婆媳關係

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珍珠宮

回覆:令人敬重的現代奶奶

我將來都要做個開明,通氣嘅奶奶

子爵府

你一定做得到

公爵府

引用:所以話呢,敦起個奶奶款系冇用既,盏比個新

原帖由 Bobo113 於 15-07-11 發表
所以話呢,敦起個奶奶款系冇用既,盏比個新抱系背後狂數不是
真係無著數

公爵府

引用:好多99都當媳婦係阿4,因為媳婦寄人籬下,

原帖由 Mini7266 於 15-07-12 發表
好多99都當媳婦係阿4,因為媳婦寄人籬下,最好分開住
但佢又唔諗下媳婦寄人籬下係因為自己個仔無本事無出息?人地肯嫁你個仔係屈就??

公爵府

引用:講少左, 所以我覺得99有工返, 多朋友, 自己

原帖由 wing514 於 15-07-12 發表
講少左, 所以我覺得99有工返, 多朋友, 自己有街去, 有活動會好好多, 好過全幅心機擺哂喺啲仔女孫身上, 有時 ...
多朋友都唔代表通氣大方要睇下佢群埋d咩質素的人啦好似我c6阿媽就係群埋班無品是非精,咪學到足返來對自己身抱羅

侯爵府

引用:Quote:原帖由 wing514 於 15-07-12 發表講

原帖由 yl88 於 15-07-12 發表
多朋友都唔代表通氣大方要睇下佢群埋d咩質素的人啦好似我c6阿媽就係群埋班無品是非精,咪 ...
我99就喺甘,一大班屋邨師奶朋友圍埋,平時冇野做圍埋喺茶樓,最叻曬命show off連屋企個雪櫃電視機都可以攞出嚟比較……呢類99我最怕同女家接觸,99習慣一見面就曬碼頭,一見親家親戚面就曬命要面子,女家某啲人已經有微言笑99甘都攞出嚟曬…我老公/佢個仔被人喺背後笑失禮

Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

大宅

如果我99都咁識do就好

大宅

引用:Quote:原帖由 Mini7266 於 15-07-12 發表好

原帖由 yl88 於 15-07-12 發表
但佢又唔諗下媳婦寄人籬下係因為自己個仔無本事無出息?人地肯嫁你個仔係屈就??

...
我成日都諗唔明,我嫁入黎做呢樣個樣仲要同兩個冇血緣關係既老人家住,點解委屈既唔係身抱仲俾人話寄人籬下?

別墅

回覆:Bobo113 的帖子

系啊,你講的仲岩、我次次出現問題都应我99以起、我同我老公係房大声D講野6299就冲黎我房、有D時候咩都下下記得鎖門ga嘛?真怕自己未穿衫果下、佢哋就咁冲進黎、咩叫“尊重”佢哋都唔知、到底係年代唔同以係佢哋冇家教呢?

別墅

回覆:Mini7266 的帖子

個個都想分开住、但经济和自身能力有限,冇办法……

大宅

我99表面就開通新潮,實際唔跟佢支笛就黑面暗寸你!

大宅

引用:主角係我家姐,佢有2心抱,兩個都對佢好好

主角係我家姐,佢有2心抱,兩個都對佢好好,我家姐系一個好識Do的奶奶
1. 佢從來唔會多事或八佢個仔同心 ...
通情達理。。做人咁咪開心囉!

複式洋房

子爵府

其實系唔系應該揾個第三者話比D99聽佢敢敢系唔得既,盞黑個新抱憎,分分鐘連個仔和孫都冇理,嚇下佢地,咪等佢地以為大X晒好過引

複式洋房

模範99

大宅

回覆:tsuilan 的帖子

同你一樣

珍珠宮

我媽都係差唔多嘅人。。。
其實有時都要睇有咩仔女,好似我媽咁,我覺得佢超好,連我老公都好中意佢,我99篤我媽背脊,我老公會抱不平架!我真係會乜都想同佢出錢,但能力有限,出到就出!
而我家姐對我媽都好好,就係錢銀好孤寒,如果我想同佢夾份買野俾我媽,係無可能!
我細佬直頭係老馮,覺得媽咪嘅付出係應份,當正媽咪係工人,之前仲諗住帶女友番屋企住,一齊嘆,好在我同家姐極力阻止咋!
我都希望人人都要珍惜眼前好人。。。

大宅

主角係我家姐,佢有2心抱,兩個都對佢好好,我家姐系一個好識Do的奶奶
你家姐好得

侯爵府

你家姐仲有冇仔呀?

伯爵府

我奶奶同你家姐一樣 ( 除了最後那項) , 不過唔係對我呢個大心抱,只係對佢個細心抱, 因為我奶奶係一個十分偏心的奶奶,只 like 細仔, 咁你覺得佢係開明的好奶奶定唔係?

首頁
12345...8

尾頁

跳至