夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

lhzgigi 發表於 15-2-17 18:26
你可唔可以請日假, 搵人湊住bb, 同佢出去睇場戲食餐飯?

如果變咗心, 仲可以請幾日假陪吓就會好番, 天下太平咯!!!!!

大宅

引用:Quote:lhzgigi 發表於 15-2-17 18:26 你可

原帖由 ppyy333 於 15-02-17 發表
如果變咗心, 仲可以請幾日假陪吓就會好番, 天下太平咯!!!!!
咁我唔知得唔得, 但唔試就一定冇機…

我提議佢地去街, 係覺得要有機會好好相處下溝通下
平時樓主返工, 放工老婆就返工, 湊住個仔, 樓主自己都話好耐冇二人世界

珍珠宮

開心吸收勳章

crt1234 發表於 15-2-17 18:06
問題係佢有個四歲既仔
無仔女既女大可灑脫離開
除非以後唔結婚

唔結婚都唔係咩咁大不了啫,我同EX分開後都冇啦!
百花叢裡過,片葉不沾身。

大宅

回覆:ccd2138 的帖子

你而家應該係當局者迷,我可以中肯話你知,你老婆係個賤女人,無論佢係被呃被氹定係未玩夠都好,係佢自己定力唔夠先有今日的結果,佢有無內咎都好,佢選擇左背叛你地既感情。
之後要點做,要繼續哀求佢定係瀟灑d攞番個尊嚴就由你自己決定。

仲有,點解唔爭取撫養權?佢為個情夫放棄個家庭,憑咩可以情夫&仔仔同時攞有。

侯爵府

回覆:點算,老婆有第三者😭😭😭

有咩點姐,繼續過日子囉,女人變心,用鋼纜都扯唔番

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實你太太宜家當局者迷,你坐底點傾幾多次都會陡然,不如放手先,等佢同你傾點處理,如果你太太遇著個食家,就要問你他朝有一日你可唔可以接受佢重回你懷抱,當然佢可能遇著個認真,你不如諗下點樣改善自己嘅生活好過

爆愛車縫作

伯爵府

睇過外面既花花世界(酒吧工作),好難再過平淡生活!
我有一位已婚有小朋友朋友,幫補家計也做夜場侍應,久以久之也離婚了,好多年後現在同外國人結婚了,生活好開心!
女人想人錫,就算貧窮也想同愛人,出外旅行,行下街卿卿我我,送花可以去花墟或街市買d$20,$30 扎玫瑰花!

過好,每一天!

伯爵府

我想問,等公屋仲有一年,有公屋的話到時你比2母子住??
你揾屋搬開去??
過好,每一天!

伯爵府

女人專一又絕情,男人花心又長情,樓主你要放鬆d ,好好為將來打算下,搬番自己屋企住,慳左$9000租,揾家人幫手照顧小朋友,馬死落地行,轉校都冇辦法!
過好,每一天!

伯爵府

回覆:lhzgigi 的帖子

睇怕難道好高,樓主老婆都攤晒牌

子爵府

wing1388 發表於 15-2-17 18:58
唔結婚都唔係咩咁大不了啫,我同EX分開後都冇啦!

如果爭到個仔既撫養權
唔結婚某程度係好事
但將來如有打算再婚
就要諗吓個仔將來點同後母既生活問題
視繼子為己出既女人極少

掉番轉
個仔既撫養權判左俾阿媽
又要諗將來既後父會點對佢
又會唔會假以時日,既使平時點關心既仔,個仔都毫無反應,視你為陌生人甚至睇你唔起
同老婆離婚可以搵個第二個; 但仔女唔可以當做無生過?

當有左仔女既話, 離婚並唔係兩個人既事咁簡單

複式洋房

引用:我想問,等公屋仲有一年,有公屋的話到時你

原帖由 fishwawa 於 15-02-17 發表
你揾屋搬開去?? ...
係…我諗住喺咁,因為我可以返阿媽度,到時

大宅

畀面勳章

ccd2138 發表於 15-2-17 21:44
係…我諗住喺咁,因為我可以返阿媽度,到時
既然佢揾到男人 你仲洗咩為既住屋需要付出 煩 個責任已經去左個男人到啦 關你咩事
如果佢條佬係有錢既 佢唔希罕間公屋tim啦

如果真係為個仔著想 你就應該好好計劃離婚後既安排
你一面倒甘對佢好又點 對佢好都唔代表佢會珍惜 會反黎你身邊
佢做埋人呀媽都仲甘唔成熟 你地關係淡左就直接同人開始埋 而事先冇打算過同你溝通 重修關係 去挽救呢個家 更本冇重視家人
個仔跟住個甘既女人就死得啦

複式洋房

引用:Quote:ccd2138+發表於+15-2-17+21:44+係…

原帖由 索爆媽咪 於 15-02-17 發表
既然佢揾到男人 你仲洗咩為既住屋需要付出 煩 個責任已經去左個男人到啦 關你咩事
如果佢條佬係有錢既 佢 ...
係咪呀………但係我好唔忍心,好唔舒得個仔

大宅

回覆:crt1234 的帖子

樓主,
世事無絕對! 後母唔系一定衰!!

如個女人 本身好想要小朋友 但生唔出;
或 個女人離咗婚 也帶著小朋友,想搵番個 比較完整的家。
您都可以系其筍盤一個!!

好明白,您而家一定好傷心!
可以搵社工傾吓,諗清楚要唔要小朋友的撫養權。
您本著點都要照顧好小朋友的心,有伴 無伴 也可以好好過。

您所謂擔心後母會對前妻留下的小朋友唔好;
講真,愛屋及烏,後來者可以對個小朋友唔好的;
佢愛您有極有限,呢d掃巴星 送比您都唔好要!

複式洋房

引用:樓主,世事無絕對!+後母唔系一定衰!!+如

原帖由 KIKI678 於 15-02-17 發表
樓主,
世事無絕對! 後母唔系一定衰!!
其實由頭到尾我都無講過後母既野啊………
因為我跟本唔會爭小朋友撫養權

複式洋房

引用:我想問,等公屋仲有一年,有公屋的話到時你

原帖由 fishwawa 於 15-02-17 發表
你揾屋搬開去?? ...
安頓好佢地兩母子我就會走,租唔租屋唔知,或者我返阿媽度住

複式洋房

引用:你而家應該係當局者迷,我可以中肯話你知,

原帖由 kk1220 於 15-02-17 發表
你而家應該係當局者迷,我可以中肯話你知,你老婆係個賤女人,無論佢係被呃被氹定係未玩夠都好,係佢自己定 ...
因為bb好痴媽咪,而媽咪又200%緊張佢,所以我覺得佢跟住媽咪會好過跟我

大宅

問你老婆個男人係咪肯養埋個女?

子爵府

我唔知講咩好,只知你老婆好快會後悔

首頁
12345...6

尾頁

跳至