跳至

首頁

尾頁

大宅

我今日啱啱都有問姑娘lee個問題, 因為我之前見有個topic都提過加強針,所以我去問,姑娘話而家有調查話建議打,不過係2-4年bor,唔通我聽錯?-(

原文章由 ckkjoe13 於 07-11-25 17:19 發表
想問下幫bb打左水痘針的媽咪, 因為今日熙熙的醫生話, 打完第一支水痘針, 最好係半年-1年內, 再去打支加強針, 咁樣就確保以後唔會再出水痘喎?-( 係咪真的 ...

大宅

可能要視乎每隻牌子或醫生的建議卦 醫生話佢兩個仔都係咁打架呴 好彩今日熙熙都係喊左幾聲咋:-(

原文章由 deborahk 於 07-11-25 22:48 發表
我今日啱啱都有問姑娘lee個問題, 因為我之前見有個topic都提過加強針,所以我去問,姑娘話而家有調查話建議打,不過係2-4年bor,唔通我聽錯?-(

大宅

無喎, 加強針唔係十幾歲先打咩

原文章由 ckkjoe13 於 07-11-25 17:19 發表
想問下幫bb打左水痘針的媽咪, 因為今日熙熙的醫生話, 打完第一支水痘針, 最好係半年-1年內, 再去打支加強針, 咁樣就確保以後唔會再出水痘喎?-( 係咪真的 ...

大宅

我問個隻avents.

另外我今日出花園街,街尾有檔買$39一件衫或褲或背心外套,有部份d料同款式都係超值,你可以去kap kap.

原文章由 ckkjoe13 於 07-11-25 22:56 發表
可能要視乎每隻牌子或醫生的建議卦 醫生話佢兩個仔都係咁打架呴 好彩今日熙熙都係喊左幾聲咋:-(

男爵府

好媽媽勳章

Back from Macau la
So happy & Tired
See all tomorrow...need sleep ah

大宅

星期三食咩好呢

原文章由 MonBaBa 於 07-11-25 23:03 發表
無喎, 加強針唔係十幾歲先打咩

大宅

妳話事啦!

原文章由 deborahk 於 07-11-25 23:31 發表
星期三食咩好呢

男爵府

唔通而家D幼稚園幼兒園掙客仔.. 比D甜頭你先~
12月好忙呀, c6又出trip, 所以唔去啦~

我都好耐無見過anson, 一係下次你約開layon叫埋我啦~

原文章由 Luky624 於 07-11-25 22:41 發表
yon,
Anson面完試都有波波送呀:lol:
佢地攪官塘Christmas Party你唔參加嘅??我都想見吓yuki呀!
等layon考埋試我地再去個埸玩好嗎??

大宅

去美麗華啦,上次next to日本野個間thai food得唔得架

原文章由 MonBaBa 於 07-11-25 23:38 發表
妳話事啦!

大宅

趁部腦重work, 入黎say個hi 先!

大宅

deborahk
我今日都有同熙熙去花園街, 我諗我都有去你講個檔行過, d衫仔都真係幾抵, 不過, 我都係無買, 只係去左其他街邊檔買左d底衫仔, 因為熙熙基本上都有好多表姐留比佢的衫, 而且嫲嫲無心機同佢打扮, 買左都無乜機會著:tongue:

原文章由 deborahk 於 07-11-25 23:03 發表
我問個隻avents.

另外我今日出花園街,街尾有檔買$39一件衫或褲或背心外套,有部份d料同款式都係超值,你可以去kap kap.

大宅

好眼訓啦 去訓先lu

大宅

妳又要過番黎咁好呀 ? 得架, 幾好味, 仲有一間上壽司都好正. 不如釺詠媽決定啦.

原文章由 deborahk 於 07-11-25 23:43 發表
去美麗華啦,上次next to日本野個間thai food得唔得架

大宅

我剛同c6一齊打完online game,過來say hi

男爵府

:-(:-( 我明明帶左相機去, c6話幫我拿, 就咁拿返入袋咩都冇影到 由我去追豬, 激死我啦
原文章由 MonBaBa 於 07-11-25 12:16 發表
尋日希希都有去面試呀, 仲有子恒同曳曳豬. 子恒的表現最好, 100分. 面試時仲有提子乾食&餅餅食. 又有餅餅同顏色筆做禮物攞走, 正呀 !

[ 本文章最後由 cola_la 於 07-11-26 09:40 編輯 ]

別墅

13,

潼潼打o左喇~ 醫生唔係同我講加強針wor! 不過, 應該意思同你個醫生一樣! 佢同我講話3歲時要再打多次, 佢話係最新指引黎, 確保以後唔會出水痘!

[imghttp://img407.imageshack.us/img407/268/clipboarduk8.png[/img]

大宅

原文章由 cola_la 於 07-11-26 09:36 發表
:-(:-( 我明明帶左相機去, c6話幫我拿, 就咁拿返入袋咩都冇影到 由我去追豬, 激死我啦

嘜敢失刪呀

大宅

最近個個 BB 都忙緊去 interview N1, 上周六琳琳 3rd time 去 北角 interview, 又撞到釺詠喇, 我仲撞倒我 2 個中學同學的囡囡去 interview tim, 宜家個個 BB 都話要讀 N1, 攪倒我地 d 家長都好緊張呀 :tongue: 我地報左 3 間 北角幼兒園已全部 in 曬, 宜家諗住出年去 in 多一間北角的出名就決定讀邊間, 唔會跨區出去讀 N1 喇 !

子爵府

我黎喇 ~~~

子爵府

上次hilda咪拎左隻鴨仔返屋企 lor

原文章由 yon 於 07-11-25 20:40 發表
嘩, 去面試有禮咁好既~

首頁

尾頁

跳至