2014年媽媽會

跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

熱血勳章

回覆:joanne127048 的帖子

我近呀,我應該13,14號到開刀

複式洋房

預產期10月20日, 法國醫院

別墅

我預產期10月19日, 不過開刀生

大宅

引用:我預產期10月19日,+不過開刀生

原帖由 didi709394 於 14-06-27 發表
我預產期10月19日, 不過開刀生
開刀咪要早d lor ?幾多號?

大宅

回覆:clothojosh 的帖子

有機會見到你喎

複式洋房

我都喺法國生,預產期10月2,你哋會唔會揀 package 呀?我聽人講唔揀 package 反而會平啲,知唔知有咩分別呀?

大宅

引用:我都喺法國生,預產期10月2,你哋會唔會揀+

原帖由 samanthacheung 於 14-06-28 發表
我都喺法國生,預產期10月2,你哋會唔會揀 package 呀?我聽人講唔揀 package 反而會平啲,知唔知有咩分別 ...
落訂個時冇問,唔知package 有咩喎。題外話,比錢個日,上產科個姑娘態度唔太友善!講多句都唔想

別墅

回覆:samanthacheung 的帖子

我個醫生話唔洗Join package ar

別墅

回覆 MaMaow 的帖子

我仲未諗好呀, 應該10月4-14之間, 你呢?

大宅

引用:回覆+MaMaow+的帖子我仲未諗好呀,+應該10月

原帖由 didi709394 於 14-06-30 發表

我仲未諗好呀, 應該10月4-14之間, 你呢?
我預產期9/10😬

別墅

我地可能有機會見到喎

複式洋房

引用:我book jor 3/10 開刀!有冇jm 都係呀?

原帖由 煎堆媽 於 14-06-05 發表
我book jor 3/10 開刀!有冇jm 都係呀?
我都係3/10開刀呀!

大宅

引用:Quote:原帖由+didi709394+於+14-06-30+發表

原帖由 MaMaow 於 14-06-30 發表
我預產期9/10😬
hi 我預產期8/10順產,都係法國

大宅

引用:我都喺法國生,預產期10月2,你哋會唔會揀+

原帖由 samanthacheung 於 14-06-28 發表
我都喺法國生,預產期10月2,你哋會唔會揀 package 呀?我聽人講唔揀 package 反而會平啲,知唔知有咩分別 ...
我問過醫生,佢話package包既野同您吾join既大致上一樣有,不過佢係4日3夜既價錢,因為順產可能3日都走得,所以醫生話吾洗join
但係見到要揀房個part~幾時同醫院講?我係順產,無開刀咁鬆動時間安排,入院時都痛緊咪揀吾切?

複式洋房

回覆 didi709394 的帖子

我預產期都係10月19日呀,但未決定順定開刀,如果開刀會在38週左右

複式洋房

jeffyen 發表於 14-7-3 10:56
我問過醫生,佢話package包既野同您吾join既大致上一樣有,不過佢係4日3夜既價錢,因為順產可能3日都走得, ...
你意思大致上一樣,係佢啲用品? 我開刀呀,我見 package 係5日4夜,唔知唔 join 嘅話駛唔駛5日呢?你講揀房嗰度,我諗佢都會問同你一齊入院嗰個人

大宅

引用:Quote:原帖由+MaMaow+於+14-06-30+發表我預

原帖由 jeffyen 於 14-07-03 發表
hi 我預產期8/10順產,都係法國
有機會見到你呀!你食餵人奶嗎?

大宅

引用:Quote:jeffyen+發表於+14-7-3+10:56+我問過

原帖由 samanthacheung 於 14-07-03 發表
你意思大致上一樣,係佢啲用品? 我開刀呀,我見 package 係5日4夜,唔知唔 join 嘅話駛唔駛5日呢?你講揀房 ...
我睇既私家醫生之前係法國婦產門診做左好耐,比較熟悉,(sorry我可能記錯package日數)他總之說我順產不用join package~~~我信任他就沒有join,上星期我仲問左洗吾洗book麻醉師同兒科醫生,(第一胎咩都吾識)佢話麻醉師係到時需要而定,兒科醫生我無相熟所以初步都係由醫生安排,交哂比佢lu

大宅

引用:Quote:原帖由+jeffyen+於+14-07-03+發表hi+

原帖由 MaMaow 於 14-07-03 發表
有機會見到你呀!你食餵人奶嗎?
我會餵人奶呀,希望有啦,近日搵緊邊隻奶泵,您地買左未?見好多人用medela~電泵有兩隻,價錢相距很大,吾知點揀好〜〜〜

別墅

回覆:man0129 的帖子

我暫時決定左10月13 開刀呀

首頁
12345...7

尾頁

跳至