美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

公爵府

引用:Porcelain。我皮膚偏白,所以用最淺隻色。

原帖由 flori 於 14-12-09 發表
Porcelain。我皮膚偏白,所以用最淺隻色。
你去邊度買?
有無試上面?
我次次都買唔啱色

男爵府

IPSA, 用左好耐.

侯爵府

回覆:littlemelody 的帖子

我以前係美國住就係一間百貨公司叫nordstrom買。鬼婆sales好好服務比我試上面。一試就愛上。返左香港去咗pacific place counter買。因為我知自己用咩色就無試面,同埋香港BA應該唔會比你試上面我估。如果想自然d就alabaster,白d就porcelain。alabaster偏rmk liquid foundation最淺隻色我覺得。

公爵府

引用:我以前係美國住就係一間百貨公司叫nordstro

原帖由 flori 於 14-12-09 發表
我以前係美國住就係一間百貨公司叫nordstrom買。鬼婆sales好好服務比我試上面。一試就愛上。返左香港去咗pa ...
如RMK 用102, future skin 用乜色?thx

侯爵府

GA lasting silk uv foundation

別墅

shiseido, 貼&薄

大宅

ipsa不錯, 用咗佢唣粉底好多年

子爵府

GA Mastro

公爵府

回覆:化開妝嘅你地用緊乜野粉底?

冬天用sisley 粉底液好保濕 ,好薄同貼
夏天用chanel 粉餅 ,好爽 同遮暇

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

revlon color stay溝 YSL

大宅

mimorjai 發表於 14-12-8 23:29
我明你個情況,有好多個原因,唔介意我講白D:
1. 你皮膚底子可能唔夠好,例如唔夠水份,有D暗啞。
2. 你 ...

你講得好好呀, 我都係有喑啞問題, 化完個妝好快又變番黃, 請問有冇邊隻可以tune 色既產品推介呀?
我本身用緊LM 既 MAKE UP BASE, 咁係兩隻BASE 都要用?

已刪除用户

男爵府

Donginbi BB cushion, Shiseido Benefique~

侯爵府

回覆:littlemelody 的帖子

我用過rmk101 同102。我覺得rmk的粉底液顏色偏黃,rmk101應該跟chantecaille future skin的alabaster差不多吧。我當時是想找一隻比rmk101更透白的粉底先轉買porcelain的。

男爵府

引用:我用chantecaille的future+skin,已經回購

原帖由 flori 於 14-12-08 發表
我用chantecaille的future skin,已經回購咗第二瓶,好薄膚色好自然,一瓶我可以用一年半

...
我用左四罐喇!仲有兩支just skin
差唔多試晒所有貴婦粉底,平心而論覺得future skin都真係最好用
我多數用alabaster,porcelain都有,但我覺得佢coverage太低

侯爵府

引用:Quote:原帖由+flori+於+14-12-08+發表我用c

原帖由 Pompom0820 於 14-12-10 發表
我用左四罐喇!仲有兩支just skin
差唔多試晒所有貴婦粉底,平心而論覺得future skin都真係最好用
我多數用 ...
haha我只用過他家的future skin。其他的我覺得好貴不是很划算,香港又買的比美國貴lol 我同意future skin的不好地方就是coverage太低啦一點點瑕疵都遮不住。不過因為我是一直想找一隻好透薄的粉底所以也okay.

男爵府

引用:Quote:原帖由+Pompom0820+於+14-12-10+發表

原帖由 flori 於 14-12-10 發表
haha我只用過他家的future skin。其他的我覺得好貴不是很划算,香港又買的比美國貴lol 我同意future skin的 ...
我都係美國買 但覺得計埋稅都唔平好多咋 by terry都好用架 係美國都平d
粉底越淺色越低coverage 所以我覺得alabaster coverage好d haha

大宅

Estée Lauder double wear too! 用咗好多枝

伯爵府

cwy12 發表於 14-12-10 13:03
你講得好好呀, 我都係有喑啞問題, 化完個妝好快又變番黃, 請問有冇邊隻可以tune 色既產品推介呀?
我本身用 ...

唔洗兩隻一齊用架,睇心情架JA,單用就得。
只要你揀帶粉紅既BASE就可以,LM無色架,就算你用RADIANCE果隻都係無色,解決唔到我地既問題,你可以上完LM再上粉紅BASE,又或者索性轉用粉紅BASE。

如果想要平野,好多年前用過CANMAKE BRIGHT UP BASE,一支TUBE裝,支出黎係粉紅色既。唔係一樽樽光影果隻bright up color wor!

Dior, mac, make up for ever 等等都會有粉紅既BASE。無粉紅既,少少PEACHY 色都可以。

大宅

引用:我用chantecaille的future+skin,已經回購

原帖由 flori 於 14-12-08 發表
我用chantecaille的future skin,已經回購咗第二瓶,好薄膚色好自然,一瓶我可以用一年半

...
我用咗Chantecaille 超過十年,當然間中有試其他牌子,但冇辦法有一隻好過佢又適合我!我用Ivory 加碎粉light! 所有人都讚我隻粉貼,冇得變心!

首頁

尾頁

跳至