跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:收到寶兒嘅信

今日收到信,收咗a.m., 我有好大問題, 想請各媽媽俾d意見。
本身阿仔讀緊英藝N班全日,因為英藝太貴,本來一開初就打算捱貴一個年學費讀一年就算,K1轉有學券。
我本身一直都好鍾情寶兒,但寶兒冇學券而且又只有半日。
其他有學券的又未有得in住。
1/11 英藝K1 就要交留位費, 見阿仔宜家已適應咗英藝返學同又好開心, 所以我唔知應唔應該去英藝交留位費, 同去寶兒交註冊費, 好煩惱呀......

別墅

引用:今日收到信,收咗a.m., 我有好大問題, 想

原帖由 reikoemily 於 14-11-01 發表
今日收到信,收咗a.m., 我有好大問題, 想請各媽媽俾d意見。
本身阿仔讀緊英藝N班全日,因為英藝太貴,本 ...
英藝太商業化,老師質素參差,有d外籍老師甚至有紋身。九龍塘英藝都只係家長的後備學校。

寶兒係出名老師有愛心,環境唔算一流但好乾淨(個人覺得好過英藝丶安基斯),但課程深小朋友和家長要一齊努力。

別墅

引用:8月b,收咗上午。。我反而想知去in但有幾多

原帖由 MC82 於 14-11-01 發表
8月b,收咗上午。。我反而想知去in但有幾多人係無錄取,感覺好似大多都收晒,可能in嘅數唔多。。。寶兒課程 ...
今年龍b競爭咁大 , 上下午共收60個唔算多,應該大把人無offer。

複式洋房

回覆:CATsMOM 的帖子

收左我個女pm,佢又係要午睡,有無機會可以𨍭上午,唔得的話,都認該唔讀啦

別墅

回覆:YLYWT 的帖子

不多解釋,但我係你一定交寶兒留位,放棄安基司,再繼續in其他。

Thank you so much

Marcel BB

別墅

回覆:YLYWT 的帖子

共收60?肯定?如果有人無收請交流下。

Marcel BB

複式洋房

我到依家都無通知,應該係唔收喇!

男爵府

我的育兒心得勳章 陪月勳章 hashtag影視迷勳章

我in完寶兒有信話unsuccessful,即係唔收。

嗰日阿囡面試前玩玩具俾個唔識的姐姐錯手打左下(唔係喺幼稚園),驚左成日唔出聲。
都預左最多waiting…

老公話想讀有學券的,阿Q咁話唔收都好 。
我個囡黎緊夠兩歲讀英藝,唔諗住交英藝留位費住。
學校話早交錢留K班位可選讀全日/上午/下午,最壞打算咪讀返下午班(宜家N班都係下午)。

面試晒先算,仲有幾間,希望有間有學券的收。
宜家有左第二胎,想開定條路俾個細,第時跟家姐間學校返學唔駛煩。

如兩個都讀英藝,幾慳都唔掂。

大宅

我仔1月b,收左上午班!
我會留位買個保險,其他都仲未in。
因為我仲有個細仔,所以如果有其他有學券既學校收,我會放棄寶兒,慳番啲!
寶兒課程深,我見高班已教雙位加數,嚇左我同老公一跳。諗住想個仔輕鬆啲玩幾年,唔想咁谷住,不過我老公就好似心思思想個仔讀寶兒.....

大宅

回覆:MC82 的帖子

2013年K1開上午3班,下午1班得15人
2014年K1開上午3班,下午2班(人數唔sure)

寶兒課程雖然深,不過我今年有去區內小學open day 觀校,呢個年代嘅小一課程都唔簡單,所以好多已經升左小一嘅家長講返,小朋友升小一好易適應,至少功課考試無乜壓力,反而小朋友只需要面對適應全日制嘅返學時間同無左午睡😁

別墅

回覆:LaviBB 的帖子

應該唔會,照計唔收都係通知結果的,只是未收到信而。

Marcel BB

別墅

回覆:man_0702 的帖子

係吖,寶兒可以同小學課程接到軌。

Marcel BB

伯爵府

引用:今日收到寶兒嘅信話收咗阿仔,不過係下午班

原帖由 CATsMOM 於 14-10-30 發表
今日收到寶兒嘅信話收咗阿仔,不過係下午班,本身想上午班多d,因阿仔係早起嘅小朋友,下午要午睡,有無機 ...
我都收到,下午校

侯爵府

我女9月B,收左上午, 太好了, 我會註冊

別墅

引用:今日收到信,收咗a.m., 我有好大問題, 想

原帖由 reikoemily 於 14-11-01 發表
本身阿仔讀緊英藝N班全日,因為英藝太貴,本 ...
Same case,讀英藝n,但唔想俾佢上!而家寶兒收,我會俾寶兒留位費。即係私校最起碼有offer 先。等學券學校in 哂,再睇有冇offer ,同係咪心水學校先決定。但而家有寳兒offer上午,個心都定哂,起碼有得揀呀!

別墅

我都係咁諗,交咗寶兒留位費先,再in埋其他學券學校,如果真係唔ok,起碼有寶兒讀~

大宅

我仔十二出世,星期六in, 都收左上午班
心大心細中唔知留唔留位好

別墅

引用:我知道寶兒的老師,校長好好,但我想知寶兒

原帖由 tiffanycheung82 於 14-10-30 發表
我知道寶兒的老師,校長好好,但我想知寶兒學既野深唔深,通常會派去邊間小學?

...
幼稚園同升邊間小學係無關係,因為考直資係自己實力,而大抽獎係講運氣。但個人感覺寶兒既強係在扣門時,你會見到寶兒小朋友有禮拜,自信,夠膽去表現同能力係高

大宅

我個囡1月B,寶兒已收,但她勁害羞,自信心唔太夠,是否適合讀寶兒?! 來緊會in. 寶湖宣道、運浸、安基司、匯豐,想問大家意見,包括寶兒,以上大家會怎樣排次序。

大宅

我女都收左讀寶兒上午班,交左留位費,至於最後係咪讀就再視乎之後interview 情況而定。我女唔係正日去in, 因當日我哋係新加坡旅行,所以回港後補in的。未面試前我都聽人講寶兒程度深(其實我哋唔想個女讀得辛苦,只
想佢開心),但口碑唔錯,見龍年競爭大咪幫阿女報埋, 點知in完發覺啲校長老師好有禮貌,和很有經驗,有無愛心就唔清楚,因要用時間證明,這令我對寶兒印象唔錯。可能始終唔收學卷,每個月幾千蚊都唔少嘢,所以校長老師都會對家長特別有禮貌。

首頁

尾頁

跳至