自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:每日返工都遇到啲人,明明無位再入佢都要死

原帖由 SMILE_CHINGB 於 14-01-03 發表
每日返工都遇到啲人,明明無位再入佢都要死迫入黎架mtr, 一,兩分鐘後都有架啦!佢迫入黎就不停令到架車關 ...
與其鬧迫入去果D,不如鬧c塞住唔肯行入去果D啦!入面大把位,都唔明D人係都唔行入去,慌c落車遲幾秒咁

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

伯爵府

回覆 SMILE_CHINGB 的帖子

有D仲串, 一嘢沖入嚟仲叫人行入D啦!

禁止訪問

畀面勳章 大廚勳章

回覆:真係好憎啲人死都要迫入黎!

珍珠宮

引用:我就係因為咁而同一個自私婆鬧交,+明明冇位

原帖由 snoopy888 於 14-01-03 發表
我就係因為咁而同一個自私婆鬧交, 明明冇位, 就係因為佢撞入黎, 攪到我撞到後面個女人, 我出聲話佢, 佢仲大 ...
做得好

寶石宮

真係好迫

伯爵府

tilly46263 發表於 14-1-3 09:41
回覆 Sugarpink 的帖子

哇,,,你幾點左右同係邊car遇到佢地...等我避開佢地
通常 8:15-8:25之間,第幾卡我又無留意,下星期返工睇下,兩姊妹差不多樣,都有化妝,有個塊左面多豆豆印,基本上佢地一上車實有野講架
   每日都咁開心!!!

大宅

返工經常見到有啲人鍾意一入車箱就企係門口位,擋住哂其他人入唔到去,為嘅就係到下一個站可以搶搭笠落下一層

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章

唉......返工放工搭地鐵個種迫法,我連梳條馬尾都吳敢

大宅

回覆 Sugarpink 的帖子

我係呢段時間啊

子爵府

環保接龍勳章

珍珠宮

2018復活節勳章

我以前都有搭MTR返工,老實講度門刪唔到不停開,的確令人心急。

不過我更加討厭個d繁忙時間仲攤開報紙/入面有位,出面又好多人等上都唔肯行入d嘅人

其實大家打工仔趕返工明白的,可能佢都唔想咁夾硬,不過前一兩班都上唔到,差一班車可能就會遲到,所以這種情況都會體諒的,搵食艱難

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

撘lift都係咁先唔明!試過有個大6女人見部lift迫爆都迫入去,結果過重,佢仲要唔死心來回出入左幾次

子爵府

太多自私的人

男爵府

我平時放工會係太子轉車, 只要我係排第一個,我都會等人落晒車先上車,
不過我發覺成日都會有D人好奇怪, 個個落車個時佢唔落, 係到掛住玩電話,
到人地落晒車, 排隊D人開始上車, 佢就會沖出黎!
有次有個女人仲搞笑, 大家見D人落晒車, 就開始上車,
上左2,3個人, 佢先開始慢慢迫落車, 之後仲要好大聲講,
比人落左車先啦, 之後我同另一個人同一時間好大聲回佢,
"你唔好聽朝先落車"!!

水晶宮

same here, 無位都仲要用力推, 推到人貼人, 雖然佢地唔係用手, 但係都唔想有咁近身體接觸, 好尷尬

大宅

引用:每日返工都遇到啲人,明明無位再入佢都要死

原帖由 SMILE_CHINGB 於 14-01-03 發表
每日返工都遇到啲人,明明無位再入佢都要死迫入黎架mtr, 一,兩分鐘後都有架啦!佢迫入黎就不停令到架車關 ...
系囉,明明無位都叫你行入d
真系一陣唔使出咩

子爵府

子爵府

我c6對呢類人勁憎,除左呢d仲有d死要企係門口位,但又唔讓人出入果d。。佢都憎到死

首頁

尾頁

跳至