自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

回覆:(極品老闆3)已辭職但想問意見...

我都識有個客日日鬧個秘書,當佢狗甘鬧,d員工問多兩句又鬧,唔問做錯又鬧,每個秘書都做唔過三個月。但個老闆到依家都唔覺自己有問題,覺得係依家d後生員工好廢。
所以呢d老闆根本唔需要同佢客氣。你義務幫佢,佢以為你好恨錢,冇佢唔得。

natjosejim    發表於 15-2-25 12:11

男爵府

引用:Quote:原帖由 Dragonbaby2014 於 15-02-25

原帖由 evaw 於 15-02-25 發表
如果佢明天唔出糧,就同去講去勞工處見,佢再叫你去幫手,就答佢返新工、去旅行…
呢d老馮嘅人真係唔好同佢 ...
十萬個同意你講既,呢啲賤人老細彩佢都有味

公爵府

一定唔好再返, 夠期唔出糧就勞工處見!!!!

樓主你又唔係同佢有親, 做咩同佢捱義氣呀??

對人仁慈即係對自己殘忍!!!!block佢電話block佢whatsapp啦!!!

natjosejim    發表於 15-2-25 12:11

子爵府

睬佢都傻....早知今日, 何必當初呢 ?

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

話唔得閒就得 唔好幫d 百佳啦

伯爵府

牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

江湖救急??? 拍片咩???
只要出多小小錢, 一定請到人.

前老闆只係計過條數, 搵你幫手係最好.
平靚正, 又可以鬧你.
呢 D 員工邊到搵到?

既然跳出個火坑, 就唔好諗住再返去啦.

一句, 屋企有事, 返唔到. 順便同佢講, 因為屋企有事,
麻煩佢快 D 出糧, 屋企救急.

Charlotte_mom    發表於 15-3-10 18:50
natjosejim    發表於 15-2-25 12:12

男爵府

BB防敏心得分享勳章 認識瑞士牛牛第一回

我係你我唔會返,睬佢都傻。我會同佢講已搵到工,人工仲好過而家嗰份,請佢以後唔好再打來so 擾你。

男爵府

你同佢講已搵到新工,明天返添,返唔到佢度,講聲唔好意思

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 Dragonbaby2014 的帖子

下? 佢拖你糧的話~佢仲驚過你啦~~呢D CASE 去到勞工處都唔駛驚喎
為咗見到黃先生個為食樣~誓要煮好每一餐飯~ 黃先生食得開心~黃師奶煮得用心

水晶宮

Dragonbaby2014 發表於 15-2-25 10:56
之前講過個老闆好極品叫我做埋d無聊野,個女(小一)同老闆都當我狗甘鬧所以已經辭職。

但個老闆冇人用,成 ...
睇下你係咪真係一日都唔想對住佢啦.
如果無咩所謂的話,可以同老闆講,其實辭職原因係因為佢脾氣大,成日鬧人,又要自己做埋一D同公司無關既野,所以做得唔開心.叫你老闆諗清楚,係咪可以可以做到彼此尊重,有禮貌咁相處,如果唔係,無謂拖落去.
咁樣,你仲可以攞番個尾彩,唔係谷住度氣咁走.
仲有,就算你老闆真係死狗咁話改,都要佢出左辭職呢期糧先,以後就計日薪,你隨時可返可唔返,又可以即日通知就即走.咁對你會保障大D.

大宅

引用:Quote:Dragonbaby2014+發表於+15-2-25+10:5

原帖由 方方媽媽 於 15-02-25 發表
睇下你係咪真係一日都唔想對住佢啦.
如果無咩所謂的話,可以同老闆講,其實辭職原因係因為佢脾氣大,成日鬧人, ...
你好岩!其實矩宜家已經死狗甘改左,但我都係覺得番得唔開心。同埋矩呢刻需要我先扮哂好人,遲下請到人又當我狗甘。何況我有其他part time,就算矩人工高d都唔想再番去。

PS 方媽係ftm定在職媽?

洋房

唔好返
除非你既嗜好係俾人鬧

natjosejim    發表於 15-2-25 12:13

男爵府

回覆:Dragonbaby2014 的帖子

攪唔掂有老細自己嘅事

大宅

引用:我都識有個客日日鬧個秘書,當佢狗甘鬧,d

原帖由 ozduckie 於 15-02-25 發表
我都識有個客日日鬧個秘書,當佢狗甘鬧,d員工問多兩句又鬧,唔問做錯又鬧,每個秘書都做唔過三個月。但個 ...
係呀矩就係甘

侯爵府

引用:之前講過個老闆好極品叫我做埋d無聊野,個

原帖由 Dragonbaby2014 於 15-02-25 發表
之前講過個老闆好極品叫我做埋d無聊野,個女(小一)同老闆都當我狗甘鬧所以已經辭職。

但個老闆冇人用,成 ...
睬佢都傻!呢D人要教訓下!

水晶宮

Dragonbaby2014 發表於 15-2-25 11:35
你好岩!其實矩宜家已經死狗甘改左,但我都係覺得番得唔開心。同埋矩呢刻需要我先扮哂好人,遲下請到人又當 ...
我係在職,做HR的.

通常,呢類把口咁衰既人,都係可憐人,人生一定唔順境,唔幸福.
剩係諗下,自己海闊天空,可以有選擇,佢就要低聲下氣去求你,已經知道邊個佔上風啦.
老闆只係一個稱謂,佢表面風光乍,點夠你咁自由幸福.

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

block佢電話

大宅

引用:唔好返除非你既嗜好係俾人鬧

原帖由 Tatta 於 15-02-25 發表
唔好返
除非你既嗜好係俾人鬧
你個回覆好正,笑左

子爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章

睇到樓主呢個post, 令我諗返我老公10多年前個衰老闆, 我老公係主力嗰個, 啲客全部都係我老公搵返黎嘅, 因為啲客係我老公之前自己開舖嘅客, 間舖執咗所以佢出返去打工(有30% share), 個老闆想吞晒啲客, 而我老公都唔想再做, 咁佢就迫我老公走, 佢用到嗰招衰格到, 同另一個女同事夾埋上到勞工署, 個女嘅話我老公性騷擾佢, 話我老公只著住條孖煙通開工, 根本就冇可能, 我老公在勞工署即打電話俾我, 我即時叫佢話即叫律師上去, 佢哋先話係覺得我老公想啫, 個女嘅係又肥又醜,我老公叫佢照吓鏡先講啦. 終於搞掂咗, 攞返啲錢, 一出勞工署個官間房咋, 都未出勞工署呀, 個老闆竟然叫我老公返去幫手, 今次只打工, 唔係老闆之一, 佢話搞唔掂, 要我老公返去做, 我老公話佢都痴線架. 所以, 樓主, 唔好理佢啦, 走啦, 同佢講, 到期唔出糧就上勞工署.

(唔好意思, 用咗樓主你個版)

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我唔明點解你仲會諗同問,即係你15,16,比人當狗甘喝自己

natjosejim    發表於 15-2-25 12:15

首頁
12345...10

尾頁

跳至