自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

子爵府

現實D啦,成日話接受唔到!
男人有女埋身,自己姓咩都唔知啦!
唔好講你老豆一把年紀,阿媽又走咗,大把男人有大好家庭,有仔有女,小三一出,結婚發誓講過咩都唔記得啦,總之佢唔攪到你,你好我好就算啦!

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

sorry,我好戥你難過

這一邊你都重為你媽媽的離去而難過,嗰邊就話要再娶

再娶都不是問題,只係色迷心竅到為個只係見過三兩次的人而同自己個女反面就真係..........

身為人父都唔可以想像下,自己個女都重未從喪母之痛走出嚟就要認新老母係好難嗎?

個女的會不會好年輕,話有咗所以趕得咁緊要?

樓主,你可以在FB寫出你的心裏話給你老父一人看的PO,和他分享你的心路吧,電話盞講多錯多,希望佢見到你的心底話,可以了解多點你心裏的難,多以包容,大家日後還好相見

大宅

回覆:你地接受到爸爸再婚嗎?

我爸都係識左個大陸女人,年紀同我媽差唔多喎,但我堅決反對佢地結婚,2個都幾十歲,要個伴冇問題,但唔好搞手續,如果要一齊住我情願爸爸搬上去,我睇唔到就算

大宅

接受唔到,個大6女人咁嘅情況下痴埋嚟,似係想分身家或貪香港人身份。何況佢哋係喺葬禮情況下識,你媽過生又無夠1年,即係佢哋識咗1年都無,就談婚論嫁,了解清楚未?呢個大6女人好有手段,喺呢個時間趁虛而入,咁喺比哂最好一面你老豆睇,果大6女人要得到哂佢想要嘅嘢先會露出黑暗嘅一面,真愛?我唔信呀,信大6人一成都死,最大可能係想等你老豆過生,分佢一半身家。

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:我爸62歲,我媽死後不足一年時,爸爸話識左

原帖由 alisoncky 於 15-04-07 發表
我爸62歲,我媽死後不足一年時,爸爸話識左個女人,見過兩三次,打算再婚,要我地支持佢,仲想我全家(包括 ...
其實呢個女人可能係你媽咪生前都已經有, 而家只不過借機會光明正大啫

翡翠宮

引用:我無所謂,老豆老黎想有個伴,但聲明在先,

原帖由 BIGPAT 於 15-04-07 發表
我無所謂,老豆老黎想有個伴,但聲明在先,唔好認佢做阿媽,最多節日食下飯

佢俾人扼錢唔好問仔女拎
Exactly
天要下雨,娘要嫁

子爵府

牛年勳章

見過兩三下次面就談婚論嫁,快左d!
都一把年紀,又唔係要趕住生仔,可唔可以拍耐d拖了解深d先

子爵府

換個角度諗

你老爸行動不便 唔通你可以辭左份工 棄左個家 照顧爸爸
心態想有人照顧爸爸
煩唔到仲好

調返轉你老豆有冇反對你同男朋友來往

大宅

你老豆仲要識人1年都無就影哂d親密照post上網,睇嚟個進展都好快下,唔似做伴咁簡單,仲要開口埋口講結婚,都咁老啦,仔女都大哂,老婆又剛過生,就算識咗個伴都唔洗下下影哂親密照,要生要死咁結婚,根本就係個大6女人想結婚第時分身家。

伯爵府

引用:接受唔到,個大6女人咁嘅情況下痴埋嚟,似

原帖由 colormama 於 15-04-07 發表
接受唔到,個大6女人咁嘅情況下痴埋嚟,似係想分身家或貪香港人身份。何況佢哋係喺葬禮情況下識,你媽過生 ...
咁要睇下佢老豆醒唔醒目,我老爺雖然好快再婚,但一早打點好哂d家產比返自己親生仔女,但要背住佢個新老婆,唔比得佢知

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我爸62歲,我媽死後不足一年時,爸爸話識左個女人,見過兩三次,打算再婚,要我地支持佢,仲想我全家(包括 ...
我細個mami唔係度,幾歲大都好想papa再聚,因為鐘意完滿家庭
大個係親戚口中知道當年差唔多成事但個月人話唔要我呢個條件就好慶幸爸冇再聚
不過佢覺得幸福咪成全,因為年紀都唔細

珍珠宮

畀面勳章

BIGPAT 發表於 15-4-7 13:02
我無所謂,老豆老黎想有個伴,但聲明在先,唔好認佢做阿媽,最多節日食下飯

佢俾人扼錢唔好問仔女拎

同意

男爵府

你爸爸係咪好有錢架?

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 713050 於 15-04-07 發表樓主

其實呀媽未走前有講過俾呀爸搵第二個,叫我地做仔女要俾呀爸咁做,我係ok既,但唔係同我講見左兩三次就話要 ...
原來你媽咪生前都有叫你爸爸續絃, 咁唔怪得佢咁快手, 要知道久病無孝子, 何況老公? 而家60歲都好後生, 佢等埋太太走咗先再開始, 理論上我會支持佢, 但一個同人見過幾次面嘅女人明知人太太過身無耐都肯嫁, 人格應該都唔方好, 你反對都好正常,老豆要再娶, 就如天要落雨, 無人可控制到, 唯有希望佢哋真係穩穩定定正正常常, 唔好搞風搞雨就得啦

公爵府

引用:唔到做仔女嘅接唔接受我爸再婚咗3次,3個都

原帖由 yy1012 於 15-04-07 發表
唔到做仔女嘅接唔接受

我爸再婚咗3次,3個都係b6婆,極度唔鍾意,但可以點?
b6女人,不擇手段,想要$同要身分證,做女兒的,冇得揀!若是媽媽已過身,她不知道總好過在他身邊知道已被另一女人佔走了爸爸

子爵府

回覆:alisoncky 的帖子

上得bk多,總係覺得呢個年紀嘅男人,咁快同一個內地女人一齊,最終目的係身份證/錢,真愛真係少之又少。
你爸爸堅持結婚你阻唔到,但同樣地佢唔可以迫你地接受個女人,自己有能力唔需要靠爸爸嘅,咪唔好見住囉,到過到自己至再同爸爸聯絡吧!

珍珠宮

畀面勳章

我冇所謂,只要唔好生件出黎

總之呢唔好叫我養個女人,好煩我,佢一家我一家得閒食下飯,冇金錢關係,

佢高興娶一個又好娶十個又好都唔關我事,but 我只會負責老豆一個嘅生活費,佢嘅女人佢自己搞掂

象牙宮

2024年龍年勳章

明白樓主不鍾意老豆咁快再婚……

但老豆係成年人,佢為自己人生負責就 ok

珍珠宮

畀面勳章

引用:我無所謂,老豆老黎想有個伴,但聲明在先,

原帖由 BIGPAT 於 15-04-07 發表

佢俾人扼錢唔好問仔女拎
x2 佢張訓邊個女人我唔理,總之有事唔好煩我就得

水晶宮

如果你媽媽走左好耐或離婚好耐我接受到,但你爸都62歲,仲要見過兩三次,我接受唔到,怕佢比人呃

首頁
12345...10

尾頁

跳至