自由講場

跳至

首頁
12345...31

尾頁

象牙宮

回覆:香港房屋政策,將會有重大改變~

前日都講新起公屋可選擇買。

子爵府

QUEEN314 發表於 15-1-13 11:56
係幫緊老慒懂完佢個8萬五夢,佢當年無耐地落台,好快吾止8萬5,28萬5都有,全香港都起緊樓,睇下周圍梗有 ...
咩唔係話揾唔倒地起樓咩?

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

大力大力 發表於 15-1-13 11:46
人地係政府好多針架~

原來真係有李氏力場架?!
唔怪得無記d9流劇情都係咁寫, 鹹煎餅老豆可以捧唱K做警隊一哥, 隻手遮天。
Keroro 真係蘑菇, +x哥咩樹都冇
你若盛開, 蝴蝶便來!

禁止訪問

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:其實一定會變, 歷史都是如此, 樓價升 → 政

原帖由 shareholder 於 15-01-13 發表

其實一定會變, 歷史都是如此, 樓價升 → 政府增加供應 ...
上两次係14年一個週期~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

超級特務 發表於 15-1-13 11:56
10年8載後就知
所以, 睇相佬咪只會呃你十年八年囉...
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

伯爵府

畀面勳章

點止房屋,教育都係,又姐妹學校,相信結龍不遠矣,好多人開心好多人中意架不過唔係我

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

超級特務 發表於 15-1-13 12:01
咪咁掃興, 時間可以證明一切
咁即係同無講有乜分別
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

水晶宮

呢個世界係人都知阿媽係女人,阿爸係男人
Bye

水晶宮

shareholder 發表於 15-1-13 12:00
其實一定會變, 歷史都是如此, 樓價升 → 政府增加供應 → 樓價跌 → 政府減供應 → 樓價回升, 但供應不是幾 ...
以前就係,依家唔一定,大陸買家不能忽視
Bye

大宅

又玩語言偽術?

翡翠宮

畀面勳章

唔需要係政策上有重大改變,香港樓價根本已經全球數一數二,根本再冇大上升的空間,有價冇市,地產商都冇肉食。

我覺得係預示左李+x覺得香港地產唔再係佢搵大錢既地方,政治上既考慮未必係主因,cy做特首始終限期,以佢係政經界既權力,冇理由等唔到cy落台,如果話怕左中共就更唔信,未來廿年全球最大的市場一定係中國,李+x如果冇心染指中國市場,駛乜每年係內地捐咁多錢。
日日是好日

琥珀宮

大力大力 發表於 15-1-13 12:06
上两次係14年一個週期~
個問題係, 花14年去等一個仲未知會唔會落實既週期, 都幾痛苦如果自住樓, 有能力係咪應該自己考慮入巿呢?

你若盛開, 蝴蝶便來!

翡翠宮

畀面勳章

超級特務 發表於 15-1-13 12:14
個問題係, 花14年去等一個仲未知會唔會落實既週期, 都幾痛苦如果自住樓, 有能力係咪應該自己考慮入巿 ...
有評論家講過,第三個14年係2015年,睇下信唔信囉
日日是好日

子爵府

好似大約20年左右一個cycle, 美國強,加息樓市就大wok了,再加上增加公居供應,大家仲記得1996-7年幾咁crazy,

伯爵府

玩具勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

莫非係接近消息嘅知情人士.

男爵府

房署在全港有2x個地盆起緊樓。 安達臣道有21橦樓,每橦45層高,你地計下有幾多在今年尾,明年供應。
仲有個沙田水泉澳盆,都有17橦樓。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:大力大力 發表於 15-1-13 12:06 上两

原帖由 超級特務 於 15-01-13 發表
個問題係, 花14年去等一個仲未知會唔會落實既週期, 都幾痛苦如果自住樓, 有能力係咪應該自己考慮入巿 ...
今年係週期第13年~

樓價真係可以永遠都係上升軌?

日本因通縮,由高位20幾年都未返家~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

QUEEN314 發表於 15-1-13 12:16
好似大約20年左右一個cycle, 美國強,加息樓市就大wok了,再加上增加公居供應,大家仲記得1996-7年幾咁craz ...
美國始終地方大, 可以提供既房屋土地多.....香港點都唔會賤價到好似底特律咁, 1皮美金買到一間獨立屋
你若盛開, 蝴蝶便來!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:唔需要係政策上有重大改變,香港樓價根本已

原帖由 mother904 於 15-01-13 發表

唔需要係政策上有重大改變,香港樓價根本已經全球數一數二 ...
對~

再落去香港要亡港了~

買基金真係好傷

首頁
12345...31

尾頁

跳至