自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆:你有無d咁嘅同事. 有一個親戚在澳洲, 就成日大大聲講......

大宅

回覆 眼超超 的帖子

我都遇過咁嘅人,係舊同事和朋友,呢d人好討厭

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

通常我會話”係呀~係呀~你好叻呀!點解你咁叻既”

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好老土....樓主你應該問佢,幾時一家移民去澳洲呀?

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:你有無d咁嘅同事. 有一個親戚在澳洲, 就成日大大聲講......

無言

子爵府

玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

子爵府

隔住個電話都聞到佢陣欏味. 真係好老土. 好似幾廿年前d 大陸人有親戚係香港就好巴閉個隻.

我住緊外國同香港朋友whatsapp, 佢地話我鬼婆我超反對, 我同佢地講我仲地道過香港人架. 我好like自己既香港味喎.

侯爵府

引用:佢係一個港產女人,+結咗婚,+有對仔女.佢有

原帖由 眼超超 於 14-05-16 發表
佢係一個港產女人, 結咗婚, 有對仔女.

佢有一千零一個親戚什麼姨媽定姑爹在澳洲咁大把, 佢成家上年去過一 ...
自卑所以自大

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

好好笑呀,大鄉里

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

見識得少係甘。。。。

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

翡翠宮

引用:我姑仔囉,閃嫁左澳洲人返親黎都。。。人地

原帖由 movinon 於 14-05-16 發表
我姑仔囉,閃嫁左澳洲人
返親黎都。。。
人地澳洲唔食香港呢d嘢
其實澳洲買好多嘢都貴過香港

佢係咁贊,可能係因為洗濕左個頭,點都要麻醉自己話果邊咩都好,你唔去就走寶! 唔通嫁到咁遠話你地知,佢日日都係食叉雞飯咩!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

火羅

男爵府

身邊有件同事係咁 去過tw 沙巴 韓國 有人提起旅行就大大大聲講出黎 果度點正法 5 知以為佢環遊左世界 其實只係去過依3 度 仲有有人講食野 佢食左d 出名小小貴小小餐廳又大聲講 邊道送最正 好似食家咁! 總之佢食過用過講到好大聲 5 like 果d 野好似殺佢全家咁 臭數到盡可能自卑先會咁

大宅

畀面勳章

呢個世界真係咩人都有

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:佢係一個港產女人, 結咗婚, 有對仔女.佢有

佢有一千零一個親戚什麼姨媽定姑爹在澳洲咁大把, 佢成家上年去過一 ...

禁止訪問

回覆:眼超超 的帖子

大宅

不必在意
不用因為別人大鄉里而影響自己情緒

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:佢係一個港產女人, 結咗婚, 有對仔女.佢有

大鄉里係咁

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆:眼超超 的帖子

翡翠宮

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

仲成日話我幾時幾時返澳洲

其實佢去過三個月交流咋

天生女人購物狂

首頁

尾頁

跳至