自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

伯爵府

牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

算啦, 最後呢幾日, 當佢唱歌啦.
好頭好尾呀

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

自問都係硬淨嘅人, 工作從來交足貨, 但前上司真係變態, 日日哦我幾個鐘(係, 足一小時以上)講到我垃圾不如

我好記得有次叫律師樓改一d文件(叫佢改ABC, 佢改埋ABCDEFG, 連公司註冊日期都錯), 我咪send email話應該係咁, 上司捉我入房照肺, 話人地係律師, 唔會錯, 你咁講陣間有咩事佢會話我地induce佢錯

咁大個女未試過返工返到咁折墮, 經常返返下落平台打電話俾細妹狂喊

佢迫我走, 我走, 之後份工, 人工高左, 老闆轉工撬我過檔, 而家我繼續係每年做appraisal全team最高分

此地不留人, 自有留人處, 唔需要為左d cheap人影響自己心情, 祝早日搵到你的百樂

大宅

引用:自問都係硬淨嘅人,+工作從來交足貨,+但前上

原帖由 Charlotte_mom 於 15-02-17 發表
自問都係硬淨嘅人, 工作從來交足貨, 但前上司真係變態, 日日哦我幾個鐘(係, 足一小時以上)講到我垃圾不如

...
我同你好似,矩叫我做咩我都做,但我係比較新,d野都未上手,時間又短,成日捉我入去開會,成日抽問我whatsapp同佢之前講既野好似當我萬能。呢個老闆好急,呢頭講完轉頭響一個不合理既時間內問你做完未。

我有盡自己能力去做,但有時老闆都無理取閙既,無辦法架wo。矩都係逼我走呀,我咪走囉。

律師打錯野我都試過之前我又係見到個律師draft contract draft到錯哂。所以係你老闆唔識野je。

大宅

引用:算啦,+最後呢幾日,+當佢唱歌啦.好頭好尾呀

原帖由 Valais 於 15-02-17 發表
算啦, 最後呢幾日, 當佢唱歌啦.
好頭好尾呀
矩expect我30分鐘食完lunch繼續做野,我唔會理

伯爵府

2018復活節勳章

希望新一年快快搵到好工.

大宅

引用:希望新一年快快搵到好工.

原帖由 gg_candy 於 15-02-17 發表
希望新一年快快搵到好工.
Thx

大宅

加油吖, 呢個老細唔識欣賞你, 係佢冇眼光

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

男爵府

引用:Quote:原帖由 summertown 於 15-02-17 發表

原帖由 Dragonbaby2014 於 15-02-17 發表
矩應該會繼續搵我,叫我番工,我認真...矩當我辭職係一時之氣...
佢以為全香港得佢一個老細請人咩,叫佢食蕉啦

珊瑚宮

引用:自問都係硬淨嘅人, 工作從來交足貨, 但前上

原帖由 Charlotte_mom 於 15-02-17 發表

...
大把老闆係當員工唔係人,自己就最巴閉。星期六11:30通知要做2份文件(1份唔係我工作範圍),星期一一早出街,趕到死吓死吓。昨日星期一又係一經典,send左email俾佢,佢答我無叫你send email俾我,我唔睇,頂。之後叫我做份細文件,做完之後話我唔跟日期做,又哦左我45分鐘以上。放工,又係度發爛渣,明顯無節目想人留係公司陪佢,我一早已講左昨日有事,我只同佢講左一句,唔好意思,我趕時間要走先,我見老闆呆一呆望住我,朋友話佢應該好快炒我

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 Valais 於 15-02-17 發表算啦

原帖由 Dragonbaby2014 於 15-02-17 發表
矩expect我30分鐘食完lunch繼續做野,我唔會理
30分鐘都好,佢expect我食10分鐘飯就繼續做野。

大宅

引用:Quote:原帖由+Dragonbaby2014+於+15-02-17+

原帖由 sukisky 於 15-02-17 發表
佢以為全香港得佢一個老細請人咩,叫佢食蕉啦
甘極品既我第一次見,聽都未聽過...

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

加油

伯爵府

回覆:(已辭工) 後續,最後的幾天

加油support u

子爵府

佢地真係物以類聚, 早走早著, 好彩樓主走得快咋

大宅

引用:Quote:原帖由+Charlotte_mom+於+15-02-17+

原帖由 cbeyond 於 15-02-17 發表
大把老闆係當員工唔係人,自己就最巴閉。星期六11:30通知要做2份文件(1份唔係我工作範圍),星期一一早出街 ...
你星期六要番工?番半晝?我都遇過呢d情況呀,星期六晚上打比我叫我做份野出黎,你無病呀...

之後仲好意思話我做完唔即時比矩,大佬,你又無問我拎,鬼知你幾時要呀?print出黎又改呢改路,改幾日,又話我做得慢。點慢呀?你一叫已經做,你唔改咪一早出左街...

大宅

引用:Quote:原帖由+Dragonbaby2014+於+15-02-17+

30分鐘都好,佢expect我食10分鐘飯就繼續做野。
唔好理矩,矩都好似唔知我要食飯,我響街度幫緊矩買野,矩叫我一個鐘番公司,但買野果度搭車加行要30-45mins

大宅

引用:Quote:原帖由+Charlotte_mom+於+15-02-17+

大把老闆係當員工唔係人,自己就最巴閉。星期六11:30通知要做2份文件(1份唔係我工作範圍),星期一一早出街 ...
你都好型,「我有事做要走先」響呢度真係預左比矩炒既人先講,有同事經常兩日無食lunch因為公司太忙,加自願OT到7:30-8pm(即係矩淨係食早餐

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

好彩你resign左... 忍多幾天, 新年快樂... 之後互不相干了~~自由啦

首頁
12345...8

尾頁

跳至