自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

回覆:conniecheung 的帖子

可能6年級,我俾去!仲要諗下暑假係peak,機票都貴d

男爵府

引用:要$2xxx0!!!我以為私校或直資先有,原來

原帖由 tht125 於 14-01-23 發表
要$2xxx0!!!我以為私校或直資先有,原來津貼學校都有!!

侯爵府

回覆:小四學校澳洲遊學團,會去嗎?

舊年學校搞「中國僻遠山區體驗農村小孩的生活」,收費好平,有津貼,每人$333/4天,四至六年班可自由參予,30人便成團,我們都覺得更值得給小朋友體驗,報了名,但最後因人數不足取消,查問後原來得十幾人參加;但今年搞中國北京遊學團要$4xxx/4天,報名超額要抽籤。所以某程度唔怪得學校,因為家長對遊學都有虛榮心態。

joey122  我反而覺得去偏遠山區呢類遊學係值得去,如果我女學校有,我一定參加  發表於 14-1-23 09:07

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

呢個價去澳洲遊學絕對好平,不過只得四年級我唔會比

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

遊學團就唔會去, 根本即係旅行團, 學唔到野, 不過我個仔舊年比學校選在去澳洲做交流生, 共10日, 全費$8500, 住宿係接待學校學生嘅屋企, 會上課、參觀當地博物館及部份由接待家庭安排嘅觀光, 反而既可以學習下自立, 又可以到外面見識下!

大宅

回覆:liuliu 的帖子

中國偏遠農村,我覺得ok喎,起碼比佢知道佢比人幸福幾多,但去澳洲九日都唔知體驗到乜!!!

水晶宮

2024年龍年勳章

no

從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

男爵府

虎到金來勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

我個女去台灣都要6千幾,去完返黎淨係記得司機請佢食菠蘿,可能佢問題我一d都唔覺學到d咩

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:tht125 的帖子

太貴了

翡翠宮

畀面勳章

要睇行程,如果都是一般旅遊點,當然不必考慮,但如果係自己旅行去唔到既地點,或者係有自己平日好難實行的體驗,咁就值得考慮。

呀女學校今年有團去偏遠地點服務同義教,我覺得幾好。
日日是好日

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我情願一家自己去親子遊喇

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

咁細個, 去到都學唔到同交流唔到D乜啦.
.........................................

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:唔去,我覺得小四太細,我會唔放心。

原帖由 Lulu0820 於 14-01-23 發表
唔去,我覺得小四太細,我會唔放心。
同意,上到中學先考慮

珍珠宮

2018復活節勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

引用:舊年學校搞「中國僻遠山區體驗農村小孩的生

原帖由 liuliu 於 14-01-23 發表
舊年學校搞「中國僻遠山區體驗農村小孩的生活」,收費好平,有津貼,每人$333/4天,四至六年班可自由參予 ...
呢個我一定讚成。因為我一路都有呢個想法俾豬囡去親身感受下,學知足 感恩 施予

寶石宮

小四喎我會諗下

公爵府

tht125 發表於 14-1-23 07:11
要$2xxx0!!!我以為私校或直資先有,原來津貼學校都有!!
睇下你期望喺呢個遊學團有乜嘢得著。如果純粹見識下,我覺得唔值得,不如一家大細去,仲開心;如果你期望學到英文,我勸你唔好諗,得嗰幾日,sai 氣;如果你只係想小朋友試下離開父母自己同外人相處,咁可能都有得著,但咁嘅價錢買呢個經驗,好似太貴

echoleelee    發表於 14-1-23 12:31

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

引用:要$2xxx0!!!我以為私校或直資先有,原來

原帖由 tht125 於 14-01-23 發表
我有多餘$一定比佢去

大宅

引用:舊年學校搞「中國僻遠山區體驗農村小孩的生

原帖由 liuliu 於 14-01-23 發表
舊年學校搞「中國僻遠山區體驗農村小孩的生活」,收費好平,有津貼,每人$333/4天,四至六年班可自由參予 ...
我2個妹當年去過,係2個分開去,真係好辛苦,但去完返黎真係知道“身在褔中不知福“既道理!

座車座8個鐘,屈住對腳,又暈車浪,無得沖涼,去便便直接係田邊草屋解決,無燈8點就瞓5點幾起身,咬到周身蚊痕...

返到屋企,佢哋講返出黎,我真係覺得好驕傲

珍珠宮

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔會

伯爵府

no la

首頁
12345...7

尾頁

跳至