夫婦情感

跳至

首頁
12345...29

尾頁

伯爵府

好難過,你真系比單親條路仲難行千千萬萬倍,因為最愛你的媽咪都吾理你……所以你要有好大精神面對前面既路…… 有咩消息上尼告知,尼到好多jm可幫你解答, good luck

禁止訪問

回覆:hehazoey 的帖子

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:生出黎真係無辦法養唔到,我都會同姑娘講安

原帖由 Fionwan901 於 14-07-18 發表
生出黎真係無辦法養唔到,我都會同姑娘講安排佢入寄養家庭,但我會盡左最大努力照顧佢先,因為我真係唔想殺 ...
我比較希望你係因為愛個小朋友先生佢出黎 而唔係為自然好受先生
你決定左未來條路就得 我呢有好多bb衫朋友比我 我諗住唔要 你有需要我可以比你 慳好多

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:本來同佢傾左搞完啲儀式係佢屋企住同每個月

本來同佢傾左搞完啲儀式係佢屋企住同每個月俾7000我,點知搞完啲野佢又唔俾錢又唔註冊,仲晚晚係度數我屋企 ...
搵佢都浪費氣力 賤人係咁 成家賤
無謂搵佢激親自己
你去左做產檢未?諗住邊間醫院生

男爵府

回覆:有左bb四個月男友先叫我落左去

樓主,你其實經已計劃好哂。
但講就易..做就

oooCeciooo  你而家講呢啲落井下石做乜?  發表於 14-7-18 11:07

禁止訪問

回覆:小豬澄 的帖子

大宅

回覆:Fionwan901 的帖子

禁既然決定左就要努力,堅強0的啊!
唔好諗到媽媽禁衰⋯可能佢迫你都係因為知你個肚越黎越大,再大就真係無得揀,或者過一排見到你下定決心佢地就會支持返你呢⋯
加油啊

禁止訪問

回覆:Hippo323 的帖子

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我當然係因為愛佢先生佢,佢係我心目中已經

我當然係因為愛佢先生佢,佢係我心目中已經唔係一團肉,照超聲波已經見到佢用隻手摸腳
我個bb1月頭出世,我 ...
仔定女?

禁止訪問

回覆:小豬澄 的帖子

大宅

見到樓主的情況真係心痛,我朋友一樣做單親未婚媽媽,情況唔同的是她有收入穩定同家人住。我想講表面她的情況似乎很好,生活條件不俗,但家家有本難唸的經。。。
不但物質問題,單親媽媽的心理壓力和情緒也不能輕視!我朋友要為如何跟小朋友解釋、面對而煩惱,想將最好的給小朋友但能力有限。父母不會幫忙湊b,將來想託嬰自己返工但額已爆瀉要排兩年。。。種種問題令她越接近預產越煩。
同意jm講方法總比困難多,總會有出路!樓主盡快找社工幫忙先解決住宿問題,再見招拆招。樓主要知道,一切想法都只是自己預演,走到現實的那一步時,心理情緒和現實環境都會令你沮喪,所以你要認定自己的方向,比其他人堅強!
漫漫長路,加油!呢度d jm都好好,有事要上來吐苦水,大家都關心你!

沒可能全世界人都遷就自己! 想自己開心,不如自己遷就人、自己改變自己!

禁止訪問

回覆:Hikouki 的帖子

珍珠宮

我記得樓主, 話自己唔係意外係有心要BB果個嘛, 嫌99煮飯難食, 屋企細…

其實你同男朋友感情基礎咁淺薄, 你做左呢個任性嘅決定, 已經累左BB 一世了, 沒有父親無問題, 連你家人都唔支持你, 有冇諗過點解? 唔好一味諗點樣搵人幫你, 馬死落地行, 有宿舍住已經算好, 利用安胎呢段時間好好諗下自己條路點走啦, 呢度嘅JM 之前都勸過你架喇, 冇咩可以講。

如果你唔介意2手野, 我可以俾D BB 衫仔俾你, 要努力慳錢呀

禁止訪問

回覆:Lovelovebear 的帖子

大宅

你仲後生,生可以遲d等你找到個愛你及你有能力時再生,不要為呢個賤男而生,你條路好漫長,為自己多d, 放棄不是沒責任,生下來對bb未必是好事。

rachel_ching  X2  發表於 14-8-18 02:25

大宅

邊個對錯都好,勇敢走下去。唔好做令自己後悔的事。

公爵府

樓主,你仲細,諗嘅嘢太天真,現實同夢想係兩回事,現實係好殘酷嘅,你真係想得太簡單。

rachel_ching  X2  發表於 14-8-18 02:26

大宅

要加油同堅強,我唔明白點解男家咁冷血,不過依家最先你要堅持自己繼續行落去

禁止訪問

回覆:Miulo 的帖子

禁止訪問

回覆:Katycheung1111 的帖子

首頁
12345...29

尾頁

跳至