心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

MommyPanel勳章

美之選468 發表於 14-7-1 21:20
是的.基督徒稱教會中的人是"弟兄姐妹".反而自己的親人是陌生人.(呢樣我想講好耐) 仲有....佢地有錢奉獻俾 ...

我的腦殘朋友都係咁,佢家境唔係好有, 但佢寧願比十一, 都唔比幾百蚊佢屋企.

我有"XYZ"佢, 你父母養你咁多年,你唔係諗住唁還個恩情比佢呀麻, 竟然講左句: "主創造我地,主先係我父母"

當堂無野講兼想代佢父母!@#$%^&&*
Black List below seller:魔怪媽媽
waieva13 ,adj4102, tiffytiffy2002
melody00,BAIDEN,heib0910,miffychsno8(Lai mei la)
hi952,waiyi1011,MC82"9277*334"
(BOC =012 608 1009846 9 chan wai yi)

男爵府

回覆 cqwert 的帖子

我相信有好多基督徒不會這樣說話
最少我未遇過

會否個別例子?不過都係唔啱

伯爵府

mok239 發表於 14-6-30 18:10
"我唔同意.
聖經有教人處世之道...例如, 有一篇....有人話一位妓女無資格親近耶穌, 耶穌聽到回應道----如果你們當中有人從未犯過罪,就可用石頭攻擊那女子.......

沒有平等心的教義,怎能教出有平等心的教徒,這樣沒邏輯的處世之道,只覺得野蠻!

侯爵府

引用:Quote:美之選468 發表於 14-7-1 21:20 是的

原帖由 happymap2013 於 14-07-02 發表
我的腦殘朋友都係咁,佢家境唔係好有, 但佢寧願比十一, 都唔比幾百蚊佢屋企.

我有"XYZ"佢, 你父母養你咁 ...
如果佢父母經濟問題需要佢養, 當然吾可以忽視,因主教導我們, 當考敬父母,也是誡命第二條。 信主是要得着智慧, 不但信,而且要活出來。

用戶要求終止服務

gorky 發表於 14-7-2 16:28
這樣沒邏輯的處世之道,只覺得野蠻!

上述你所說的-----沒邏輯的處世之道,意指甚麼?

珍珠宮

引用:Quote:busimami 發表於 14-7-2 14:48 絕對

原帖由 happymap2013 於 14-07-02 發表
你被她們的自稱"基督徙"受騙了, OFFICE請靚女+基督徙係最苯的事, 因為靚女每天返工做花瓶, 日日照鏡睇下自 ...
咁?

子爵府

減齡達人勳章

重有一個又係自稱係基督徒, 重同我講佢有做義工, 我最初以為佢好好人, 佢係我公司既TRAVEL AGENT, 成日都會同佢聯絡, 公司有咩SAMPLE, 重專登留比佢TIM, 但日子耐左, 開始理解佢為人..., 我有次留左D SAMPLE比佢, 佢問我係咩. 我說笑的說不等用的, 佢竟然答我, 咁就無好比我, 我雖然有HARD FEELING, 但自我安慰佢直姐.

又有一次佢做錯野, 累我比老細閙, 我都包容佢. 因我真的當左佢係我FRIEND, 之後比BOOKING佢, 佢又遲遲都唔覆, 打電話比佢, 一句塞埋離話你估我凈係同你做野.. 我都忍佢, 又一次我FAMILY PLAN去旅行, 找佢幫忙睇下點BOOK最平, 問佢BOOK左未, 佢話好忙, 結果我等左一個月, 佢都唔覆我....

真的唔好以為基督徒會幫人, 同埋一定係好人.

男爵府

引用:重有一個又係自稱係基督徒, 重同我講佢有做

原帖由 busimami 於 14-07-03 發表
重有一個又係自稱係基督徒, 重同我講佢有做義工, 我最初以為佢好好人, 佢係我公司既TRAVEL AGENT, 成日都會 ...
我諗呢d佛教徒都有啦!始終每個人都有情緒,點能要求100%呢…

珍珠宮

個個宗教都有怪人LA
我識得有個佛教徒,女仔,自私+孤寒到死,而且成日講粗口,同埋飲酒(我NG知道飲酒算NG算犯左佛教規矩LA)
次次大班人食飯都想借D E夾少D,NG夾
去親人地擺酒,話人地D送不是全部素菜,所以人地去GE就公價500,佢就公價300(熟GE先300,NG熟GE再少D)
好似大家咁岩成班FD同時睇中1樣野,我當你10個人(包括佢)睇中LA,咁我們去買果陣順便問人地有無得便D,人地話頭3件就$40,第4件開始就$30,佢不斷強調佢係第10個買, 40X3+30X7= $330,10個人夾即係 330/10,每人$33,到收錢果陣,正常應該每人33,這位佛教徒就NG肯,死都話只會比30,果$3 NG好問佢拎,佢話,佢係第10個買,係頭果3個比$40,佢係第10個,所以係比$30,佢NG會為左幫頭果3個買貴左GE填數,咁話WOW......
又有一次,有人生日,有位人係大家都識(姑且在此叫佢做A女),唯獨佛教徒NG識,之餘A女係壽星女GE好朋友,就打算趁生日介紹埋比佛教徒認識LA,到食緊飯果陣都相安無事JE,到比$果陣又出事LA,佛教徒又話咩,A女佢又NG識無LALA帶出黎多個人多把口食野搞到佢要夾果份$大左,好堅持要分開夾,咁難GE數,叫大家點計AR......最後搞NG掂,阿佛教徒仲話A女好黑人憎,叫人以後約GATHERING,佢會黎GE就NG好叫A女,有佢無A女......

珍珠宮

cqwert 發表於 14-7-1 00:23
回覆 happymap2013 的帖子

我非常認同妳回覆我的內容,我遇過的基督徒個個初相識就想知我有唔有錢,曾經遇 ...
我都比人咁樣問過AR,不過果個人係做傳銷......

首頁

尾頁

跳至