自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

skybiebie 發表於 14-3-28 09:44
搵小額好易,比50就ok,落案,等,2星期左右會覆,排期,如果佢上庭,通常1,2堂搞掂,佢唔黎,或唔讓就會 ...
假如佢唔出庭,你win左又去邊搵佢賠?

已刪除用户

回覆:要求實惠退貨或退錢

水晶宮

BK Milk勳章

引用:回覆+my005+的帖子消委都有將D相比實惠,+因

原帖由 Coffee33 於 14-03-28 發表
回覆 my005 的帖子

消委都有將D相比實惠, 因為佢地都攪左2個月, 但消委都係覆返佢地唔肯換!我係直頭成張床 ...
比我日日落門市嘈

男爵府

咁鬼衰噶。

侯爵府

_candy_ 發表於 14-3-28 14:42
假如佢唔出庭,你win左又去邊搵佢賠?
唔出庭, 唔會WIN架....

珍珠宮

你比晒錢未?

如未比晒錢,堅決唔比尾數,要佢換返無問題的貨先。

大宅

實惠啲態度好差…我唔會再幫襯架

男爵府

上次我買兩張椅,一張一星期斷腳,佢都送番張新,收番舊果張...

佢係乜原因唔肯?唔係有保用嗎?

男爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章

如果你有時間就告佢,消委會佢唔會理架,去小額錢債啦。 不過去小額錢債前記得KEEP好所有收據,佢地睇收據賠錢!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

引用:回覆+Coffee33+的帖子

原帖由 Coffee33 於 14-03-28 發表
回覆 Coffee33 的帖子
嘩。咁都唔肯換???打去方向日報啦。。。

唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

大宅

回覆:kptsui 的帖子

我唔係要求退貨退錢,係要求換其他傢俬,但佢地死都話上來修,所以先拖咁耐
再加埋佢地每次都唔係即時覆,起碼一星期,仲要我催

_candy_  我都被佢地拖左大半年  發表於 14-3-29 00:32

大宅

回覆:oolong.t 的帖子

我唔係買五十幾,五佰幾,係五千幾,
點解爛左唔可以換?仲有縲絲又點解釋?
只換子床我都唔接受,我而家只想佢退錢!
係條氣唔順,咁大間公司可以咁既服務

男爵府

Coffee33 發表於 14-3-28 09:17
床同傢俬都肯換?
唔識post上來,係子床底裂開左,比着你見到都一定會要求換果隻。
消委會都覺得佢地過份, ...
其實你搵咗消委會,佢係唔會再同你直接對話D,有咩事佢地指會同消會對話,消委會叫你入小額,你入小額D決解方法都一樣,哩行D行係有邊度唔得就幫你換邊度,唔得退錢同退貨,指可以換爛個D,入小額哂人力物力加哂氣。

男爵府

Coffee33 發表於 14-3-28 18:39
我唔係要求退貨退錢,係要求換其他傢俬,但佢地死都話上來修,所以先拖咁耐
再加埋佢地每次都唔係即時覆, ...
老實話你聽,實惠所有貨品都唔係自己廠出,全部係傢俬行欏貨,所以你打電話去實惠,佢唔會即時有答案俾你,佢要搵傢俬行聽過先會有答案俾你,你話要換其他貨品,佢來貨都係唔同供應商,佢有點會俾你換,你諗下啦

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

我都係剛同實惠買傢c , 我訂左張床唔岩位佢肯比我退,我都係落門市攪, 不過我係訂紅蘋果系列既

子爵府

我都真係未試過係實惠買過傢俬,d質素差到不得了,尤其d木板係蔗渣板,我99就懶醒以為自己買左張貴野3xxx幾嘅床架,點知不出2年發霉兼爛

男爵府

BK Milk勳章

伯爵府

太過份!支持樓主討回公道

大宅

回覆:Joanma03 的帖子

我當然知道佢既傢俬都係同大陸訂,但而家我係經實惠買,佢有錢賺架,佢賺錢係包括埋服務,唔係我自己訂都得啦,洗鬼經佢咩。我都有問我係比小朋友訓,如有咩意外係咪實惠負責先?佢竟然答我係供應商負責

男爵府

回覆 Coffee33 的帖子

咁係供應商負責,上到小額都唔會係實惠去,都係供應商去上庭,上到庭個官都係叫你地庭外和解,解決方法二個1)退返D錢俾你(算數,唔整唔換)
2)子床重新做一張新D俾你,螺絲位重新裝過。我見得太多啦,見過搵區議員,消委會,再到小額都係梗D解決方法,到時哂自己時間同埋精神,到頭黎都係咁,盞自己仲激氣。

首頁

尾頁

跳至