自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

回覆:有無記得安安幼稚園血案

咁恐怖,5知有呢單野:surprised

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

記得,因為我妹就係讀下午班,當時佢係學校,不過得k2,太細個唔係好知發生乜事,佢係課室上緊堂,個癲佬係出面斬上唱遊堂個班小朋友,佢淨係記得當時出面好嘈,老師突然閂咗課室度門,推咗張枱去頂住,跟住就唔記得啦,返到屋企阿媽叫以後唔好問唔好提,然後我妹轉咗校。
其實我就係附近寶安小學返緊學,上上吓堂老師好認真咁問有無同學有細佬妹讀安安,有嘅校工帶落校務處打電話返屋企,睇吓有無事,同埋話個癲佬未捉到,唔可以落操場小息。唉!當時仲細,唔係好上心,而家睇返,真係好心up

我要記得幸福......

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

有睇書講返件事, 真係好恐怖

男爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 浩霆豬豬 的帖子

我妹都係讀安安,詳細我唔太記得唔太清楚,因我媽咪唔講,當時我好細個,我妹就係比人斬其中一個,我只記得後來,我婆婆抱住我妹上左電視,記者問佢痛唔痛.

人生就是要去面對各種遺憾

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

記得:有小朋友連心藏也跌出來⋯⋯

Kayiuvov  。。。。。  發表於 14-10-12 22:12
myaisha0435  你笑咩。。。:sickmil   發表於 14-10-12 17:23
greenpea    發表於 14-10-12 16:41
sandra28  你好開心咩   發表於 14-10-12 14:04
ungoobee  你係咪貼錯表情……   發表於 14-10-12 13:47
ctyying    發表於 14-10-12 09:13

男爵府

究竟我是誰 發表於 14-10-12 08:09
原來係82年發生,咁應該有地鉄,我以為7幾年發生
82年都未有喎

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:回覆 浩霆豬豬 的帖子我妹都係讀安安,詳細

原帖由 月光夢魔兔 於 14-10-12 發表
回覆 浩霆豬豬 的帖子

我妹都係讀安安,詳細我唔太記得唔太清楚,因我媽咪唔講,當時我好細個,我妹就係比人斬 ...
咁你妹而家有無陰影呀?傷口有疤痕嗎?真係陰公囉!個記者係咪傻㗎!咁嘅問題都問得出嘅,切親手指都痛啦,一刀斬落去點會唔痛呀

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

引用:記得:有小朋友連心藏也跌出來⋯⋯

原帖由 caryfox 於 14-10-12 發表
你係米用錯 icon ..............

豬仔mama  係囉  發表於 14-10-12 11:21
wawa~~    發表於 14-10-12 09:41

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:記得:有小朋友連心藏也跌出來⋯⋯

原帖由 caryfox 於 14-10-12 發表
你有無出錯公仔呀?點解有小朋友跌咗個心出嚟,你笑嘅?

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

引用:當年我住第4座低層讀安安上午班,出事係下午

原帖由 小孩爸爸 於 14-10-12 發表
當年我住第4座低層讀安安上午班,出事係下午班,當日食完午飯阿媽帶我幾兄弟落樓下公園玩滑梯,記得當時阿媽雙 ...
當年新聞好轟動

有個媽媽好慘,佢個獨子被個癲佬斬死左

豬仔mama  好惨  發表於 14-10-12 11:23

男爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 浩霆豬豬 的帖子

我冇問佢有冇陰影,因為我唔敢問,唔敢再提呢件事,而家條疤痕係唔係到我冇問,不過我記個傷口好長,差不多由膊頭落到腰打斜.

myaisha0435    發表於 14-10-12 17:24
lailaiha    發表於 14-10-12 16:42
greenpea    發表於 14-10-12 16:41
hohoho_22    發表於 14-10-12 10:47
birdy09   陰功  發表於 14-10-12 09:35
Starjennie    發表於 14-10-12 09:04
浩霆豬豬  真陰公  發表於 14-10-12 08:52
人生就是要去面對各種遺憾

伯爵府

我記得,當年我係隔離讀小學的,校工叔叔話原本佢係去小學的,以前d學校無關門的,但校工好醒目,關門關得快,佢走咗,先無事發生,之後嗰年我轉咗校了
http://hk.myblog.yahoo.com/handmadeson

公爵府

hashtag影視迷勳章

回覆:有無記得安安幼稚園血案?

記得,驚到依家

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:我記得,當年我係隔離讀小學的,校工叔叔話

原帖由 wing1206 於 14-10-12 發表
我記得,當年我係隔離讀小學的,校工叔叔話原本佢係去小學的,以前d學校無關門的,但校工好醒目,關門關得 ...
我讀寶安呀,你呢?我都係跟住轉咗校,出咗深水步讀

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:當年我住第4座低層讀安安上午班,出事係下午

原帖由 小孩爸爸 於 14-10-12 發表
當年我住第4座低層讀安安上午班,出事係下午班,當日食完午飯阿媽帶我幾兄弟落樓下公園玩滑梯,記得當時阿媽雙 ...
記得,好深刻。

子爵府

回覆 浩霆豬豬 的帖子

我妹都係讀安安,詳細我唔太記得唔太清楚,因我媽咪唔講,當時我好細個,我妹就係比人斬 ...
唉呀,受左傷仲問痛唔痛………

大宅

男爵府

引用:記得,因為我妹就係讀下午班,當時佢係學校

原帖由 浩霆豬豬 於 14-10-12 發表
記得,因為我妹就係讀下午班,當時佢係學校,不過得k2,太細個唔係好知發生乜事,佢係課室上緊堂,個癲佬係 ...
果時你媽媽一定好擔心

男爵府

回覆 浩霆豬豬 的帖子

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 浩霆豬豬 於 14-10-12 發表記

原帖由 kinglau 於 14-10-12 發表
果時你媽媽一定好擔心
我唔知喎,放學返去又無乜特別,淨係話以後唔好提囉!

首頁
12345...7

尾頁

跳至