自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

回覆:擺酒的一味餸成日令我想嘔

有食過,好釆只食過一次
在銅鑼灣某酒店
當時成台人都基本嘗咗唔多食
事后仲討論此道菜難食到嘔
簡直係食垃圾。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

arale1668 發表於 14-11-6 08:51
經你形容完之後, , 一道咁巧手功的菜式,就變成左咁核突
係喎,我原本真係無咁聯想過

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

如果用白汁焗可能會好O的..

敗品係O的黃色粉囉.. 有O的就整葡汁, 有O的就咖哩粉焗
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

大宅

Haha. I like this dish wor.

禁止訪問

引用:大家有冇食過,一大隻螺殼,裡面嚷滿了碎螺

子爵府

想像力丰富但影響不了我

伯爵府

呢個菜唔喺度度有架,好嘢嚟

禁止訪問

男爵府

回覆 麒麟怪 的帖子

焗釀海螺同焗釀蟹蓋,delicious to me!
Life can only be understood backwards; but it must be lived forwards.

禁止訪問

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

未食過呀

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

樓主寫文章手法好劊形創聲

我為貓狂

大宅

去飲食過,雖然味道唔算係好好食,但唔係成日食到,所以都覺得幾好丫,無甘悶
西式焗讓菜式好多都係煮完放返入去焗。。。無諗到有咩核突囉

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

有食過類似

禁止訪問

回覆:麒麟怪 的帖子

伯爵府

我都係唔識欣賞

男爵府

引用:你形容得好好笑,點解你會諗到new+耳屎架,

原帖由 facialchung 於 14-11-06 發表
你形容得好好笑,點解你會諗到new 耳屎架,我就完全無諗過囉
係囉

珍珠宮

牛年勳章 開心吸收勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

珍珠宮

好味

萬物皆空,因果不空

首頁
12345...9

尾頁

跳至