時政擂台

跳至

首頁
12345...18

尾頁

禁止訪問

引用:Quote:Tataus 發表於 14-9-28 09:11 成班都

大宅

晴朗家家 發表於 14-9-28 09:17
不要誤導別人反擺課的都係盲目支持政府嘅人,你地呢種誤導好可恥!!

我好鍾意讀中史,畢業後仲睇左好多呢方 ...
扣人帽子, 另一班人都做緊喎,文革招式而家已到左香港,你又點睇呢?

侯爵府

回覆:little_chamo 的帖子

而家d成年人好自私,只係關心金錢,只係關心唔好攪亂香港,你哋有冇諗過我哋下一代,你哋有冇為佢哋爭取一個公平公義既社會比佢哋

chiseen123  乜而家好唔公平咩?   發表於 14-10-24 14:14
qzwg  agreed  發表於 14-10-1 01:38

用戶要求終止服務

回覆:little_chamo 的帖子

因為好多會員係收租佬,驚搞跌個市

公爵府

回覆:bk居然撑政府多過學生

呢度係咁架喇,呢度d人連遊行人士都唔中意....你第一日黎?

公爵府

引用:而家d成年人好自私,只係關心金錢,只係關

原帖由 ckfamily 於 14-09-28 發表
而家d成年人好自私,只係關心金錢,只係關心唔好攪亂香港,你哋有冇諗過我哋下一代,你哋有冇為佢哋爭取一 ...
遊行集會唔啱架,不過咁,有咩事都係最好唔好出聲,香港需要------和諧。

大家完全忘記左你唔政治,政治都會黎揾你。

伯爵府

ckfamily 發表於 14-9-28 10:02
而家d成年人好自私,只係關心金錢,只係關心唔好攪亂香港,你哋有冇諗過我哋下一代,你哋有冇為佢哋爭取一 ...
我都覺,D人為錢、為名,誤導、威脅他人以求逹到目的,可恥!
其實你講的公平公義社會,是怎樣的呢?見D人呔馬、聲大夾惡,

似黑社會爭地盤多D⋯⋯ 他哋爭緊乜?

大宅

Iamfree 發表於 14-9-28 10:16
我都覺,D人為錢、為名,誤導、威脅他人以求逹到目的,可恥!
其實你講的公平公義社會,是怎樣的呢?見D人 ...
好心改進下D抹黑技倆啦。

男爵府

畀面勳章

呢到好多愛字派同毛毛毛毛毛,鍾意撩事鬥非,不斷洗人腦,講毒果有幾毒、基督徒有幾煩、長毛有幾討厭、香港公安有幾偉大....太多太多,不能盡錄。

唔須要理佢哋,因為呢到仲有好多心水清同理性嘅人,不過我哋只係唔出聲

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實點解唔支持學生就等於支持政府?我理解唔到。我兩邊都唔支持,最唔支持係暴力同激進,因為只會製造問題。

candice0830    發表於 14-9-28 10:56
lormy    發表於 14-9-28 10:45

大宅

little_chamo 發表於 14-9-28 01:24
究竟大家知唔知共產黨係乜?
社會只需要繁榮安定?你只想要錢錢錢?
當年六四香港有一百萬人上街撐學生,今 ...
我同意, 反共產黨!

但依家泛民, 學生, 蘋果日報先係搞緊共產黨思維! 你唔同佢同聲同氣就不斷咁批斗你, 蘋果日日唱衰你! 高登仔起你全家O既底, 泛民搞下遊行!! 根本係幾十年前共產黨做緊O既野!

我要反的就係香港特式共產主義!

ungoobee    發表於 14-9-28 23:00

禁止訪問

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

我唔係撐政府,但我反對暴力,反對拎D"小朋支"做擋箭牌!

男爵府

首先不論撑邊個,都可以有自己既理由,你有你的理由去反對,我有我的理由去支持,你覺得有崇高理想才對,我覺得委屈求存才是正確,都可以有自己既選擇,理個先係民主,如果你都不聽別人的意見,點

大部份人都是支持和平,反對暴力,如果學生門真係如開始所說,只是罷課靜坐,fine,大家會尊重他們既選擇,當然自己要承擔後果。

而在香港,政府也給他們空間去表達意見,所以才有地方去靜坐,而遊行也可以,只要事先申請,香港點會無言論自由?

但係煽動群眾去衝擊,破壞和平,這就正正是大家反感的地方,也是為什麼大家撐警察,撐政府。

如果如當年七一,大家和平遊行表達意見,不管支持和反對,都會得到對方既尊重

ting0719  agree  發表於 14-9-28 12:31
siukei17  Agree  發表於 14-9-28 11:26

公爵府

畀面勳章

凈係知爭取普選班人無個好人,各懷鬼胎

男爵府

引用:點解自己有仔女的都唔為他們的未來着想?做

原帖由 *fish 於 14-09-28 發表
點解自己有仔女的都唔為他們的未來着想?做父母的真的願意要子女將來活在一個冇言論自由,冇思想自由的香港 ...
我只支持和平理性表達訴求,而唔係依家咁,靠野蠻歪理迫政府用自己個套。依家就好似係,家長一早講明每日俾10蚊零用錢,但個仔話唔夠佢心中個數係20蚊,家長唔俾因一早定好左,咁個仔就罷課,家長唔妥協,個仔就打老豆阿媽,唔通咁就啱? 為自己認為啱嘅事就不擇手段去做,係唔會得唔到大部份香港人支持。我每日睇住新聞都同我d小朋友講發生咩事,我就係想佢地將來好,而唔係活在動亂中。

melonchester  同意  發表於 14-9-28 14:41
ting0719  agree  發表於 14-9-28 12:32

大宅

YURICKY 發表於 14-9-28 10:42
凈係知爭取普選班人無個好人,各懷鬼胎
甘同無知無分別。

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

由你地班人自己投篩選去反樣政府篩選開始
已注定係笑話一場
天朗氣清

公爵府

畀面勳章

引用:Quote:YURICKY 發表於 14-9-28 10:42 凈係

原帖由 glory32 於 14-09-28 發表
甘同無知無分別。
明知人地算緊你,仲一味狗衝,此乃無腦

大宅

jasonhon88 發表於 14-9-28 10:42
首先不論撑邊個,都可以有自己既理由,你有你的理由去反對,我有我的理由去支持,你覺得有崇高理想才對,我 ...
[size=15.1999998092651px]我唔贊成衝擊,今年七一[size=15.1999998092651px]都有50万人遊行,有用嗎?

[size=15.1999998092651px]換來的是什麼?

[size=15.1999998092651px]文革式的衝擊,人大封殺所有商量的空間。

[size=15.1999998092651px]衝擊[size=15.1999998092651px]的形成[size=15.1999998092651px],絕不是單[size=15.1999998092651px]方面的。

首頁
12345...18

尾頁

跳至