懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:想八卦吓,有冇媽媽係從頭到尾,直至38週的

原帖由 Nekocatty 於 15-02-27 發表
想八卦吓,有冇媽媽係從頭到尾,直至38週的產檢(無論政府或私家),都係自己搭車去? 老公/ 家人陪唔到?
...
除左黎緊照結構c6會去外,其他全部我自己去

子爵府

回覆 Nekocatty 的帖子

我係全程自己去。睇私家。
其實都冇乜需要C6陪,佢返工搵多啲錢俾我同啊B仲好啦
如果咁岩有時間佢都會盡量趕黎陪我既
心中知道佢關心我地

男爵府

畀面勳章

回覆:有冇人全程產檢都係自己去?

如果私家既話C6次次都會就時間同我去。
健康院就無叫過佢去啦

大宅

我係架 老公份工除左產假唔可以請假
有一日咁大把我產檢撞正佢放新年假 佢就一早起身同我去檢查:)

大宅

好多時都係自己去,特別係政府醫院產檢,因為起碼等兩個鐘。

別墅

引用:想八卦吓,有冇媽媽係從頭到尾,直至38週的

想八卦吓,有冇媽媽係從頭到尾,直至38週的產檢(無論政府或私家),都係自己搭車去? 老公/ 家人陪唔到?
...
我政府自己去, 糖水都自己去,私家就先生一齊去,但其實佢無咩興趣去,佢話佢每次都睇唔明d超聲波!
其實大部分JM都自己黎睇醫生的,唔洗hard feeling ! 如果你想先生倍你睇,不如主動同先生講聲再就一就時間,如時間許可佢會樂意的

別墅

引用:都好過我奶奶直接話:我以前都係咩都自己搞

都好過我奶奶直接話:我以前都係咩都自己搞掂!次次產檢都係自己去架!你自己搞掂啦!(只對我講,冇在老公 ...
唔好理99,唔啱聽就當佢唱歌
而家30週bb胎動密左,我覺得係bb陪住我,我又陪住bb 一齊睇醫生

伯爵府

暫時c6每一次都陪我去,其實政府真係幾無聊,又冇得見到bb,私家都叫有得照,陪到未陪,唔得既自己一個都ok

首頁

尾頁

跳至