自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

引用:我都知會俾人插,但如果我係b6,我會落黎買

原帖由 emimi 於 13-11-19 發表
我都知會俾人插,但如果我係b6,我會落黎買奶粉,我寧願自己辛苦d都唔想bb食危險大陸奶,一陣又大頭又壞腎 ...
我concern係自己食埋d大陸野都係有問題既,其實我d人奶都有問題

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:將心比己,如果你是b6

強姦犯夠有佢嘅生理須要
莫非你會同個強姦犯講your wellcone咩?

oldmongtung    發表於 13-11-19 13:49
k_lego  阻止不了就享受  發表於 13-11-19 11:38
jolo    發表於 13-11-19 10:35
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

伯爵府

將心比己,如果我係b6, 我唔會一邊搶奶粉,一邊大大聲鬧香港有寶,香港人食阿爺靠阿爺

brandshoppingir  講得好!  發表於 13-11-19 23:02
brandshoppingir  講得好!  發表於 13-11-19 23:01
cissie    發表於 13-11-19 20:20

大宅

無錯要有同理心,但佢地係乜都搶人地呢,驚c蝕底有幾多攞幾多,點容忍?!

伯爵府

佢地而家係搶,晤好話奶粉尿片,連其他日用品都搶埋。佢地又有冇將心比己??

禁止訪問

回覆:rilakumakc 的帖子

伯爵府

來搶貨果d係B6商店吧

禁止訪問

引用:其實我成日都諗,我地去某D國家度掃晒人地D

琥珀宮

引用:我咁講其實都預左比人鬧將心比己,如果你係

原帖由 rilakumakc 於 13-11-19 發表
我咁講其實都預左比人鬧
將心比己,如果你係大陸人,生左小朋友的話,
你會來香港買尿片奶粉嗎?
如果我係大陸家長一定會買香港奶粉(或者上網訂外地貨),自己仔女健康最重要,唔會理其他人既睇法!我有廣東省內地親戚都有咁做,真係將心比己會體諒!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我咁講其實都預左比人鬧將心比己,如果你係

原帖由 rilakumakc 於 13-11-19 發表
我咁講其實都預左比人鬧
將心比己,如果你係大陸人,生左小朋友的話,
你會來香港買尿片奶粉嗎?
即係咁,香港人去外地一樣有咁掃,不過人少就唔覺

amber-darling  我無掃晒人哋D嘢㗎,你呢?  發表於 13-11-19 10:49

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實買唔緊要......正如我地去旅行都會掃貨.....但無掃到佢地咁樣衰...咁不可一世囉.......

珍珠宮

引用:將心比己,如果我係b6,+我唔會一邊搶奶粉,

原帖由 belgiumchoco 於 13-11-19 發表
將心比己,如果我係b6, 我唔會一邊搶奶粉,一邊大大聲鬧香港有寶,香港人食阿爺靠阿爺

...

仲有冇B6香港變臭港
係呀臭港黎㗎B6唔好黎喇,我真係唔希罕:pppp:

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:強姦犯夠有佢嘅生理須要莫非你會同個強姦犯

原帖由 rabbit75 於 13-11-19 發表
強姦犯夠有佢嘅生理須要
莫非你會同個強姦犯講your wellcone咩?
你用犯法既野去比喻,又唔岩wo

大宅

我有一個阿嫂係B6 , 之後傾2句先知原來佢地 B6 都有分城市人同鄉村人 ,城市人(即係佢啦) , 受正常教育 , 我同佢相處都好正常 , 佢都唔係溫柔個種 B6 , 都唔覺佢"搶野" 會比我地快 ... 佢又唔似有 $$可以係咁買 .. 不過同佢都唔算 friend .

聽佢講佢地都好唔鍾意鄉村 B6 , 佢地好多都打扮好靚 (we chat 嗰 d) , 花好多$$ 去包裝去地城市/香港/澳門識有錢仔 , 賣身呀咁 , 而黎香港搶野嗰d 好多都係暴發戶 , 可能係比人收地而有錢既 , 但佢地本身都係鄉村出身 , 所以都有文化差距 .. 佢地(城市人) 都怕左佢地架 ..

而我都有個上海同事同我講過 , 佢地都想快 d 新年 , 因為只有新年佢地先可以有返 "自己" 既地方 , d 外來人會返哂鄉下 ..

其實我覺得大家可能都面對同一問題.

大宅

引用:其實我成日都諗,我地去某D國家度掃晒人地D

原帖由 bhbeauty 於 13-11-19 發表
其實我成日都諗,我地去某D國家度掃晒人地D貨,人地會唔會咁諗我地呢?
例如,我地去韓國,一平就掃晒人地D護膚 ...
但你會去其他國家買日用品嗎?

寶石宮

引用:其實買唔緊要......正如我地去旅行都會掃貨

原帖由 jamieconnie 於 13-11-19 發表
其實買唔緊要......正如我地去旅行都會掃貨.....但無掃到佢地咁樣衰...咁不可一世囉....... ...
只可以講,樹大有枯枝

珍珠宮

好媽媽勳章

其實都好多香港人去外地(日本, 英美)掃貨,
唔會好似b6咁得人驚.

當年都好多人去外旅行掃日本奶粉.

伯爵府

開心吸收勳章 環保接龍勳章

bhbeauty 發表於 13-11-19 10:20
其實我成日都諗,我地去某D國家度掃晒人地D貨,人地會唔會咁諗我地呢?
例如,我地去韓國,一平就掃晒人地D護膚 ...
要搞清楚奶粉是民生必需品,跟化妝護膚品是完全不同的兩回事!他們搶晒奶粉,香港BB就冇得食,無代替品。相反,若他們掃光廣東道的各類名牌,則請隨便。

侯爵府

佢哋係搶、幫hk清倉,令社會恐慌,有擾亂民生的情況出現!

伯爵府

畀面勳章

但好多B6黎香港買黎走水貨喎

首頁
12345...10

尾頁

跳至