自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

原文章由 minidanny 於 07-7-30 02:07 發表
星期六, 我和囝囝到尖沙咀上暑期班, 從荃灣搭到尖沙咀. 我和囝囝一人坐一個位, 由於小朋友的身體較細, 基本上是坐唔哂整個座位的. 到深水步站, 一個拿Gucci的貴婦打扮女士上車, 9秒9 一個屁股坐落我個囝果半個座 ...

呢d係國內文化,係深圳搭地鐵,
唔好比個位有空隙,一有就多左個PAT PAT
個隙大有大PAT,細有細PAT

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原文章由 貝貝 於 07-7-30 15:10 發表
嘿~ 好一個...Gucci的貴婦(同胞)打扮既....無賴!!

以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

男爵府

我老公今日係先至經歷過
係MTR欣澳站
自由行2公婆+1個仔(已經十幾歲)
明明得2個位,佢地竟然3個人迫晒落去
個2公婆仲要大大份個D
攪到成排即刻迫晒

香港比D大陸人攪到亂晒:tongue: :tongue:

大宅

主題公園大把呢D人, 成日打尖, 失驚無神走埋呢, 又若無其事扮無野, 等我自己以為有幻覺, 前面個人成日唔同樣. 係咪應該審批下先至比佢黎香港.

民房

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

個女人都痴痴地....

原文章由 minidanny 於 07-7-30 02:07 發表
星期六, 我和囝囝到尖沙咀上暑期班, 從荃灣搭到尖沙咀. 我和囝囝一人坐一個位, 由於小朋友的身體較細, 基本上是坐唔哂整個座位的. 到深水步站, 一個拿Gucci的貴婦打扮女士上車, 9秒9 一個屁股坐落我個囝果半個..

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 renren 於 07-7-31 00:21 發表
一人坐一半?好呀,砌半邊屎忽坐囉,剩低果半邊搵個gucci袋入起佢囉,
cheap霸.

嚴 守 止 賺 、 止 蝕 位 , 相 信 每 個 投 資 者 都 曉 , 但 利 字 當 頭 , 確 實 知 易 行 難 。 所 以 , 希 望 大 家 , 贏 了 錢 , 開 心 之 餘 , 要 保 持 清 醒 ; 輸 了 錢 , 傷 心 之 餘 , 亦 要 保 持 冷 靜 。 懂 得 平 衡 投 資 心 態 , 也 許 是 致 勝 之 道 的 必 備 條 件 。

大宅

呢個世界真係咩人都有?-( ?-( ?-(

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

剩係睇第一段, 都知佢來自何方啦
教壞細路

星期六, 我和囝囝到尖沙咀上暑期班, 從荃灣搭到尖沙咀. 我和囝囝一人坐一個位, 由於小朋友的身體較細, 基本上是坐唔哂整個座位的. 到深水步站, 一個拿Gucci的貴婦打扮女士上車, 9秒9 一個屁股坐落我個囝果半個座 ...

大宅

男爵府

好媽媽勳章

比我同到呢D大陸PK,,我實會丙到佢啊媽都唔認得,,發溫呀佢

伯爵府

甘都得呀?

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

簡直是感同身受, 案件重演, 同樣高貴大方的大陸女仕, 同樣的屁股, 在火車內, 不過沒你那麼好彩, 有人幫, 我唯有抱著仔仔, 那很大的袋及一肚子的氣, 全部都放在膝蓋上.

大宅

原文章由 Jimsalad 於 07-7-30 15:43 發表
我前兩年有次搭地鐵, 衝左個女同胞入o黎, 抱起我6歲個仔坐佢大脾添呀, 佢仲完全唔覺有問題o甘?-(

嘩!!!!!!!!!!!

民房

原文章由 cubixluk 於 07-7-30 10:52 發表

呢 d 事, 我响上海見過 ... 但唔係人, 我見佢吔 d 野搭 mtr 好好笑架... 人吔坐一個位, 咁响到站時,我見有個人响某位女士背脊到攞袋橙出嚟... 我心諗.. 唔係化. ...

我係香港都試過, 唔記得係邊個站, 我和老公坐近門口位, 有個亞嬸一入門坐低, 係手袋攞個紅色背心膠袋出黎 , 內有 3 個橙, 佢用極快速度搣皮食橙 , 前後唔駛 5 分鐘 , 我同丈公相視而笑 , 我隔離位對情侶笑住講 "咁都得" , 下次帶個西瓜上車切黎食先得 "

首頁

尾頁

跳至