在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

MommyPanel勳章

回覆:管理層媽媽, 純呻

我管緊兩個細我幾年的,我就覺得責任心係個個不同,睇佢本身性格同家教,但而家d人溝通能力欠佳係事實,有d叫極都唔肯打電話俾未見過/唔識既人,乜都send email 但英文又唔好,\" tmrw\", \" u\" 等等成日見,嘔血~~

公爵府

引用:Quote:carandvic 發表於 15-6-10 12:05 我

原帖由 j2j2 於 15-06-10 發表
而家做上司仲邊敢鬧人...真係谷爆. 有時我好好奇, 點解BK仲有好多posts見到人地D上司好mean, 不停鬧人或 ...
大家角度唔同麻,同一句說話,你觉得語气好時,佢地可能已經觉得mean.

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

大宅

可能我唔好彩,今年我的department有6個新人,只有1個係唔洗我太擔心,因為有工作經驗,但其餘5個, 一個28歲同fresh grad. 嘅其實係無咩分別,我爭在未捉住佢地隻手做,講多兩句又話你煩,到出咗事有客投訴老細又話你無睇住啲細咩?
大佬呀!我都係打份工啫,唔通我真係要捉住佢地隻手做?咁我自己啲嘢係咪唔洗跟? 仲有班舊人,個個都有自己style, 真係幫到手嘅又買少見少,做得耐過我嘅都要睇佢地面色,人都顛!

伯爵府

我自己都吾高級,下面有兩個靚妹,一個肯做,一個成日偷懶,俾野佢做黑面,成日請病假,做錯野要我執手尾,嬲嬲地全部丢返晒俾佢自己再做,之後佢嬲左我,冇再問我野,仲好凑少件

水晶宮

2018復活節勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

同感...三煞位
          You may say I'm a dreamer but I'm not the only one.

水晶宮

2018復活節勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

neko138 發表於 15-6-9 23:58
我仲要管埋國內同事,真係隔山打牛,激到你嘔血
國內同事好多時唔問你直接去馬,衰左我梗係會出聲啦,佢會 ...

國內同事間中就會出現「喜出望外」的事
          You may say I'm a dreamer but I'm not the only one.

別墅

好聽d米管理層。我日日返工好似幫人湊仔、女。一個就英文晤好又怨公司唔俾機會。叫佢學好d英文,得個講字!另外一個日日返工好似遊魂咁。佢做左7年,一畢業就入來做,個個好就佢。佢做錯就係我錯。唉

別墅

回覆:anixon 的帖子

完全認同

子爵府

有D仲唔識做人.
又唔知自己做細, 成日亂咁出主意.
又唔係個AM 負責依個PROJECT,自己又主動report俾人知佢自己做緊咩.
又report我自己做緊咩.
莊閒都唔識.

大宅

bbshop_bb 發表於 15-6-16 11:49
有D仲唔識做人.
又唔知自己做細, 成日亂咁出主意.
又唔係個AM 負責依個PROJECT,自己又主動report俾人知佢自 ...

完全同意, 自己唔識, 教佢啦! 又唔聽, 自把自為, 同佢講你唔識就問, 但到頭來咪又係自己決定晒點做, 最慘又唔同你講佢點做, 佢做左先, 出事我先知大件事, 死未

男爵府

well, 要跟時代, 無可能仲用10年前既人比, 生活都唔同晒

男爵府

同是天涯夾心人

子爵府

....

男爵府

畀面勳章

唉,有得揀我都情願自己做都唔想管人,宜家d後生好難教,唔話得唔惡得,一味想偷懶,人地以為我地做管理層有人用好歎,實質上有苦自己知

男爵府

引用:唉!今係好激氣,今天3個阿哥阿姐一齊唔做

原帖由 wai_chai_2000 於 15-06-11 發表
唉!今係好激氣,今天3個阿哥阿姐一齊唔做,平時做野已經只有2成,本來打算8月炒,現在總慳了錢,但總是好 ...
你公司係咪好難啃架,一齊3個吾做

男爵府

陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:nobletree 的帖子

梗係唔係啦!

子爵府

引用:唉,有得揀我都情願自己做都唔想管人,宜家

原帖由 mymelody0701 於 15-06-19 發表
唉,有得揀我都情願自己做都唔想管人,宜家d後生好難教,唔話得唔惡得,一味想偷懶,人地以為我地做管理層 ...
有醒ge 下屬係好好運、可惜最多係又唔醒又懶、叻唔切果d...

男爵府

想生BB熱投

子爵府

今日我下面果個o靚仔, 問我明唔明。
我想講我明, 但我唔需要同你交待。
請做好你的野, 我的事請不要理。

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我仲慘呀.... 以上的問題全部都有發生, 仲要加埋佢居然周圍唱我"成日鬧佢", 成日針對佢, 真係好慘, 有苦自己知

首頁

尾頁

跳至