自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

公爵府

回覆:有咩理由叫妻兒留係火場?

如果連我地班c9仔都覺得怪,警察應該比我地更sensitive,等警方查吧!

ant3210    發表於 14-8-28 11:55
Onlok  ×2  發表於 14-8-28 09:12
BBJOJO    發表於 14-8-28 07:52

公爵府

2013大貓 發表於 14-8-28 01:41
有咩理由叫妻兒留係火場,但係又叫隔離鄰舍走先!!! 仲話做警察?錯Q哂!!!!!!!!!! 趕哂出走廊咪唔洗死囉!!! ...
有時人訓到迷迷糊糊, 突然發生一堆事好難做正確決定,當時邊個決定至係
正確/不正確
because you only see what you want to see
事實往往是殘酷的
它不會總是按照你所希望的方式發展

寶石宮

2024年龍年勳章

幸福可以好簡單

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由+smiletigger+於+14-08-28+發

原帖由 ivycowcow 於 14-08-28 發表
同意。反而最怪係嫲嫲。
老人一力養大仔女、經歷幾十年,個仔又當差,何必要佢「鏡頭表現」符合要求呢,據聞佢係社區中心內對住一眾友人,哭到好慘。

琥珀宮

引用:有咩理由叫妻兒留係火場,但係又叫隔離鄰舍

原帖由 2013大貓 於 14-08-28 發表
有咩理由叫妻兒留係火場,但係又叫隔離鄰舍走先!!! 仲話做警察?錯Q哂!!!!!!!!!! 趕哂出走廊咪唔洗死囉!!! ...
可能走廊已好大煙,或者個房間出口已被煙火封住,始終佢地有成三個咁細小朋友,帶住佢地逃生有點困難,之前亦有試過有人走火警在梯間吸入燶煙至死,從來火燭應唔應該走都無肯定答案,消防處有時都會叫人留在屋內等救援,今次男事主幾秒間做錯一個決定就悔恨終生!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

引用:Quote:原帖由 2013大貓 於 14-08-28 發表有

原帖由 木土土 於 14-08-28 發表
可能走廊已好大煙,或者個房間出口已被煙火封住,始終佢地有成三個咁細小朋友,帶住佢地逃生有點困難,之前 ...
屋外同屋内火警争好遠!唉!rip

放下自在

禁止訪問

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+木土土+於+14-08-28+發表可能

原帖由 cattz288 於 14-08-28 發表
屋外同屋内火警争好遠!唉!rip
可能初其火勢不大,男戶住先打算自己撲救!

一人之下  我都是咁諗  發表於 14-8-28 12:46

公爵府

2024年龍年勳章

可能太大火,所以覺得間房最安全,其實都唔可以怪責佢

男爵府

引用:有咩理由叫妻兒留係火場,但係又叫隔離鄰舍

原帖由 2013大貓 於 14-08-28 發表
係囉,個女戶主個朋友喊得好勁,個嫲嫲反而好冷靜咁

水晶宮

雖然我唔應該响人地痛苦中灑鹽, 但老實講呢單新聞真係睇到幾炆憎...

kikako_hk  連續幾個錯誤  發表於 14-8-28 10:07
我好百搭o架! 煲魚,煲牛,煲瘦肉,煲甘荀乜都得!!

水晶宮

木土土 發表於 14-8-28 08:01
可能初其火勢不大,男戶住先打算自己撲救!

報紙話佢初初用自己屋企個花酒去救...
應該起初火勢不大
但你要救火可以先讓妻兒離開, 真係唔明點解要佢地留响危險既火場...
佢自己都當差, 判斷力理應比一般人高

唉, 點都好, 死者已矣, 希望呀妹堅強撐住

longyiu  我都睇到用花晒:tooco   發表於 14-8-28 11:07
kikako_hk  匪夷所思, 應要調查  發表於 14-8-28 10:08
我好百搭o架! 煲魚,煲牛,煲瘦肉,煲甘荀乜都得!!

侯爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

可能個心太亂,我地5在場好亂評論當時情況,爸爸都5想很自責,看完之後眼淚不停甘流

子爵府

引用:唔.....件事我覺得有疑點, 同埋好迷有些講

原帖由 LL1999 於 14-08-28 發表
唔.....件事我覺得有疑點, 同埋好迷

有些講唔通的做法和疑點
agree

王國長老

王國長老

引用:大家都唔在現場,好難想像實況。可能個廳已

原帖由 smiletigger 於 14-08-28 發表
大家都唔在現場,好難想像實況。
可能個廳已經燒得好勵害,男戶主無信心兩個大人可以安全走過火海抱走3個小 ...
冇錯,冇人想犯咁大既錯,佢既代價係冇左老婆同仔,已經好痛,何必仲要指責佢。

lojo11    發表於 14-8-28 09:06
cookingmonster  完全認同。同理心!   發表於 14-8-28 08:37
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

公爵府

引用:Quote:木土土 發表於 14-8-28 08:01 可能初

原帖由 蕃茄薯仔湯 於 14-08-28 發表
報紙話佢初初用自己屋企個花酒去救...
應該起初火勢不大
但你要救火可以先讓妻兒離開, 真係唔明點解要佢地 ...
警察的判斷力唔係一定高啲,每一行都係人叻有人冇咁叻,佢做到退休都仲係高級警員,當成世當差冇紮過,高級警員排隊就有,佢真係未必係一個好smart 的警察…… (利申,我阿媽係退休警察,頹到不得了……)

王國長老

王國長老

引用:Quote:原帖由 2013大貓 於 14-08-28 發表有

原帖由 sukisky 於 14-08-28 發表
係囉,個女戶主個朋友喊得好勁,個嫲嫲反而好冷靜咁
老人家經歷多,比較控制到情緒,唔出奇。

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

唔係當時人 又唔係現在
人地都死左幾個屋企人 算啦無謂再講咁多
所有都等警方去查

翡翠宮

好惨,不要再怪責誰了

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

唉!睇完新聞都覺得吾知㸃解咁嘅

首頁
12345...9

尾頁

跳至