自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

月希 發表於 14-9-14 12:59
係架...所以重要常備消毒濕紙巾..佢地玩完..由頭抹到落腳
以前都聽唔少人講..佢地D小朋友係波波 ...
我好少去香港的波波池, 因為佢地都冇話中間停開一段時間黎消毒~
反而去到台北, 我就比我女玩啦, 因為我搵到一間, 1日分4個時段, 中間都會休息1-1.5小時(!!!!!)黎消毒, 其實佢地方唔算好大, 比著香港, 15分鐘消毒都嫌太耐啦! 仲講話1個鐘!
但佢開左業幾年, 的確D玩具各樣都KEEP得好新淨~ 所以我會放心比個女去玩~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:話說今日帶一對小朋友去屋苑clubhouse+話明

原帖由 anniekw 於 14-09-14 發表
話說今日帶一對小朋友去屋苑clubhouse
話明kids land 範圍要除鞋&著𧙕,側邊有個鞋架比人放鞋。
唔著襪梗係唔得啦!
我 buy 你!

珊瑚宮

回覆:係我太old school?本末倒置嘅教育方式

有家教

男爵府

引用:回覆 anniekw 的帖子現今既父母往往著重知

原帖由 tony1298 於 14-09-14 發表

回覆 anniekw 的帖子

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

小寶貝兒 發表於 14-9-14 17:21
我好少去香港的波波池, 因為佢地都冇話中間停開一段時間黎消毒~
反而去到台北, 我就比我女玩啦, 因為我搵到 ...
唔係喎..依家我見連冒險樂園D波波池都有15 MINS消毒喎...見有職員拎住支野係入面周圍勁噴的...

我仔細個時就真係冇..近年見有啦...
不過我仔最後一次玩好似都2年前...見係玩完有人消毒的.要再玩就要等等

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

小寶貝兒 發表於 14-9-14 17:21
反而去到台北, 我就比我女玩啦, 因為我搵到 ...

唔係喎..依家我見連冒險樂園D波波池都有15 MINS消毒喎...見有職員拎住支野係入面周圍勁噴的...

我仔細個時就真係冇..近年見有啦...
不過我仔最後一次玩好似都2年前...我見佢玩完果節有人入去消毒..
再玩就要等...

珍珠宮

引用:話說今日帶一對小朋友去屋苑clubhouse 話明

話明kids land 範圍要除鞋&著𧙕,側邊有個鞋架比人放鞋。
贊成你做法,其他人自私無辦法!

大宅

香港缺少嘅就係你呢種家長,所以現今新一代都好自我唔理別人感受。撑你

律己以嚴 待人以寬  仍在努力中

男爵府

引用:Quote:原帖由+feifei_baby+於+14-09-14+發

原帖由 小manman 於 14-09-14 發表
係好麻煩呀,大家的價值觀同教育理念都好唔同,好大出入同分歧~

所以自從女女出世後就多左好多爭執~
我好多時都遇到呢啲情況,c6話我多餘。但有時佢會自食其果,就係有時兩仔爺一齊俾人話完,個仔仲要一話老豆:最衰係你,俾我咁做
當然我會幫拖話返個仔:我明明教過你唔可以!
但我心𥚃面都覺得抵c6死

男爵府

引用:話說今日帶一對小朋友去屋苑clubhouse 話明

唔係,你冇錯因為我都係咁教個仔,有時係好氣餒無奈,但係多一個我哋呢d 家長,點都係好嘅,教細路最緊要問心無愧。

公爵府

引用:其實我心中有一個疑問,你們會否俾子女係滑

原帖由 天悅 於 14-09-14 發表
其實我心中有一個疑問,你們會否俾子女係滑梯下行上去?我見到太多小朋友咁做,我覺得咁做係無規矩,但係遊 ...
冇人玩就由得佢,有其他小朋友一齊玩就唔可以。

anniekw  咁你點話比小朋友幾時   發表於 14-9-14 18:33

公爵府

引用:Quote:原帖由+天悅+於+14-09-14+發表其實我

我都想講呢個問題,同樣我係唔比佢地爬上嘅,咁當然小朋友見人做佢做佢地會偶爾挑戰底線,但又從新再教,我 ...
我細個超級中意爬滑梯。冇人時咪由得佢地玩。

公爵府

引用:其實我心中有一個疑問,你們會否俾子女係滑

原帖由 天悅 於 14-09-14 發表
其實我心中有一個疑問,你們會否俾子女係滑梯下行上去?我見到太多小朋友咁做,我覺得咁做係無規矩,但係遊 ...
同佢講有人sir落黎就唔可以爬,會左住人。冇人sir落黎先可以爬。教多幾次就明。我見有其他家長都係咁教。

珍珠宮

月希 發表於 14-9-14 17:50

我仔細個 ...
O~ 我之前同囡去過1間, 就係見佢地全日都開住, 只係收工至清潔, 同埋開業幾年就殘殘舊舊咁, 就冇再去了~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

伯爵府

畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我覺得品德重要過一切 ,你做得好好

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

做好自己就得 唔理得人地咁多

男爵府

畀面勳章

啲人唔0岩,樓主正確

大宅

樓主

公爵府

anniekw 發表於 14-9-14 12:18
我認同妳嘅想法,俾我就算嗰度冇講明,我啲鞋都唔會周圍擺。

首頁

尾頁

跳至