親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:去台北有冇邊張上網卡抵用

請問香港有冇得賣上網卡岩台北用呀,因落機好夜thx

--------------------------------------------------------

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kathy806 發表於 15-6-1 23:43
請問香港有冇得賣上網卡岩台北用呀,因落機好夜thx
用返自己個台, 開一日漫遊果d...不過好似都唔平

男爵府

引用:Quote:原帖由+BuBeBu2011+於+14-08-21+發表

原帖由 good_pig 於 14-08-21 發表
係,不過要另外申請
請問我需要飛香港條線去台灣sim, 係咪買卡既時候申請就得?即刻用到?飛線要加幾多呀?唔該晒你

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 14-08-21 發表係

原帖由 hk430 於 15-06-02 發表
請問我需要飛香港條線去台灣sim, 係咪買卡既時候申請就得?即刻用到?飛線要加幾多呀?唔該晒你

...
我冇飛,飛線要揾返你香港個台先辦理

男爵府

引用:Quote:原帖由+hk430+於+15-06-02+發表請問

原帖由 good_pig 於 15-06-02 發表
我冇飛,飛線要揾返你香港個台先辦理
明白, 唔該晒

寶石宮

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 15-06-02 發表我

原帖由 hk430 於 15-06-02 發表
明白, 唔該晒

大宅

食得好勳章

引用:Quote:原帖由 tata18 於 15-06-01 發表如果

原帖由 12312 於 15-06-01 發表
機場
請問機場咩位置買

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 12312 於 15-06-01 發表機場

原帖由 caroljasun 於 15-06-04 發表
請問機場咩位置買
咁提款機位。

伯爵府

引用:我用大哥大,記得預先安排好海外飛線,到時

原帖由 Charlotte_mom 於 14-08-21 發表
我用大哥大,記得預先安排好海外飛線,到時飛去台灣號碼換sim card。500一張,一係400電話+1GB上網,一係10 ...
半夜機場有冇得賣?

別墅

我響台北機場買左5日用嘅上網卡……300蚊台幣5日無限上網仲加50蚊通話費,張卡仲可以分享wifi出黎比朋友用

大宅

鴨寮街4天3G任用$80

子爵府

引用:我響台北機場買左5日用嘅上網卡……300蚊台

原帖由 puilam121 於 15-08-13 發表
我響台北機場買左5日用嘅上網卡……300蚊台幣5日無限上網仲加50蚊通話費,張卡仲可以分享wifi出黎比朋友用
...
想問本地通话扣多少NT$每分钟?

別墅

回覆:fatboyL2 的帖子

我用的是台灣大哥大……電話費是這樣

大宅

上次用大哥大,剛剛去完用中華,覺得大哥大好d

別墅

回覆:good_pig 的帖子

有冇jm用過?平咁多因為八月尾到期,thx

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆 EuniceMaMa 的帖子

請問出到台北市先買是否貴一D?謝謝!

子爵府

引用:上次用大哥大,剛剛去完用中華,覺得大哥大

原帖由 香薰柔 於 15-08-14 發表
上次用大哥大,剛剛去完用中華,覺得大哥大好d
現身在台北,酒店房大哥大只有3G,但台北市区和桃園机場入台北路上都是4G, 九分只有3G, 侯桐(貓村)只有3G和速度好慢!

包車司机用中華电信,他说全台最大電信商,在花蓮有些偏遠地方只是中華电信才有信)

另外,我發現現多左兩間4G電信商,在落机出来的入境counter大堂,所以你可在那處先辦好才過入境counter!

大宅

24/8到台北,無係機場出卡,因太多人好哂時間
我去到台北車站3越附近大哥大同遠傳出卡,無咩人唔洗等,大哥大要18歲以上先出到卡,一本護照只可出一張,遠傳就無呢個規矩,最後我大哥大出咗一張4g 五日上網連通話500台幣,遠傳5日上網連通話2張800台幣,因為今年我1拖2(小朋友14歲同11歲)以防萬一就出3張卡一人一張個人覺得係台北車站附近大哥大好收d

伯爵府

昨日台北機場出左2張大哥大, 我沿途去六福好多收5到同收得弱

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我上次用大哥大,今次轉用中華電信,2者比較呢個我覺得好過大哥大,我買7日ge 唔記得係450定500

首頁

尾頁

跳至