婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

既然已經彊成咁; 直頭搬走啦; 仲有咩好留底? 佢地又唔LIKE你你又唔LIKE佢地; 做樣都無謂

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:我真係好唔想99同我坐月囉~純呻

講真,呢d 99,叫佢食x 啦

複式洋房

翡翠宮

千萬唔好同99坐月,佢睇中個男孫咋,真係好佩服你可以忍到佢,如果係我一早就爆佢喇

大宅

引用:千萬唔好同99坐月,佢睇中個男孫咋,真係好

原帖由 wahiuma 於 15-03-14 發表
千萬唔好同99坐月,佢睇中個男孫咋,真係好佩服你可以忍到佢,如果係我一早就爆佢喇 ...
唉~我今早生咗,佢知道我生咗,已經返咗去攪間屋,又命令我做啲咩,好討厭呀~

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 做個靚太 於 15-03-14 發表你

原帖由 小魔女bb 於 15-03-14 發表
如果有得揀,我諗冇jm想同6299住,但我同老公一齊時都溝通過,佢話想繼續住係屋企,咁開頭我覺得冇所謂啦, ...
我以前都差唔多係咁,覺得老人家會怕俾人嫌棄,所以成日做到好欣賞99,又讚99,總之做好多討好佢嘅野,其實係我自作聰明,老人家食鹽多過我食米,點可以當佢係小朋友咁單純!
你都好呀…起碼仲有大哥大嫂,叔仔頂住99,我99得番我老公一粒仔,自從老公阿哥走左,99就一心一意玩我同我老公。。。好彩嘅係,我地一早就買樓自住,老公知99嘅衰野,所以死都唔肯同99一齊住囉!
依加你就快生,就算娘家無兩手準備,肯撐你嘅,到時都叫佢地盡量幫手啦!坐月最重要係個孕婦,如果99唔係為你著想而陪月,你又點會坐得好呢…

大宅

引用:Quote:原帖由 小魔女bb 於 15-03-14 發表如

原帖由 做個靚太 於 15-03-15 發表
我以前都差唔多係咁,覺得老人家會怕俾人嫌棄,所以成日做到好欣賞99,又讚99,總之做好多討好佢嘅野,其實 ...
我今早生咗,我99逼我飲紅棗水佢係咪想我死係女人都知黎m都唔可以飲紅棗水架啦,佢仲要逼我飲……

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+做個靚太+於+15-03-15+發表我

原帖由 小魔女bb 於 15-03-15 發表
我今早生咗,我99逼我飲紅棗水佢係咪想我死係女人都知黎m都唔可以飲紅棗水架啦,佢仲要 ...
Sorry真心問,生完唔飲得紅棗水架?上一胎我坐月我媽都係焗紅棗水比我飲

別墅

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章

我生完都係紅棗水當水飲,無飲過開水

大宅

回覆:小魔女bb 的帖子

樓主,你已經有第一胎經驗,就按返第一胎既坐月做法。
唔飲紅棗水就唔飲,話淨飲炒米茶就足夠。至多自己身體自己負責,唔駛其他人操心,老公都迫唔到我!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 做個靚太 於 15-03-15 發表我

原帖由 小魔女bb 於 15-03-15 發表
我今早生咗,我99逼我飲紅棗水佢係咪想我死係女人都知黎m都唔可以飲紅棗水架啦,佢仲要 ...
都話架啦…佢根本唔係真心為你,純粹做個樣,咪覺得平時係好嘅求其質你食囉!
咁依加點呀?有無其他人幫下你?

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 小魔女bb 於 15-03-15 發表我

原帖由 AGa1111 於 15-03-15 發表
Sorry真心問,生完唔飲得紅棗水架?上一胎我坐月我媽都係焗紅棗水比我飲

...
太行血,啱啱生完唔好飲住,尤其開刀生就更加唔好飲住。開頭可以飲炒米茶、南棗水。

識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

大宅

畀面勳章

樓主!
睇唒d留言,明顯我地係同路人
不過我好彩或者係我夠狠
未結婚已經講明唔同住!
我同老公拍拖六年結婚三年
而家奶奶唔敢直接搞我啦!
樓主!要狠心去對付而d人!!
唔好辛苦自己又累仔女受傷害

男爵府

你99係咪發仔寒,你個女都係跟你c6姓,都係佢個孫,點解你99可以咁衰希望你可以保護個女之餘都可以好好照顧自己啦

翡翠宮

小魔女bb 發表於 15-3-15 12:32
唉~我今早生咗,佢知道我生咗,已經返咗去攪間屋,又命令我做啲咩,好討厭呀~

...

仲要命令添,以後你真係有排煩,可能下一步就會霸佔你個仔仔

大宅

瞓得好勳章

樓主,小心小心,力保自己的家,必要時一哭二駡3上吊

大宅

引用:我生完都係紅棗水當水飲,無飲過開水

原帖由 牛C奶 於 15-03-15 發表
我生完都係紅棗水當水飲,無飲過開水
如果惡露未清哂就飲,會唔係咁好。始終係補血既野。但當然,每個人既承受能力唔同,正如有啲人一補就流鼻血,有啲人唔會

大宅

引用:樓主,你已經有第一胎經驗,就按返第一胎既

原帖由 雞蛋公主59 於 15-03-15 發表
樓主,你已經有第一胎經驗,就按返第一胎既坐月做法。
唔飲紅棗水就唔飲,話淨飲炒米茶就足夠。至多自己身 ...
我老公咪不同佢講,我地有分數!而佢就不停話佢生咗三個。

大宅

引用:Quote:小魔女bb 發表於 15-3-15 12:32 唉~

原帖由 wahiuma 於 15-03-16 發表
仲要命令添,以後你真係有排煩,可能下一步就會霸佔你個仔仔
佢今日已經同我個仔講,媽咪唔比你飲奶奶咁衰呀~真係激死我

大宅

引用:Quote:原帖由 小魔女bb 於 15-03-15 發表我

原帖由 做個靚太 於 15-03-15 發表
都話架啦…佢根本唔係真心為你,純粹做個樣,咪覺得平時係好嘅求其質你食囉!
咁依加點呀?有無其他人幫下 ...
我得老公幫我擋下咋!我99黎緊應該日日都會走上黎

首頁

尾頁

跳至