懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我本身瘦底, 肚到生得都唔算大, 手腳完全無腫過, 但BB SIZE係正常.
生前個個話我肚細, 生完個個羨慕我修身快, 好似無生過咁 (但我完全無刻意修身, 其實係餵人奶及返工忙)
總結係BB健康就得, 肚大細根本無關

禁止發言

回覆:心情不佳想發洩下

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:其實我真係好想講我個肚大定細又關d人咩事

原帖由 kwankwanl 於 14-04-06 發表
其實我真係好想講我個肚大定細又關d人咩事喎。
我宜家32週,成日俾人話睇唔出,
個肚細到似人地五,六個月 ...
D人真係好無聊,肚大又講一餐,肚細又講一餐!唔好理d無聊人

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

大宅

回覆 kwankwanl 的帖子

我果陣過左預產期d 人都問我,你仲有幾多個月生啊...我囡出世3.62kg,活潑可愛

為食媽咪

大宅

回覆:kwankwanl 的帖子

我都係肚細,差不多放產假時,樓下保安先問我係咪有咗(因為我有個歲半既大囡,估唔到咁快又生),我話差不多生得添!
我細囡出世有3.29kg!
我佗兩個,BB夠磅,媽媽睇落去又輕盈,我以此為傲!

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

個肚太大會好唔方便, 行動會仲慢架....

其實BB健康, 個肚大定細都冇所謂啦~
.........................................

大宅

我陀到8個月樓下D街坊先知我有左,人人都以為我肥左,好多人都話我個肚細,我到生都係得130磅,BB出世都成7磅,大冇用!可能只係胎水多!

大宅

我同樓主都係31week....個肚差不多大

我都試過係公司toilet俾清潔姐姐話我5,6個月小心d啦....我冇出聲...心諗我下個月尾都生lor....其實都唔需要理d"冇黎啦更"既人說話!!!!
可能我同你都係個身單薄, 所以個肚咪唔顯眼lor....

別墅

回覆:熱杏霜 的帖子

其實我真心覺得我肚大肚細都唔緊要最緊要阿b健康,自己陀得輕鬆!
你幾時預產期,係邊間生呀,囝囝定囡囡
我今次第一胎!好緊張

首頁

尾頁

跳至