跳至

首頁

尾頁

男爵府

嘩!! 千幾銀美金..... 食左識飛? or 食左可以入 MIT/Harvard? 我一定買!! XD

http://www.amazon.com/Zojirushi- ... rmer/dp/B008N5O58M/

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

mugtaitai 發表於 14-3-24 09:52
我都係去 amazon.co.jp 買電器,送去下榻嘅酒店,唔使煩。

同一個象印電飯煲,美國 amazon 賣 U$500,日 ...
我都有去amazon.co.jp買野呀!!上次我係度揾唔到唔係大陸做亦唔係non-stick既墨魚丸模。佢有個cast iron日本製既。用tenso.com代運。由Amazon買到寄到來我門口要 <2 weeks。運費都係好似$100咁上下!如果妹妹有野買不妨用佢,唔洗下下等你抬。
你今日backup左未?

公爵府

眼訓 發表於 14-3-24 12:16
我都有去amazon.co.jp買野呀!!上次我係度揾唔到唔係大陸做亦唔係non-stick既墨魚丸模。佢有個cast iron日 …
多謝你嘅報料,等我 book mark 左呢個代運,再話埋比妹妹聽先

運費係計美金?

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

mugtaitai 發表於 14-3-24 12:55
多謝你嘅報料,等我 book mark 左呢個代運,再話埋比妹妹聽先

運費係計美金?
係美金呀。包裹10磅。

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

mugtaitai 發表於 14-3-24 10:03
我買左呢部:

http://www.amazon.co.jp/Panasonic-ホームベーカリー-1斤タイプ-シャンパンホワイト-SD-BMS ...
yes, that's the one I got :)

公爵府

sfmeow 發表於 14-3-23 15:00
易潔煲如果刮花左會致癌,電飯煲最好不銹鋼或者黑色石個d
ic, thx :)

男爵府

岩岩諗到..如果你有 Kohl's Card. 個$500電飯煲可以去 Kohl's 買.. 佢賣$599, 星期三開始七折, 仲有 Kohl's Cash..如果經 Cashback 網...有 6%回贈, 如果你手上有 Chase Ink credit card, 可以先去 Staples買 Gift Card 有 5倍分數... 應該可以平以下咁多...

$599.00
-179.70 (30% off)
- 80.00 (Kohls's Cash)
- 25.00 (cashback 6%)
======================
$314.30

Plus 2250 Cahse Ultimate Reward Point (價值 $28.12)

最衰 Ultimate reward mall 上星期開始無左 10% 回贈.... 鳴鳴鳴.. :(

meatballs    發表於 14-3-25 01:29

公爵府

眼訓 發表於 14-3-24 02:26
食唔出分別又唔係成日食,我就唔買啦。
我都係用不鏽鋼煲煮,放工返來第一時間量米浸一陣先煲,冇痴底。
畢 ...
不鏽鋼煲都冇痴底的嗎?可以唔可以介紹係邊一種? thx :)

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

meatballs 發表於 14-3-25 01:24
不鏽鋼煲都冇痴底的嗎?可以唔可以介紹係邊一種? thx :)
平貴不鏽鋼or le creuset都冇痴底喎。
水+brown rice一齊煲滾後較最慢火煮15mins。之後放白米+水,較返大火滾起後再較慢。煮多20mins。Keep warm到我煮完飯。

公爵府

眼訓 發表於 14-3-25 01:51
平貴不鏽鋼or le creuset都冇痴底喎。
水+brown rice一齊煲滾後較最慢火煮15mins。之後放白米+水,較返大 ...
icic~我仲以為係內膽係不鏽嘅電飯煲 tim
等我下似試下先
謝謝

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:眼訓+發表於+14-3-25+01:51+平貴不鏽

原帖由 meatballs 於 14-03-25 發表
icic~我仲以為係內膽係不鏽鋼嘅電飯煲 tim
等我下似試下先
謝謝
我有個不銹鋼內膽電飯煲... 痴底痴到飛起

首頁

尾頁

跳至