自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

呢d 偽上等生日會,不去也罷。

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

咁你問心, 用自己把尺, 覺得自己兩個仔, 係唔係失禮先, 如果真心覺得失禮就真係要教喇, 4歲都還可以勉強話細慢慢教, 但6歲就唔算細, 要識得適當時候做適當的行為, 細佬睇哥哥頭, 哥哥做得好, 細佬都易教D
如果覺得自己個仔冇問題, 只係朋友奶奶小題大做, 下次無謂帶小朋友參加咯

lovelovesing    發表於 15-6-8 20:42
JunJunJu    發表於 15-6-8 19:11

侯爵府

回覆:如果有人投訴你兒女,你會點做?

屋主祖母話jm你兩個仔曳,你又話有其他小朋友重曳,但係人地心目中,其實可能係一樣,並無分興奮失控還是因為曳而曳。

聽到實唔開心,自己教好d囉

8-)

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

佢個奶奶有錢都無用,係小家

小朋友party更係盡慶架啦,可能有d失禮地方,但都唔洗講呀

琥珀宮

方麗娟 發表於 15-6-8 17:01
唔係呢個原因(多手搞人哋d道具),
而係你兩個小朋友搶了生日主角嘅風頭
為人父母,當然希望小朋友去 ...
我都覺得似係搶咗主角風頭,99唔滿意自己個孫被人搶咗風頭

同埋,其實自己朋友咁同自己講得,我覺得多多少少都會係個FD都覺得係咁樣,先會咁同樓主講返

大宅

如果你二個小朋友只係表現左小朋友應有ge開心表現(正如你所講投入玩無影響其他小朋友)如果對方咁都投訴,我會say sorry 吾好意思(基於禮貌上),但我吾會再出度佢地搞ge活動囉,佢地有錢人有一個睇人睇法,但如果我小朋友係正常行為而被人淺踏人性or暗示無家教,我會保護小朋友尊嚴

大宅

引用:如果你二個小朋友只係表現左小朋友應有ge開

原帖由 jean2012 於 15-06-08 發表
如果你二個小朋友只係表現左小朋友應有ge開心表現(正如你所講投入玩無影響其他小朋友)如果對方咁都投訴, ...
人性=人格

禁止訪問

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 hanbb 於 15-06-08 發表其實

原帖由 ailimama 於 15-06-08 發表
一定冇打人,冇搶野,冇同小朋友爭執,只係魔術師請了我6歲大仔一起表演一個魔術,我大仔好興奮之後表演期 ...
做客人我唔會企正魔術師前面,但對方好似 over 左,我都唔介意小朋友玩得開心 d,呢 d fd,下次唔去

總有離別的時候

水晶宮

小朋友有得玩係咁架啦, 佢自己果兩個仔到你對仔嘅年紀可能都係一樣
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

侯爵府

既然你朋友男家咁巴閉,咁我唯有下次唔出現
無謂比佢99講

珍珠宮

如果你覺得小朋友既行為唔係過火, 就唔需要理會一兩個外人既言論, 以後少D見佢地LOR.
不過我唔認同拎其他小朋友既曳去同你自己小朋友比較, 無意思的.

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

你想改善既,應該問反朋友個奶奶投訴2個仔d咩嘢?
而家jm 們都係估2個仔衰左邊方面。
如朋友回覆,你應同嘅咪改囉,
無中生有嘅,就以後都唔去,咁就真係叫委屈啦!

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 ailimama 於 15-06-08 發表一

原帖由 laiki 於 15-06-08 發表
我覺得佢奶奶好巴閉lor,佢會唔會覺得你仔既風頭蓋過個主角,所以咁講呀?你朋友又係既,我諗正常人當奶奶投 ...
同意

總有離別的時候

大宅

小朋友見到這場合當然會興奮,又無整爛嘢,仲要有說話聽,淨係佢兩個孫係寶貝,哼,下次諗清楚再參加,點解要自己小朋友咁委屈,遷就係雙方面的

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

引用:Quote:原帖由 方麗娟 於 15-06-08 發表唔係

生日主角只有1歲😅,好難唔搶到佢風頭。根本主角仲未知發生咩事。

...
所以咪話,有d人只是搵人替其慶祝生日,而非開心share.
小朋友,有邊個唔係天真㗎,唔通個個坐定定先至係乖咩。一係提點個仔,一係索性唔去!

禁止訪問

引用:屋主祖母話jm你兩個仔曳,你又話有其他小朋

男爵府

係我唔會再去

珍珠宮

ailimama 發表於 15-6-8 17:15
生日主角只有1歲😅,好難唔搶到佢風頭。根本主角仲未知發生咩事。

...
O....NO

侯爵府

引用:Quote:原帖由+二小姐+於+15-06-08+發表屋主

我唔係想話人兩個孫曳, 根本我冇將他們當天的舉動放上心,我對其他小朋友的行為,覺得唔太過份我從來唔會 ...
控制唔到別人諗乜同埋做乜,自己做好d

8-)

首頁
12345...6

尾頁

跳至