美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:有無JM好似我咁一支cream走天涯?

越早開始保養越能停留在那狀態長久。如果廿幾歲開始keep就可以襟老d。如果持住後生唔做什麼保養,過幾年用哂quota,容顔就會開始走下坡

男爵府

waidaisy 發表於 14-10-3 13:59
我家姐4字頭開始有很多斑, 中醫話黃褐斑, 又有D下墜!

但有D男士, 用清水洗面, 任何護膚品都吾用, 仲靚過 ...
我都有個朋友係咁, 清水洗面, 咩 cream 都唔用, 皮膚好過我!

大宅

引用:我唔係25歲,我就嚟28歲嫁啦。可能我講得唔

原帖由 flori 於 14-10-01 發表
我唔係25歲,我就嚟28歲嫁啦。可能我講得唔夠詳細,我的意思是說單指護膚品而言我是主張貴精不貴多的,我也 ...
可以講下珍珠粉溝蛋白嘅程序嗎?粉量?full 幾耐?幾耐做一次?全面full?

侯爵府

窮師奶 發表於 14-10-5 17:31
可以講下珍珠粉溝蛋白嘅程序嗎?粉量?full 幾耐?幾耐做一次?全面full?

...

通常一盒珍珠粉裡面有好多支像保濟丸包裝的珍珠粉,我自己以前當媽咪煮飯用到雞蛋會叫媽咪留蛋殼比我,蛋殼會留下蛋白液,然後我夜晚會攞一支珍珠粉倒在蛋殼里用手指搞下直接搽臉。等十五分鐘用清水洗臉,就會覺得臉好像好白滑咁嫁啦 近來比較懶無乜做~ 以前我等媽咪用雞蛋就會做囉,無謂浪費雞蛋 當然是全臉搽~

侯爵府

T_123 發表於 14-10-5 16:47
我都有個朋友係咁, 清水洗面, 咩 cream 都唔用, 皮膚好過我!

咁我覺得乜嘢cream唔搽又唔好,始終日間有紫外線,最少要搽防曬。

侯爵府

蜜雪兒 發表於 14-10-3 23:03
喺美國我可以,但一番黎香港皮膚差曬,一枝cream真係唔夠。
我讀大學時期分別去咗Seattle同Washington DC住三個月,唔可以唔搽cream,當地天氣好乾,一定要搽好厚的cream先得~

侯爵府

lazywife 發表於 14-10-3 23:02
睇個人天生皮膚質素同生活態度,我青春期生暗瘡生到想死,生完仔之後皮膚變到超乾,完全無暗瘡生,以為好正 ...

我都過咗25歲,我份工作出名壓力大亦要周不時熬夜。但我從小到大都無去做機做facial,不過由中學開始就搽防曬,每日食最少一個橙或者奇異果,唔知係咪咁我雖然白但無斑,但M到就會爆少少暗瘡

侯爵府

引用:Quote:蜜雪兒+發表於+14-10-3+23:03+喺美國

原帖由 flori 於 14-10-05 發表
我讀大學時期分別去咗Seattle同Washington DC住三個月,唔可以唔搽cream,當地天氣好乾,一定要搽好厚的cre ...
我喺Phoenix,好熱好乾

侯爵府

cici_19900606 發表於 14-10-5 11:40
我媽咪,54歲,但似3x歲,佢晤搽粉,用水洗面,冬天搽甘油,最多畫眉,搽唇膏,皮膚白白淨淨,所以佢成日叫 ...

haha同我媽咪一樣~我媽咪60歲似40歲,皮膚超白,返工剩係搽唇膏,連我男朋友都話我媽咪勁靚 我地媽咪個代人都唔興化妝的,興自然美~

大宅

引用:Quote:窮師奶 發表於 14-10-5 17:31 可以講

原帖由 flori 於 14-10-05 發表
通常一盒珍珠粉裡面有好多支像保濟丸包裝的珍珠粉,我自己以前當媽咪煮飯用到雞蛋會叫媽咪留蛋殼比我,蛋 ...
thank you

男爵府

flori 發表於 14-10-5 21:02
咁我覺得乜嘢cream唔搽又唔好,始終日間有紫外線,最少要搽防曬。
我 skincare, 防曬都有做足. 我d 朋友唔用防曬, eye cream etc. 皮膚都好似無咩問題咁.
反而我做 skincare steps, 防曬, eye cream, 有雀斑 有眼紋, 激死我!

男爵府

flori 發表於 14-10-5 21:13
我都過咗25歲,我份工作出名壓力大亦要周不時熬夜。但我從小到大都無去做機做facial,不過由中學開始就搽 ...
一日一個橙 我都係!

大宅

回覆 Vikibaby 的帖子

我都有興趣, 可以話我地知嗎!?

大宅

我間中去做下facial,平時冇乜特別自己fu mask,,,近呢2年皮膚差左.....29歲

首頁

尾頁

跳至