自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

引用:丟年丁力個仔係華小入唔番華中就叩到入林大

原帖由 RoseRose1980 於 15-06-04 發表

丟年丁力個仔係華小入唔番華中就叩到入林大輝,我估佢b2, ...
唔係嘛?丁力個仔讀林大輝嘅咩?咁有米,去外國讀都得啦!

複式洋房

回覆 ~phyllis~ 的帖子

多謝CHING建議 and 鼓勵

珍珠宮

中4仲諗?
你囡已適應學校生活,有一班熟悉同學老師,
你而家轉校, 乜都重頭黎過

你間學校本身band 2 唔差, 做乜要轉呢?
而家要做, 叫囡努力溫書,考好個成績.

別墅

回覆:林大輝校風差?

丁力個仔唔係讀大輝,讀王錦輝呀。(利申:同我個女同班)

翡翠宮

小師妹 發表於 15-6-4 11:20
argeed!!!!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

qilintim 發表於 15-6-4 10:38
回覆 hagupit 的帖子

多謝CHING提點,我有喺網上睇過,不過啲POST大部分都幾年前,資料唔UPDATE,所以想問 ...
最近係 EK 都有人問過丫
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

複式洋房

回覆 BIGPAT 的帖子

都啱嘅 但係女女真係唔中意旅遊,日日上堂都悶到訓著,真係唔中意點努力都考得唔好..

大宅

相由心生,放學時間睇下班學生既行為舉止就知校風。

禁止訪問

畀面勳章

回覆:qilintim 的帖子

伯爵府

小師妹 發表於 15-6-4 11:20
佢可能中四去卦而 HK international school 難d,爸爸媽媽英文唔好我估難入d

男爵府

引用:丁力個仔唔係讀大輝,讀王錦輝呀。(利申:

原帖由 smart_bus 於 15-06-04 發表
王錦輝同林大輝差好遠喎!王之前因未有自己一手湊大的學生,dse成績唔太亮麗,校風亦唔太好,但近年應好咗D,穩步上揚。樓主可以試試王錦輝。

禁止訪問

畀面勳章

回覆:qilintim 的帖子

複式洋房

回覆 Hoining 的帖子

THX 咁間學校要求一定好高 機會渺茫

伯爵府

smart_bus 發表於 15-6-4 11:31
可能記錯,佢初派左佛教黃鳳玲,後叩王錦輝架

伯爵府

有朋友係入面教, 佢講過D學生成績,品格好差, 粗口爛舌.

大宅

回覆:林大輝校風差?

林大輝依間係我舊居附近,我同囡囡都好幾次見到依間學校D人lunch &放學後著住校服一班人在街上食煙
所以我覺得依間學校係好差,如果囡囡乖就真係三思

琥珀宮

引用:回覆+LedTV+的帖子因為我個女FORM+4+揀科派

原帖由 qilintim 於 15-06-04 發表
回覆 LedTV 的帖子

因為我個女FORM 4 揀科派咗兩個佢唔中意嘅ELECTIVE,旅遊and世史
提議你唔好轉校,VA應該可以係外面自己讀叫學校報考,DROP咗旅遊個科!

Repeat 轉校DSE都未必考到好成績入八大,無謂浪費一年時間!

佢DSE只要考到core 3322,就算無VA,應該要入到自資degree課程讀design 果d!

複式洋房

回覆 applemary9527 的帖子

女女好乖架..超驚學壞

男爵府

引用:回覆 applemary9527 的帖子女女好乖架..超

回覆 applemary9527 的帖子

女女好乖架..超驚學壞
真係好想轉就試培墧,王x輝及九龍塘香島吧?

做人至緊要開開心心 :-D

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:回覆 洋蔥頭媽咪 的帖子我個女都係幾純品,

回覆 洋蔥頭媽咪 的帖子

我個女都係幾純品,雖然已經FORM 4 但係都驚啲FORM 4 5 6 會教壞佢

係我朋友個女,佢媽媽話老師都ok,好照顧佢地,我諗間間學校都一定有曳學生,中四應該可以照顧倒自己,唔駛太擔心嘅。

首頁
12345...7

尾頁

跳至