自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆:有時港女真係幾難頂

最怕呢D人

男爵府

回覆:厚多士 的帖子

有好多勁重accent既港女成日都係度扮ABC, 真係唔知個醜字點寫

男爵府

咁講野都需要好大勇氣

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

U know u want to enjoy with hubby but they noisy me fainted but I want to be high class and drink tea in hotel coffee shop

Forgive me ! I just love this kind of chinglish. It makes me fell so kong Lui

侯爵府

有次搭巴士由灣仔返元朗,車程成粒鐘,一個鐘時間不算短,但前面個女仔講岩岩食左一餐飯,由果餐飯嘅環境開始形容,和朋友每句對答。。。。講到我落車都未講完,我好配服佢囉,可以一餐飯可講咁耐,另外,最配服佢電話中朋友囉,可以咁得閒聽佢講啲咁無謂野聽到咁耐。

公爵府

我教你一個更貼切的terms ---低能港女

珍珠宮

畀面勳章

淨係食野會習習聲個下我已經忍唔到想出聲

我唔知點解一聽人食野習習聲我就會變得好燥爆,仲要咁鬼嘈我一定會出聲叫佢地靜D

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

引用:今日諗住悠閒去同老公食brunch,+點知隔離坐

原帖由 厚多士 於 15-05-09 發表
今日諗住悠閒去同老公食brunch, 點知隔離坐左個無敵港女(我唔想用呢個terms, 但我諗唔到第二個形容詞)。
佢 ...
Oh really? Oh my god

伯爵府

引用:有次搭巴士由灣仔返元朗,車程成粒鐘,一個

原帖由 29XX86 於 15-05-09 發表
有次搭巴士由灣仔返元朗,車程成粒鐘,一個鐘時間不算短,但前面個女仔講岩岩食左一餐飯,由果餐飯嘅環境開 ...
以前中學有個男同學口水佬,有時佢打來傾計,頭15分鐘我都會聽下佢講野。之後我會擺開個電話做下自己野,得閒先聽下佢講完未,佢可以完全唔知我行開過的

侯爵府

係巴士大聲講电話都好惡顶

珍珠宮

引用:今日諗住悠閒去同老公食brunch, 點知隔離坐

今日諗住悠閒去同老公食brunch, 點知隔離坐左個無敵港女(我唔想用呢個terms, 但我諗唔到第二個形容詞)。
佢 ...
un頂able

公爵府

引用:U know u want to enjoy with hubby but th

原帖由 natjosejim 於 15-05-09 發表
U know u want to enjoy with hubby but they noisy me fainted but I want to be high class and drink te ...
lmao

大宅

you know i dont want to ba a 港女囉

子爵府

may be they were practicing their oral exam

侯爵府

引用:Quote:原帖由 29XX86 於 15-05-09 發表有次

以前中學有個男同學口水佬,有時佢打來傾計,頭15分鐘我都會聽下佢講野。之後我會擺開個電話做下自己野,得 ...
啲人好攪笑,唔洗回應都可以吹得一餐,唔怕悶親人架咩?

大宅

我又分享下我遇到既經典港女港姐事先。
話說某平日中午同老公去左世貿間hooray食晏,個日天氣好好,所以坐露台帳篷底嘆下啦。點知坐底左就知出事⋯隔離枱坐左6個著黑馬馬,超粗眼線加痴勁過除子衫既假眼睫毛,年約40歲既女士。
佢地傾計內容浮誇同大聲都算,枱面上擺放住佢地的Chanel 手袋都唔關我事,頂多我眼紅人地啫~點知食食下其中個港姐係到食煙!!仲要用餐廳的電蠟燭台做煙灰缸!!咁有個waiter已立即衝過去阻止啦,點知成班港姐起鬨話人地「露天地方係可以食煙架,你個帳篷都cover唔到我成張枱,咁我咪可以食煙囉!」「我都未話你地遮光差,曬傷我地d袋!」跟住又到經理過來,經理請佢行出少少到完全露天既地方到食煙啦,咁個港姐都有行去既,但特燈向餐廳裡面呼返口煙囉!衰到無佢辦法。
咁我老公好想同餐廳經理強烈反映不滿,不過反正我地都食到甜點,咪叫佢拿拿聲食完走人,無謂影響自己心情。期間個幾個港姐都係爛得戚咁仲坐係到食煙⋯
成件事無文化到唔知點形容!都唔知咩人來架!

男爵府

兩姊妹諗住出去浦溝鬼仔abc。咪 practice 下。面皮厚煮係好事,有同學以前都係咁,最後比佢識到個有錢鬼佬老公

男爵府

Well,我真係覺得好難頂lor (高8度)
唔該想像下我用港女語氣

伯爵府

引用:我又分享下我遇到既經典港女港姐事先。話說

原帖由 chows 於 15-05-10 發表
我又分享下我遇到既經典港女港姐事先。
話說某平日中午同老公去左世貿間hooray食晏,個日天氣好好,所以坐 ...
呢啲係潑婦,不是港女/港姐咁簡單

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁
12345...6

尾頁

跳至