婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

睇開d啦,你嫁俾你c6,又唔係嫁俾你99

99見朋友唔關你事,小朋友見親生阿媽又唔關你事

如果你要管,不如管好頭家先,因為99/小朋友都無做錯既地方,你要嬲邊個都無謂

男爵府

回覆 gragra1217 的帖子

唔好唔開心啦, 我明你心情, 簡單D講其實你係咪呷奶奶醋, 覺得自己都不及前新抱仔重要?
講真你同ex 都同奶奶都冇血緣, 所以有點不忿點解奶奶好似好緊張重視ex .....?
正如其他JM講,或者佢哋有一D經歷所以感情係好好, 而加當對方係朋友呢? 其實你都知你奶奶對你好架? 又煲嘢你飲, 不如正面D同奶奶建立更好關係, 比呷個ex醋仲好? 

公爵府

畀面勳章

引用:講關係,你99、你C6、兩個小朋友、C6前妻係

原帖由 方方媽媽 於 15-02-05 發表
講關係,你99、你C6、兩個小朋友、C6前妻係有血緣關係.
而你,只在法律上同你C6有關係,但同其他人係無法律上 ...
X2

子爵府

系一般情離婚況下,99無論如何都系企系自己個仔個邊,同個前'心'抱有愁及當佢係罪人。但你99站系佢對孫既立場利益着想而帶佢地見生娘,我反而覺得佢幾大方及有人情味及心明大義,唔錯呀!

方方媽媽    發表於 15-2-6 14:35

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

其實有咩好嬲, 當 99 同前妻係朋友唔得?
可能佢地感情好

男爵府

回覆:我係咪好小氣

你老公同人食飯就話嬲姐,你99同咩人食飯關你咩事?對仔女又吾係你生,見阿媽需要你批凖?

水晶宮

唔得咁架, 你同你c6抄起來,你係大輸家。

你唔開心係正常,但係都唔可以寫係你面上同
講出嚟。道理不在你那裏呀。

小朋友和他們的媽媽永永遠遠也有砍不繼的關係,明嗎?
沒可能永遠不見面的,就算你c6都因小朋友的關係會同
ex有聯絡,你同佢結婚時預左la。

男爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 開心吸收勳章

補充 : 我同奶奶關係普通, 每星期會一齊食飯/飲茶, 見面會傾計, 我會買野比佢, 佢會煲野我飲 (佢知只有我飲, 照煲完叫仔去佢攞返我哋屋企)

咁佢都對你唔錯啦, 仲話關係普通, 你想要求佢點對你?

水晶宮

99帶小朋友見自己親生阿媽,你又嬲,
咁如果你C6帶佢地去見,你一定嬲爆添啦.
小朋友仲細又唔可以自己走去見,咁點?
就因為你呢位身為後母既一句唔鐘意,就唔比小朋友見自己親生阿媽?
已經唔可以淨係用小器來形容你啦.

別墅

又唔係你老公去見佢
有仔女

有d野一世都斷唔到

子爵府

引用:回覆 gragra1217 的帖子你奶奶同咩人FRIEND

原帖由 kasuen 於 15-02-05 發表
回覆 gragra1217 的帖子

你奶奶同咩人FRIEND又真係唔關你事喎
agree

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

你 c6 揾佢就話嬲姐,你 99 揾佢,你嬲乜

禁止訪問

珍珠宮

引用:背景 : 我老公已離婚, 同前妻有兩個仔女,

原帖由 gragra1217 於 15-02-05 發表
背景 : 我老公已離婚, 同前妻有兩個仔女, 仔出世後他們已辦離婚, 自他們離婚後, 仔女跟我老公+老爺奶奶住, ...
你99唔去d小朋友邊個帶出去見前妻? 小朋友好大個識自己出去?還是你寧願由你c6帶?

你99如果無言談間話新不如舊,唔洗介意啦

大宅

妳要大方啲,依家妳先係老婆。
唔理離婚原因係咩,Ex要見仔女好正常。就算C6要陪同出席妳都要暗啞底忍。因為佢地係小朋友既父母親,某程度上需要有交流。
重要係妳同C6有共識點處理。
至於妳99佢有交友自由,人地之前點相處點親密都唔關妳事。做返自己大方處理,相信C6+99都會知道妳有位置。

公爵府

奉勸你一句,千祈唔好用唔拜年黎威脅99,分分鐘99答好呀!之後叫ex新抱黎拜年你就捉蟲喇!

呢件咁小嘅事你都嬲成咁,第日小朋友長大結婚擺酒,親生阿媽一定出席,如果佢要坐主家席你咪嬲到癲?

mother904    發表於 15-2-7 13:02

複式洋房

回覆 mrschocolate 的帖子

仔 : 14歲
女 : 17歲

翡翠宮

畀面勳章

gragra1217 發表於 15-2-5 16:56
睇完各位留言, 好似我完全係外人咁..................
點解你會咁諗?

你老公又冇一齊去,你99去完返黎又冇俾說話你聽,又冇係你面前讚ex新抱,其實你嬲乜野呢?
日日是好日

禁止訪問

禁止訪問

引用:无理,小氣,自

首頁

尾頁

跳至