夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

引用:Quote:岚月亮 發表於 14-11-5 14:48 你系咪

原帖由 tatababyy 於 14-11-05 發表
我吾急結婚,我系鐘意同緊張呢個人ge....未到愛lor,初初都感動呢個人會甘想取我周圍同朋友親友將自己選定人, ...
連愛都講唔上,結乜婚啊?

大宅

回覆:嫁得過

如果佢真係做I bank
其實壓力真係好大

我就成日話減肥
行動係零

大宅

如果佢真係咁堅做I bank
一個月揾5万/6万
年尾花紅20到30万
同事欠債30万

買2千蚊玩具其實無乜問題

反而問題係
佢使係玩具都唔使你度
(定你自己拒絕?)
你話搬一口應承
咁佢有几愛几依懶你

大宅

同“時”not 同“事”

複式洋房

我傾向覺得樓主男朋友無問題,只要你區隔好佢幾時打機,幾時陪你,問題可迎刃而解。只有真天真先會甘innocent 吹頭,又無脾氣,好易shape 啫。

男爵府

睇下佢還錢還成點先。平日出街玩啲低消費活動(行山,行沙灘之類)分散打機時間

複式洋房

回覆:嫁得過?嫁吾過?

傻過蠢過可以話你聽,帶你見晒親戚朋友屋企人並唔代表佢愛你,佢只係利用呢點黎綁住你,等你以為自好有地位,實質黎講真係唔代表咩野,等佢真係落手落腳對你好,唔係得個講字,你先好去信

大宅

引用:我傾向覺得樓主男朋友無問題,只要你區隔好

原帖由 lsumyinbb 於 14-11-05 發表
我傾向覺得樓主男朋友無問題,只要你區隔好佢幾時打機,幾時陪你,問題可迎刃而解。只有真天真先會甘innoce ...
Agree......

既要盡快還錢,又要慳住慳住,
所以喺佢立場,
打機係最便宜嘅減壓方法。

不過我贊同你唔好甘快住埋一齊,
小別勝新婚,保持新鮮感,
佢可能就唔會掛住打機而唔理你。

別墅

我贊成未嫁唔好住埋,第一,男人係好懶的動物,既然住埋點解要結婚呢!第二,萬一佢真係好差,連搵過件嘅空間都無埋,咪被佢食住。第三,每個男人都要有一樣玩物,打機好,幾百蚊打幾個月抵啦。我c6以前未結婚試過為左打機成晚無同我傾偈,佢猛叫我等佢送我搭車,頂,等左成晚,我嬲到閂大掣。嬲到佢掟野,哈哈。我c6理財好差,我叫佢負責屋企供樓同所有開支。伙食我頂,佢窮仲好,無錢身痕。電腦壞左機都唔駛打。
結婚係一世,唔好急,睇定d

珍珠宮

打機男⋯⋯⋯算把啦

大宅

嫁唔過

複式洋房

唉..同我果件一樣..洗腳唔抹腳.. 一有錢就身痕
又係同我講一有錢比哂我儲..
轉頭又話有事一定要用 .. 唔通我唔比佢咩!
佢好在咪高人工囉..
所以一有錢洗左佢叫佢買奢侈野好過~起馬有事要錢賣到D奢侈品..唯一幫佢儲錢方法就係咁.. 如果唔係唔知洗去邊

大宅

jasball 發表於 14-11-5 18:56
如果佢真係咁堅做I bank
一個月揾5万/6万
年尾花紅20到30万
系阿你甘計無錯,但未計供車供樓,同埋吾只買玩具,平時又中意食日本野.....食親無2千吾洗落樓......都未計平時洗費= =佢有問我想去邊旅行ga.....話去邊都同我去,系我要求還曬d錢先再決定呢d
最後結果琴晚系我屋企樓下等,傾話由下個月開始錢由我管

大宅

christineps 發表於 14-11-5 23:52
Agree......

既要盡快還錢,又要慳住慳住,
系阿,佢真E家吾出街,除左我話有地方想去,

大宅

安真 發表於 14-11-6 08:20
唉..同我果件一樣..洗腳唔抹腳.. 一有錢就身痕
又係同我講一有錢比哂我儲..
轉頭又話有事一定要用 .. 唔通 ...
我男朋友吾會買名牌....但就洗左去打機度D錢,同埋食野LOR,因為佢真系好鐘意食日本野,1餐幾千蚊,唯有幫佢儲la......

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

純直覺,因為現在他欠債,所以停止一切花錢活動,而打機算最便宜娛樂,同居因身上無多餘錢,住埋一齊有你照顧之餘又慳一筆,幫你吹頭見家長etc.不算什麼大事,佢現在似搵著數多。
既然你有疑慮,已經算出現問題,若是沒關係你接受到,都唔會上黎問。

大宅

beehoneybee 發表於 14-11-6 10:07
純直覺,因為現在他欠債,所以停止一切花錢活動,而打機算最便宜娛樂,同居因身上無多餘錢,住埋一齊有你照 ...
揾著數就真系吾系ge....佢捨得同我花錢同好鐘意同我去玩,旅行阿,主題公園阿,shopping都系佢比,佢話驚我悶會走,近呢個月我先講還曬d 錢先再去玩,結果佢就變左日日打機la.....=.=

水晶宮

仲咩識咁少時間就同居? 要愛惜自已,
有左仲可憐,又要還錢,又冇錢生B,又冇家用,
同居唔發生關係冇人信的。

尤其是佢,經濟咁唔穏定唔好同居。

唔好急, 等佢還晒D錢先再講。

貧賤夫妻百事哀,愛都要理性點,
佢點有計劃有冇同你相量?

結婚擺酒實際最少要幾多錢,你地兩個有沒想過?
擺幾多圍?最平都要6000蚊圍,男女各十圍都要十幾萬,
禮金比幾多?最少都比幾萬蚊掛,父母養你咁耐,
買樓?首期最少都要六七十萬, 租居每月居定萬幾蚊,
影相,旅行.........最平,最平的緍禮都要有30萬在手,未
計買樓,租樓的錢。

知嗎,好多人就是衰呢關,冇計劃.......

大宅

spikenard 發表於 14-11-6 10:44
仲咩識咁少時間就同居? 要愛惜自已,
有左仲可憐,又要還錢,又冇錢生B,又冇家用,
同居唔發生關係冇人信的。 ...
有阿,佢有話筆數還到年未份花紅可以還得曬wo之後生活就會好好多, 琴晚傾好下月份糧比我管....
我其實已經好清楚呢個人系d踢1腳先行1步果d人,我諗我會花多少少時間去觀察下

琥珀宮

引用:我其實好想問下呢度d+sis+意見,點先叫一個

原帖由 tatababyy 於 14-11-05 發表
我其實好想問下呢度d sis 意見,點先叫一個嫁得過ge男人?我同e家男朋友拍拖幾個月,佢大我1歲(2字尾)系個傻下 ...
一句,嫁唔過,開心就拍下拖算,唔好唸住做終身伴侶,除非見到佢有明顯轉變!

首頁
12345...6

尾頁

跳至