自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

我生完係瘦過未生架,但人真係老左好多
希望佢地再大d唔洗我點理
我有時間理下自己

琥珀宮

畀面勳章

回覆:點解生過bb 嘅女人好難keep?

易肥d

水晶宮

引用:Quote:Cheddar85ang+發表於+15-4-22+19:00+

原帖由 js1204 於 15-04-22 發表
講真生完後條士啤呔真好難整走。
士啤呔真係千奇唔好有,一有就好難好難減得走!
我都減唔去,不過唔關生完事,未有bb前已經存在。

子爵府

引用:Quote:Cheddar85ang 發表於 15-4-22 18:54

原帖由 tester5 於 15-04-22 發表
身體機能+心力交瘁都令我生完後,唔好話keep, 係差唔多老左10年

一生完24小時冇覺好訓,日以繼夜咁bump奶 ...
非常認同,c6係同我一齊殘但睇住佢哋大真係好開心。佢哋唔會痴得我哋好多年,到時有大把時間追返d青春。青春有時唔止係個樣,心態都可以。

男爵府

回覆:點解生過bb 嘅女人好難keep

生兩個我冇悔,反而後悔懷孕期間超重太勁 宜家至少減60磅先叫健康

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:Cheddar85ang 的帖子

我覺得係荷爾蒙唔同咗,斑多咗,所以要加倍努力,另外唔夠瞓同照顧bb減少咗扮靚的意欲吧。

男爵府

時間專注哂落仔女到,有時間都想抖下,仲邊有時間扮靚 同埋生完個肚皮都鬆哂,點都唔夠後生果陣咁緊致。。

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:有心有力一定keep到,只不過湊仔太忙,要有

原帖由 banbanmm 於 15-04-22 發表
有心有力一定keep到,只不過湊仔太忙,要有時間已經好難。

總有離別的時候

大宅

引用:Quote:原帖由 Wick122 於 15-04-22 發表唔

原帖由 Cheddar85ang 於 15-04-22 發表
就要放長雙眼,努力keep fit, 睇吓十年八年後會點。
我其實唔明點解啲人成日都咁講,係藉口,還是身體機能 ...
樣、皮膚唔難keep,但身形就難,無論你點瘦、骨格、個肚皮、胸都唔係咁易攪,個肚皮好似個漏氣波咁,除非你後生復原快唔係都好難,仲有妊娠纹

琥珀宮

引用:我成日都聽人咁講,其實係咩意思?如果生過

原帖由 Cheddar85ang 於 15-04-22 發表
我成日都聽人咁講,其實係咩意思?
如果生過又好努力咁做運動、做facial, 係咪都一定會比未生過嘅女人遜色 ...
我覺得生活開心好緊要,老公肯幫手照小朋友,女人才有時間及心情整理自己儀容!

無工人既FTM就勁辛苦勁無私人時間!

子爵府

身型就算keep到但樣皮肤差好多,成日俾人話我残,我自己都覺老10年。勁吾想見人。真有衝動做激光!

男爵府

依家科學昌明,肯勤力係唔會污where。例如陀b時皮膚黑色素增生可以醫學美容打斑;出多好多白頭髮可以染髮;肥咗可以運動或去美容院做機…… 但我自己為例,肚皮鬆咗盤骨闊咗似乎不能逆轉

珍珠宮

問題係做咗亞媽,都會憂心子女呢樣嗰樣,縱使生理上可以keep fit, 但係心理上會多憂慮。咁個人自然會容易老啲

男爵府

我無時間keep,我未生仔前每星期做三日運動,生活輕鬆無壓力;生仔後做雙職媽咪,無工人,婆婆幫手湊,放工就極速趕返屋企照顧小朋友,無時間做運動,就算有時間,我都寧願陪小朋友多

cat20203    發表於 15-4-23 07:59

珍珠宮

我生2個自己湊,好忙碌,無停過,連睡覺、食飯都無時間,仲點keep fit?

子爵府

生過小朋友, 而又要落手落腳照顧和教導的,
的確係會較為殘的;
晚晚勞氣去責罵先死細胞啊!

男爵府

育兒性格勳章

引用:我成日都聽人咁講,其實係咩意思?如果生過

我成日都聽人咁講,其實係咩意思?
如果生過又好努力咁做運動、做facial, 係咪都一定會比未生過嘅女人遜色 ...
其實係身體狀況已經無以前咁好啦!。。不過我都有努力做運動。
不過真係好宜攰

伯爵府

生完, 身體上好多野改變。 例如我生完有濕疹, 皮膚敏感。 就算keep都唔可以亂來。。。 我諗, 除左錢同時間, 要睇下運氣先知keep唔keep 到

水晶宮

好似陀b時咩營養都俾晒個b, 生完又要湊,自然殘掛,我生完2年,冇嘜點變,都瘦返,但真係身體唔多好

男爵府

我覺得應該咁講,未生前,唔駛keep都好fit.生完就一定要keep先好fit

首頁
12345...6

尾頁

跳至