自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

BK Milk勳章

引用:我係另一種煩惱,係房果邊同廳另一邊經常食

原帖由 sanriokitty 於 14-04-04 發表
我係另一種煩惱,係房果邊同廳另一邊經常食煙,我要食2手,有時房開些小窗半夜比煙攻醒

...
唉!呢樣勁討厭,唔食煙嘅人少少都臭到,唯有闗窗

水晶宮

畀面勳章

回覆:你地有冇啲唔顧人感受嘅鄰居?

我住村屋, 試過隔離新鄰居啱啱搬嚟,搵埋成班人返嚟玩嘈到拆天! 之後仲離譜到上天台打麻雀,啲聲冇遮冇擋更加嘈,最後我要報警。 睇住警察嚟剷佢哋心都涼晒

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

樓上果兩公婆簡直唔係人..仲要惡人先告狀恐嚇人

公爵府

引用:Quote:原帖由+iceicedog+於+14-04-05+發表

原帖由 NicolaKiKi 於 14-04-05 發表
嘩,超級賤格喎
我都係住村屋,村屋真係超應聲
去個廁所沖個廁其實都聽得好清楚
咁你係租都好,我地係買 而家都唔知點好……

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我樓上就住咗個,成日拉枱拉椅,+最近9點幾

原帖由 hunny_master 於 14-04-04 發表
我樓上就住咗個,成日拉枱拉椅, 最近9點幾仲揼嘢,搞到人心都煩埋,討厭乞人憎,好想上去鬧 ...
有!樓上無時無刻歇斯底里拆蝦拆蟹加粗口... 鬧2歲左右女女!女孩又歇斯底里地喊!越喊越鬧越鬧越喊... 半夜1、2點都時有發生,投訴極都無改善!

果個女人未生女之前,又係咁樣同佢啊媽鬧咬!生女後佢啊媽好似消失左咁.... 但就變左鬧女... 唉...

一星期總有幾晚係過半夜12點仲鬧緊!

sanriokitty  我隔離屋都係,1星期總要吵最小2次,係爸同個1x歲既女嘈再加媽大聲鬧一家人嘈咩,再加丙丙扮扮咁好煩  發表於 14-4-6 00:19

別墅

引用:Quote:原帖由 NicolaKiKi 於 14-04-05 發表

原帖由 iceicedog 於 14-04-05 發表
咁你係租都好,我地係買 而家都唔知點好……
係呀,我就係怕遇著呢啲人
再加上唔知間屋起得好唔好,所以真係唔敢一開始就買
租要住一年已經想死,你買咗仲慘
如果有管理都好啲,冇真係硬食
希望你樓上會搬走啦

別墅

引用:Quote:原帖由 hunny_master 於 14-04-04 發

原帖由 baby_chu 於 14-04-05 發表
有!樓上無時無刻歇斯底里拆蝦拆蟹加粗口... 鬧2歲左右女女!女孩又歇斯底里地喊!越喊越鬧越鬧越喊... 半 ...
勁憎呢啲人

禁止訪問

引用:我樓下都有個一星期起碼開3次演唱會!仲要

大宅

hunny_master 發表於 14-4-5 01:02
自私
遲早裝番個cam去報答佢

男爵府

回覆:hunny_master 的帖子

我隔離屋成日"bang "門,佢唔理你朝早6點又好,夜晚12點又好,總之出入山門嗰陣6就係中意"bang" 門囉!

侯爵府

我樓上個亞婆成日浪d 滴水嘅底衭同爸爸出黎,看更話左佢幾次都知衰,但有時夜嗎嗎又浪出黎,不過我見自己冇浪野出去就由得佢

子爵府

引用:我樓上就住咗個,成日拉枱拉椅,+最近9點幾

原帖由 hunny_master 於 14-04-04 發表
我樓上就住咗個,成日拉枱拉椅, 最近9點幾仲揼嘢,搞到人心都煩埋,討厭乞人憎,好想上去鬧 ...
我都有個,佢應該係打掃,成日將d野搬黎搬去,支掃把就撞黎撞去,仲要早晚一次,每次維持10分鐘,真係令我好心煩
成日趟露台個門就由頭趟到落尾(應該好大力,我自己趟唔會咁大聲),如果開一下都冇問題,佢五分鐘內可以趟成六七次如果攞野駛唔駛開到咁大呀?你好肥架?同埋可唔可以攞完搞好晒先一次過閂呀?頂!仲試過我晾緊衫倒水落黎,搞到我露台塊玻璃濕晒,仲黃黃地色,搞到我d衫要再洗過,好討厭
諗過投訴,但諗諗吓自己住樓下冇著數,繼續忍,日後有錢一定買頂樓
而家終於忍到可以搬啦,仲有一個月就可以走人但未能買頂樓,只希望下一個家庭會顧下人感受啦

子爵府

引用:Quote:原帖由+幸福黃太太+於+14-04-05+發表

原帖由 hunny_master 於 14-04-05 發表
咁衰,踢走佢一隻鞋
好主意

禁止訪問

引用:我樓上就住咗個,成日拉枱拉椅, 最近9點幾

大宅

有呀,叫床,大笑,吵交,大大力閂門

珍珠宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+hunny_master+於+14-04-04+發

原帖由 忌廉寶寶 於 14-04-05 發表
我都有個,佢應該係打掃,成日將d野搬黎搬去,支掃把就撞黎撞去,仲要早晚一次,每次維持10分鐘,真係令我 ...
鄧你高興呀

珍珠宮

畀面勳章

引用:有呀,叫床,大笑,吵交,大大力閂門 +

原帖由 siumi0212 於 14-04-05 發表
有呀,叫床,大笑,吵交,大大力閂門
叫床
係叫床之後嘈交,定嘈交之後叫床呀?

大宅

1. 屋企大門斜對面那戶個癲佬日又砰門夜又砰門,最爽係有次自己呯壞左道門要整,我同c6見佢佢整緊時即刻返入屋狂笑

2.樓上對情侶會半夜一點吸䴤,上星期六定日仲試過晨早流流7點未夠鑽野,超想殺人

By the way,見有JM講開臭鞋擺出門口,我都有2個case分享
1.當年係外面讀書時同朋友share一間套房(類似而家香港的劏房咁),隔離房個男人有次落雨自己對鞋濕左放出佢門外(即走廊位),超臭,臭到我地房都聞到,忍唔住我出門上課前print張紙放佢對臭鞋度,内容係「好臭呀!」放學後同以後都無再見佢放鞋出來

2.媽媽家住唐樓,一梯兩戶,最高樓,中間3定4樓兩戶都係親戚,以為樓梯位佢地買埋咁,好鐘意將鞋放曬係樓梯轉彎位,我成日落樓都會\'唔小心\'踢到一兩隻唔係同一對ge鞋落半層樓梯或者\'唔小心\'踩到人地剛買的全新白色波鞋

大宅

引用:Quote:原帖由 siumi0212 於 14-04-05 發表

原帖由 hunny_master 於 14-04-06 發表
叫床
係叫床之後嘈交,定嘈交之後叫床呀?
晚晚不同,每晚新鮮

首頁

尾頁

跳至