自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆:新招式電話騙案 (有點長) 大家要小心!

其實。。。又係0個d囉,要你拎10萬9千7出嚟先話比5日4夜trip你囉,仲要係咁洗你腦。。

上到去,帶10蚊cash,乜卡都唔帶,佢都應該吹你唔漲

子爵府

引用:+同佢講多一秒都哂氣 +

原帖由 amos_BB 於 15-04-11 發表
同佢講多一秒都哂氣
所有送野俾我既電話,一聽到係乜公司/禮品部,我就講句「唔需要勒,多謝晒,拜拜。」費事嘥我時間同嘥佢既口水。

唔係怕有時自己用開既銀行搵我有事,連xx銀行都懶得聽多句。

侯爵府

我剛出來做野好天真咁上去拎郵輪票。原來呃我身份證同信用卡號。我死都唔俾最後走到

男爵府

呢個方法,十幾年前已有!都係星光行,係厄人買外國度假村會籍嗰類嘢。

複式洋房

小心

水晶宮

之前都有呢d架,我都中過,無啦啦打嚟話中左咩郵輪套票叫我去拎,我見要去銅鑼灣攞,咁我咪話好好好,抄低晒d資料第日放飛機囉,因為真係遠,同埋我嗰時又冇拖拍,一個人走上船有咩好玩wor

大宅

通常唔會理依D電話,癈是講咁多,暖吓肚好過。

別墅

好多年前已經收過呢d電話,
無端端話我中獎,因為得閒就同佢玩下,
我扮到好吸引,好想要,
叫佢寄比我
佢話唔寄得架,
但之後有野要做,就cut左佢線lu

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:黃昏時收到一個電話(3114483

原帖由 土萌螢 於 15-04-11 發表
黃昏時收到一個電話(3114483?), 一聽電話, 佢已經叫啱我個姓,

"X小姐呀, 你之前參加我地的XYZ電話訪問, ...
報警話比亞sir知,等佢地放蛇捉晒的衰人

伯爵府

回覆:Kindlyly 的帖子

我都係,話送我都吾要

大宅

我十幾歲都收過呢d電話,話領獎,但要聽晒佢地講野先,咁我又真係上左去,印象中係聽佢講野,介紹你入會,每個月比會費,咁一年就可以揀一個地方去旅行,類似係咁…… 聽晒佢講野,就送郵輪假期比你,不過聽完後我淨係一味say no唔入會,同埋想快快離開嗰度,所以冇問領獎既事…… 過左一排,我聽我男友話佢朋友又係接到電話,上左呢間公司聽野,佢聽完晒冇入會,仲領埋個郵輪獎添,事關佢係勁厚面皮嗰d,堅決拒絕入會,問返人地轉頭比獎佢,又真係比佢攞到獎免費上郵輪玩喎!

子爵府

醒目開學勳章

我同佢講: 係呀! 中左獎咁好呀,個獎我送俾你啦! 唔該晒你呀!

大宅

你咁好彩而家先收到呢啲呃人電話,十幾年前已經有。

男爵府

有電話地址公司名,可否去消委會投訴?

大宅

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

謝謝提醒,
以前接到呢种電話。
我話都無參加過抽獎,佢仲快收線過我

我一向參加左抽獎會在月曆記低,
呃唔到我
不要從別人的嘴裡去認識我

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

我收到好多次,話送一百蚊IDD俾我。我話唔洗喇,其它公司送咗俾我,已夠用,收佢線。

大宅

之前試過話我中左500百佳禮券,我話我冇參加過,佢話:「500蚊禮券喎」
我講左句:「唔要」收佢線,點知佢再打黎,仲同我講:「唔緊要啦!反正都搵左你,500蚊喎!黎拎啦!」
我話:「你當我咩人?我平時執到5蚊都拎去警局!你講!你叫咩名?咩公司!我要告你!」
佢拋低一句:「痴線婆!」
之後冇再打黎

大宅

我上個禮拜都收到電話(311448x1)
話我之前參加問卷調查(港珠澳大橋對你有冇影響)
[個問卷調查係上個月透過電話做完佢臨尾話禮貌上話我知佢姓咩,叫我話返俾佢知我貴姓]
之後上個禮拜就收到電話,問我記唔記得之前做過問卷調查關於港珠澳大橋,話我抽中獎
我一聽都知係騙案,話我唔需要,收左佢線

水晶宮

佢地次次都話做過問卷架喇!有冇做問卷?有冇俾咁多資料人我唔知?當我儍架咩!

就有做問卷,真係咁大隻鴿乸?隨便送大禮俾人?絕對係呃人!

首頁

尾頁

跳至