自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

男爵府

引用:Quote:原帖由 櫻花bb 於 15-04-17 發表趁佢

原帖由 milulu 於 15-04-17 發表
咁我阿嫲咪入唔到門口囉!
買左新鎖返來先 同阿ma單聲 個日唔舒服or其他事 (唔得閒陪佢)
趁佢地出街換鎖匙
樓下看更預先交代唔比佢地上來

不過當然要先得你爸爸同意
同埋預左無親戚做

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

問題係你嫲嫲度再加你爸爸咁腍善辛苦你

男爵府

引用:佢連帶個五歳大既女$5個幾小巴車錢都唔入

佢連帶個五歳大既女$5個幾小巴車錢都唔入,同小巴司機嘈,就知佢猛料啦

...
癡線

大宅

回覆:如何對付大陸無恥無賴親戚?

同佢鬥無賴,橫掂反硬面,等佢出去即刻執走佢d野,同佢講屋企爆屎渠唔好上去,已經幫佢執哂d野送去酒店,酒店錢叫佢老公俾,之後唔洗再理佢。

男爵府

引用:No no no趕佢出街呢d橋吾得,反而落得公主

原帖由 鴨鴨比 於 15-04-17 發表
No no no趕佢出街呢d橋吾得,反而落得公主病、野蠻,冇大冇細罪名,趕埋你走

係智取,首先佢家傭版學下d菲 ...
我冇講過一句,話要趕佢出街!我冇咁蠢

男爵府

引用:關鍵人物係嫲嫲,+係嫲嫲面前篤多D佢既背脊,

原帖由 WChan 於 15-04-17 發表
關鍵人物係嫲嫲, 係嫲嫲面前篤多D佢既背脊, 一定要嫲嫲/你亞爸出聲先趕到佢走, 只宜智取, 唔好硬碰 ...
嫲嫲係盲粉,爸爸無眼睇,好難入手

男爵府

引用:同佢鬥無賴,橫掂反硬面,等佢出去即刻執走

原帖由 nicoocin 於 15-04-17 發表
同佢鬥無賴,橫掂反硬面,等佢出去即刻執走佢d野,同佢講屋企爆屎渠唔好上去,已經幫佢執哂d野送去酒店,酒 ...
已經反左面

大宅

引用:Quote:原帖由 nicoocin 於 15-04-17 發表同

已經反左面
好心送哂d野去酒店,俾酒店地址叫佢自己去,之後佢條尾。

大宅

其實呢啲人同佢講道理冇用,佢有心同你鬥爛格,加上佢知道嫲嫲企喺佢果面,你爸爸都吹佢唔漲

仲有邊個企喺你果面,爸爸?爸爸女友?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+鴨鴨比+於+15-04-17+發表No+n

我冇講過一句,話要趕佢出街!我冇咁蠢
得閒嚇下佢擺對紅鞋、聯想法,仲要懶好咁話姐姐好鍚你架

吾係話你趕佢走,係jm們諗住直接講係work

你要記住佢大陸黎同13億人爭心計之高

最叻一哭二鬧三上吊

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

直接拒絕

香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

大宅

引用:Quote:原帖由 Winnie_1210 於 15-04-17 發

佢幾日前,拎住五百蚊俾我,話俾我買餸,日用品,當乜都好!跟住話要住到八月!!

...
你返比夠 1000 蚊佢,叫佢執埋行李即走!!!

男爵府

引用:Quote:原帖由 Winnie_1210 於 15-04-17 發

佢幾日前,拎住五百蚊俾我,話俾我買餸,日用品,當乜都好!跟住話要住到八月!!

...
最少每星期500啦

子爵府

扮巔嚇佢,喺佢面前扮彊屍跳,得閒望住佢傻笑,將D砂煲缻罉放喺佢張床,半夜拍佢房門,等佢知難而退

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

milulu 發表於 15-4-17 12:37
嫲嫲係盲粉,爸爸無眼睇,好難入手
直接同你亞叔講, 叫佢安排返佢老婆同個女D野, 唔好再煩你地得唔得?

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

見到你D說話⋯⋯基本上你全家人,只有你一個唔喜歡個B6,你阿嫲仲係佢「粉絲」,

用戶要求終止服務

milulu 發表於 15-4-17 11:58
蝗蟲入侵我屋企,話要住到八月?點攪?
事例一:話要睇樓,拖左我一個八十幾歲嘅阿嫲,做佢導遊,幫手看住 ...

我發覺大陸人好興來香港玩...會唔理香港親戚居住環境點...死都要來借宿.

最經典我2 叔個女( 即我堂姊)..佢婚後不止3 次, 拖男帶女來我家投宿, 訓廳打地鋪都濟.

當年佢老公40幾, 堂姊30幾..大仔9 歲, 女5 歲..在我家打地鋪...有晚凌晨 2 點仲嘈...好一副話之你死..

不過, 當年同我老豆住, 間屋唔係我, 無計..

最好笑, 唔係無錢架...一家四口有錢去歐洲遊行架

做人...何必因為慳個少少,要屈就自己打地鋪..慳宿費...將自己的慳建築在別人痛苦之上

男爵府

小事撩交打,當然係逼佢打你,你唔好還手。最好有視像錄低,有証有據。之後報警趕佢返大陸。

男爵府

引用:同佢鬥無賴,橫掂反硬面,等佢出去即刻執走

原帖由 nicoocin 於 15-04-17 發表
同佢鬥無賴,橫掂反硬面,等佢出去即刻執走佢d野,同佢講屋企爆屎渠唔好上去,已經幫佢執哂d野送去酒店,酒 ...
但有個盲粉間碟嫲嫲呢

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

WChan 發表於 15-4-17 12:44
直接同你亞叔講, 叫佢安排返佢老婆同個女D野, 唔好再煩你地得唔得?
係呀!

這個是一個唔錯方式,

不過我覺得樓主未必能趕走B6,因為B6有個五歳的女,那女孩好明顯是「尚方寶劍」。

首頁
12345...12

尾頁

跳至