想生BB

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

回覆 bbbchoco 的帖子

我知道紫河車係乜嘢,所以都覺得好核突,西醫成日話唔好食

別墅

回覆:謝謝沈碧琼醫師 (長篇)

恭喜晒呀!我都係沈醫師。已經睇左兩個月。雖然還未bingo,但係我覺得同佢都夾。因為之前小x左,食左佢啲約一個月就黎m。之前睇開啲醫生每次開藥都黎唔到m。所以我會keep住睇。希望可以快啲跟樓主一樣,快啲有b。

男爵府

我都想要沈e c 資料呀,方便可比埋我?多謝公喜你

別墅

我有卵巢多囊証,都係睇沈醫生有左,依家就快30weeks啦。

男爵府

Forbb 發表於 15-4-10 23:38
回覆 bbbchoco 的帖子

我知道紫河車係乜嘢,所以都覺得好核突,西醫成日話唔好食 ...
可能多激素

男爵府

carol0521 發表於 15-4-3 23:05
我之前同自己講,如果女女健健康康,平平安安出世,我一定會多謝沈醫師。 以下係我個人經歷:

上年4月check ...
請問咩叫驗孕酮呀?沈醫師係睇女症定連C6都可以一齊調理架?

大宅

引用:回覆 carol0521 的帖子,你好犀利呀,紫河

原帖由 Forbb 於 15-04-10 發表
回覆 carol0521 的帖子

,你好犀利呀,紫河車咁難飲你都飲到,我飲唔落呀,,因為好臭,唔知點克服 ...
我果時要飲到4個月其實心入面諗住bb,跟住同自己講好快就唔駛再飲,再閉氣,一口氣飲晒佢。 其實bb健康係我最大的原動力,加上之前小x過,所以幾難飲都會飲。 我飲完有時都有反胃的感覺,就即刻含話梅,就會好好多。 加油呀!

大宅

引用:Quote:原帖由 carol0521 於 15-04-03 發表

原帖由 tultul1 於 15-04-10 發表
我剛剛都係小x咗,西醫叫我兩次m後先好試,我book咗沈醫生但22號先有得睇,因為高齡,所以想盡快再有。那時 ...
醫師都叫我黎3次m先再試,雖然我都心急,但再中真係意料之外,我相信呢啲都係我同bb之間的緣份。

大宅

引用:恭喜晒呀!我都係沈醫師。已經睇左兩個月。

原帖由 Emma143 於 15-04-11 發表
恭喜晒呀!我都係沈醫師。已經睇左兩個月。雖然還未bingo,但係我覺得同佢都夾。因為之前小x左,食左佢啲約 ...
其實我真心覺得醫師有料。 我之前肝酵素好高,西醫唔建議食中藥同有bb住。 但我同中醫講左之後,食左佢啲藥,個指數竟然喺兩個月內跌番正常。 所以我小x後,一直都信醫師可以幫到我,我先咁聽話日日食藥食到4個月。

大宅

引用:Quote:carol0521 發表於 15-4-3 23:05 我之

原帖由 wingyee1230 於 15-04-11 發表
請問咩叫驗孕酮呀?沈醫師係睇女症定連C6都可以一齊調理架?
孕酮即黃體素,係頭3個月support bb 生長的荷爾蒙。 你可以打去問下,應該你同可以一齊睇的。

大宅

引用:我都想要沈e c 資料呀,方便可比埋我?多謝

原帖由 77babe 於 15-04-11 發表
我都想要沈e c 資料呀,方便可比埋我?多謝公喜你
之前有jm share,不過唔知有冇再update

大宅

大宅

引用:Quote:原帖由+Emma143+於+15-04-11+發表恭

原帖由 carol0521 於 15-04-11 發表
其實我真心覺得醫師有料。 我之前肝酵素好高,西醫唔建議食中藥同有bb住。 但我同中醫講左之後,食左佢啲藥 ...
咁你小x後是否一直keep住睇?

大宅

畀面勳章

引用:我之前同自己講,如果女女健健康康,平平安

原帖由 carol0521 於 15-04-03 發表
我之前同自己講,如果女女健健康康,平平安安出世,我一定會多謝沈醫師。 以下係我個人經歷:

上年4月check ...
恭喜樓主,我同你嘅經歷都差唔多,2013年年尾小x,2014年3月第一次睇沈碧琼醫師,睇左3次,4月初已bingo,之後頭三個月乖乖食藥,上年11月尾阿B平安出世,而家已經4個幾月

我坐月都有揾沈醫師調理

大宅

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 Forbb 於 15-04-10 發表回覆

我果時要飲到4個月其實心入面諗住bb,跟住同自己講好快就唔駛再飲,再閉氣,一口氣飲晒佢。 其實b ...
同我一樣!紫何車真係好難頂,飲到想嘔,但為左阿B,我都頂到

大宅

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 Forbb 於 15-04-10 發表回覆

我果時要飲到4個月其實心入面諗住bb,跟住同自己講好快就唔駛再飲,再閉氣,一口氣飲晒佢。 其實b ...
同我一樣!紫何車真係好難頂,飲到想嘔,但為左阿B,我都頂到

男爵府

引用:+

Thanks

大宅

引用:Quote:原帖由 carol0521 於 15-04-11 發表

原帖由 tultul1 於 15-04-11 發表
咁你小x後是否一直keep住睇?
係呀!一出院就搵醫師調理,食左一個月藥就再bingo

大宅

引用:Quote:原帖由 carol0521 於 15-04-03 發表

原帖由 ngming_28 於 15-04-11 發表
恭喜樓主,我同你嘅經歷都差唔多,2013年年尾小x,2014年3月第一次睇沈碧琼醫師,睇左3次,4月初已bingo,之 ...
想問下坐月食中藥可唔可以餵人奶? 醫師有冇講呀? 我而家坐緊月,有jm話坐月唔好食中藥,1516中👉👈

大宅

引用:Quote:原帖由+tultul1+於+15-04-11+發表咁

係呀!一出院就搵醫師調理,食左一個月藥就再bingo
其實那時醫師叫你遲啲先試但你咁快bingo,你有冇好擔心?定沈醫師一直有幫你睇住,覺得你都ok?

首頁
12345...6

尾頁

跳至