自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

引用:頭先熱諗住開個窗簾開窗通下風,點知有條4

子爵府

回覆:我毛管樹起晒,差啲休克了。。。。。:’(

公爵府

佢地識聽人講野架,我試過同佢講數,真係企定定聽,我講完佢就喺窗口走咗

andyman  嘩...........四哥都可以用言語溝通  發表於 14-3-19 11:23
yuki60  勁。。。。  發表於 14-3-19 09:07

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

深表同情
我唔驚,我C6勁驚,有次去旅行一拎毛巾跌落條落黎。當時心唸好彩係我,如果係C6佢應該會喊住裸跑落街
通常四腳都怕人,嚇佢就走,睇開d

jamieshih1210  裸跑  發表於 14-3-19 11:43
yuki60  你好勇敢呀!我需要時間去習慣  發表於 14-3-19 10:10

大宅

引用:頭先熱諗住開個窗簾開窗通下風,點知有條4

原帖由 yuki60 於 14-03-18 發表
頭先熱諗住開個窗簾開窗通下風,點知有條4脚蛇原來匿埋左系果度,我無留意到一拉成條手掌甘長黑色既跌左落 ...
以前我屋企好多,仲試過開門從頭門頂跌落黎,行快一秒都中頭獎,嚇到我大叫,佢仲驚過我,狂走然後離地跳起幾吋上過櫃再逃跑,真係第一次見到好似飛咁~

yuki60  你形容得好好笑,  發表於 14-3-19 09:27

複式洋房

回覆:yuki60 的帖子

伯爵府

BK Milk勳章

水晶宮

引用:Quote:原帖由+puppydingo+於+14-03-18+發表

原帖由 Minnacat 於 14-03-19 發表
想問下係邊隻綠水,tks
果d驅蟲機我試過喇,作用唔大,我開住部機,條四腳蛇依然唔走。所以我想試下你用邊 ...
take a pic when I go home

機我試過n隻,呢隻最work不過貴$900+
400/ 200試過不過touchwood一年只見過四腳蛇1-2次

我新界人所以this result 好好

also keep ur house dry n cool in the spring time.

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

小妹媽媽 發表於 14-3-19 08:49
同我經歷有得揮!我試過一次,因為我朝朝起身第一件事就係煲水,咁岩岩起身眼都未擘大咁,一手拎個煲就開水 ...
真系好嚇人囉甘跟著有無捉到

子爵府

Oh my gosh, I will die .

男爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都試過沖完涼諗住著衫,一拎件衫發現有隻四腳蛇(成隻手掌咁長),因為廁所細距離好近,嚇到我即刻衝出廁所唔敢入去,同 d frd 講個個話係益蟲,但真係好核突好得人驚囉,我依家入親廁所都周圍望確定冇先入

侯爵府

我唔買,以前仲得登嚇佢地等佢甩尾

珍珠宮

你屋企夠乾淨,你請佢地都唔黎啦

男爵府

男爵府

證明你屋企糧食充足~~~蚊

侯爵府

引用:Quote:原帖由+澳門媽媽+於+14-03-19+發表甘

原帖由 koeycat 於 14-03-19 發表
我望住條蛇走遠咗先再行
好恐怖!

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我都驚四腳蛇, 不過我唔會走佢趕佢打死佢
因為佢真係好有用 , 我娘家有一條住左幾年 ,
我未見過屋企小強 / 蚊 OR 其他小昆蟲, 可能俾佢食鬼哂

只要佢唔好日光日白走出埋, 我可以同佢和平共處

侯爵府

hashtag影視迷勳章

我覺得佢地超~~~得意

之前屋企有條, 全屋d衣魚唔見晒。後來佢走咗d衣魚又出返來了, 唉。

禁止訪問

引用:Quote:小妹媽媽+發表於+14-3-19+08:49+同我

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁

尾頁

跳至