自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:身邊有無成日攞着數既朋友?攞着數既面皮可以有幾厚

身邊總有一兩個

男爵府

回覆:身邊有無成日攞着數既朋友

我會盡快疏遠!block whatsapp、facebook、電話……

公爵府

引用:侍人接物永遠單向的人,我會放棄同呢啲人交

原帖由 spf25 於 15-05-24 發表
侍人接物永遠單向的人,我會放棄同呢啲人交往
X2

伯爵府

DHA勳章

引用:你個post令我諗起十幾年前的事,有個朋友做

原帖由 littlefatc9bk 於 15-05-25 發表
你個post令我諗起十幾年前的事,有個朋友做份工有得claim見客entertainment,有一排成日約食飯,次次佢揀地 ...
你朋友有得claim錢,都重要你地恰錢,重食得咁貴 ,直頭當你地係水魚

珍珠宮

有!
去旅行禮貌上問佢要乜手信,佢就老實不客氣指明要最出名又唔算平既嘢食做手信,但佢去旅行就永世都唔會買手信。仲有好多搵朋友著數既嘢

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

水晶宮

引用:無,因為唔會再同佢做朋友 +

原帖由 c.vieri 於 15-05-24 發表
無,因為唔會再同佢做朋友
agree

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 sugarkiller 於 15-05-24 發

原帖由 katie0921 於 15-05-24 發表
有,咪我家姐囉

3-4個月左右就去1次旅行,每次返嚟,都話會拎手信比我,但每次我都會冇耐。
家姐喎,,咁益你

大宅

引用:Quote:littlefatc9bk 發表於 15-5-25 00:05

原帖由 good_pig 於 15-05-25 發表
有D人真係cheap在骨子里...我之前有講過一件事.

話說我公司有D貨辦...(幾蚊O既野)
係呀,通常我會等齊朋友至攞出黎分,但次次佢一黎到就催我快些攞出黎,好似好趕要搶咁

次次一攞出黎就會話件件都啱,攪到其他朋友唔敢同佢爭,到最尾差唔多全數俾曬佢

所以宜家都唔會再攞野出黎俾佢地

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 15-05-25 發表有

原帖由 sugarkiller 於 15-05-25 發表
係呀,通常我會等齊朋友至攞出黎分,但次次佢一黎到就催我快些攞出黎,好似好趕要搶咁

次次一攞出黎就會話 ...
幾蚊雞野,真係唔駛下下搶住要

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:近排見咁多旅行post,就醒起身邊成日攞着數

原帖由 sugarkiller 於 15-05-24 發表
近排見咁多旅行post,就醒起身邊成日攞着數既朋友

1)呢個朋友每當同group有人去旅行,就一定提要送手信俾 ...
我以前工作成日有d sample 可拎,咁我都會問我妹佢要唔要,佢會問我拎多d,話要俾佢d朋友ABCDE...咁囉。

呢件冇得say bye bye架喎

子爵府

我有個舊同事,佢離職後大家有保持聯絡傾下扮靚嘢啦
咁我去日本旅行,循例問下佢有無嘢買,佢叫我幫買美白丸,話代購貴成百幾蚊@
初頭叫買3樽,都ok嘅,唔太阻定。點知我買左果晚text佢,佢就叫我買埋fancl supplements...90粒裝幾款各幾包咁,又問我見唔見某隻化妝品賣幾錢咁
當時都未覺有嘢,到有日行完街tea緊時po左戰利品上fb,就立刻收到佢text問有咩靚衫啱佢,叫我影俾佢睇,現場直擊報道咁
呢下先辣親我唔再睬佢,大姐,我唔係去為你做採購架!

更過份嘅係到佢去英法旅行時,我叫佢幫買jo malone香水,佢竟然話無買!無時間

另外有個同事喺我去台灣時,到當地架啦,text我幫佢買蘋果日報
幫買嘢唔大問題,但重點係我即使旅行都唔會早起,12點出門係叫早
但報紙一晏又會賣晒⋯搞到要特登早起,買完再上返酒店,因報紙都重架嘛,唔想拎住行成日。
7仔又唔喺酒店樓下,要過兩條街先有!自此我去親台灣唔會俾佢知

大宅

有,仲要係親戚
経常吼住我買左D乜
我搬屋會問我有乜唔要
新買手袋會問我借黎用
連我C6架車都話想借
親友聚會唔會主動俾錢
等人請佢兩公婆
都痴Q線
唔知醜

大宅

試過個女k1時,因以前用即一款筆刨好好用但香港無得买、叫帮手买。她竞然买左個新的比自己個仔,比個残舊既寄比我女。個個人係親家姐

男爵府

引用:我同事又係CHEAP精一個每次有同事去旅行,

原帖由 mecury1234 於 15-05-24 發表
我同事又係CHEAP精一個

每次有同事去旅行, 佢都會叫同事幫佢買野,
點解你仲會睬呢d cheap 人?

男爵府

回覆:sugarkiller 的帖子

我有個同事有兩個仔,我去韓國買手信俾佢同兩個仔。冇幾耐佢又去韓國,我都冇諗過有手信,不過佢竟然同我講,話韓圜貴喎,所以唔買手信俾我。呢個同事仲有好多cheap 嘢,不能盡錄!

侯爵府

無咁既朋友,我d朋友反而係成日有野益我,我就無野益到佢地。。我性格好直,要揾我著數,我唔會忍佢,我一下就爆,爆左就大家不再係朋友,所以依家留底係身邊既朋友都好正常。

珍珠宮

引用:身邊總有一兩個

原帖由 coolcats 於 15-05-25 發表
身邊總有一兩個
一,兩個算少啦!

大宅

sugarkiller 發表於 15-5-25 13:21

次次一攞出黎就會話 ...
真係好cheap好自私,好貪心,幾蚊O既野就可以睇清楚呢啲人嘅真面目

首頁

尾頁

跳至