:近日好多媽媽都買唔到奶粉,知道有啲人為左

原帖由 cheungsfamily 於 13-11-19 發表
近日好多媽媽都買唔到奶粉,知道有啲人為左數拾元幫水貨客買奶粉~我地香港啲BB都唔夠奶粉食,點解你地要幫 ...

男爵府

係咪佢地

男爵府

比佢地買晒喇

禁止訪問

寶石宮

首頁

尾頁

跳至