夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 hello_kristy 於 15-02-20 發

原帖由 芷寧 於 15-02-20 發表
我無管住佢 佢星期五放工同同事打牌我由佢 話悶同fd出西貢就比佢出 我已經比左好多自由佢喇…但佢要既 其實 ...
我吾明出街就出街
吾好講到要老婆俾吾俾
我ma都吾管我去吾去街
一向只會講我吾返黎食飯
約左朋友咁
吾好預我食飯

想問一向佢去街
係咪要你批准先去得架
其實咁樣都幾有壓力

我老公就會直接講幾時吾返黎食
除非我煮左飯先講
我就實
但都尤佢去既

我就從來吾會問去邊同邊个食
我真係吾g同邊食架
我又吾覺有問題
我老公自己有時會講
吾講我奕吾會理既
放鬆d la

首先問下自己係咪用管呢个方式

如果吾係朋友係吾會用呢種形容詞既

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:老公覺得同我一齊好似坐監?

佢一定成日同d fd 呻,d fd先咁講。

無啦啦你唔會聯想到人地老公返企見老婆會係坐監咁慘。

一定係你老公同人呻過。

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 anan3388 於 15-02-20 發表你

我地住我娘家嫁 可能呢個都係問題之一 所以我好想快d有能力搬出去
依個就係主要原因 我都明明地你老公點解咁講
寄人籬下又唔係自己屋企真係同坐監無分別
我同99住個時 將個監倉升級為地獄

CALVEN    發表於 15-2-21 11:19

翡翠宮

其實係吾係你不嬲管得嚴?

男爵府

引用:Quote:原帖由+芷寧+於+15-02-20+發表我地住

原帖由 siujanjan 於 15-02-20 發表
唔好諗咁多啦。男人唔鐘意住晌女方家人屋企,都正常,女人唔鐘意同99住,可能都會覺得似坐監

...
同意我同老爺奶奶住…出左街如果他們在家我都五想甘早反去,始終會覺得係人地屋企…反到自己屋企就成個人好舒服。

子爵府

引用:頭先無聊睇老公whatsapp 見到年三十晚我催

頭先無聊睇老公whatsapp 見到年三十晚我催佢返屋企食團年飯, 跟住佢既fd gp chat就話佢"遲左返監倉" 我 ...
唔好太認真啦, 男人group講野係衰衰咁架啦…

大宅

引用:男人講無聊野, 唔好咁認真. 番屋企見個女

原帖由 Nancy20090615 於 15-02-20 發表

男人講無聊野, 唔好咁認真. 番屋企見個女人成日忟忟 ...
啱!! 我男朋友係出面好有\"夫剛\" ...對住我就烚熟狗頭又扮弱智...男人吹下水咪當真! 我地女人有時都會吹水講下點\" 冶\"個男人啦

瑪瑙宮

Pandorrabbity 發表於 15-2-23 02:58
啱!! 我男朋友係出面好有\"夫剛\" ...對住我就烚熟狗頭又扮弱智...男人吹下水咪當真! 我地女人有時 ...
係喔, 到下次佢 D 朋友要交人, 咪一樣比人潤.

禁止訪問

珍珠宮

芷寧 發表於 15-2-20 17:05
頭先無聊睇老公whatsapp 見到年三十晚我催佢返屋企食團年飯, 跟住佢既fd gp chat就話佢\"遲左返監倉\" 我 ...

唔駛咁認真喎..咁我都有係朋友面前話2個仔好激氣啦...但我又好愛佢地架喎.

禁止訪問

大宅

我老公同朋友之間都係咁溝通,老婆女朋友通通係獄長,其實我又覺得無咩所謂,講下笑咁姐

大宅

我都講回奶奶係番倉啦!

大宅

引用:Quote:原帖由 anan3388 於 15-02-20 發表你

我地住我娘家嫁 可能呢個都係問題之一 所以我好想快d有能力搬出去
住娘家就係主因啦,如果我要同99住我都會覺得係監倉,甚至係地獄,18層果隻

禁止訪問

男爵府

頭先無聊睇老公whatsapp 見到年三十晚我催佢返屋企食團年飯, 跟住佢既fd gp chat就話佢\"遲左返監倉\" 我 ...
佢會咁同朋友呻, 妳一定好唔開心....
不過咁諗, 妳哋兩公婆的溝通一定係出咗問題先會咁, 試下大家坦誠拎自己的感受出來傾下啦。

大宅

我都好怕d男人講到個屋企好似坐監咁,試問佢真係坐過監,有比較過嘅,佢有本事咁講我okay架。d男人真係得把口,講完呢d以為好好笑嘅說話但無諗過老婆聽到嘅心情會係點。咁要佢行出呢個佢所謂嘅監倉,以後唔好返嚟。最怕佢到時死纏住要返嚟呢個咁温暖嘅監倉,真實嘅坐監同有家人嘅屋企根本無得比。

複式洋房

可能係講笑方式者, 我有時都會咁講, 但係實情唔係咁, 事實係點你應該最清楚架

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

出去放風

咪理啲friend啦!我C6以前間公司有個8婆同我C6講:你老婆又奪命追魂call呀?

大宅

又要偷睇,又要嬲,唔睇咪無事囉,男人同男人講嘢,傾計自然有佢哋嘅文化㗎啦,咁介意就咪睇啦,如果我同朋友whatsapp傾計,我c6偷睇完嬲我咁講嘢,我都覺得我似坐監,講句話都俾人暗中睇住,然後抽後算賬

首頁

尾頁

跳至