夫婦情感

跳至

首頁
12345...16

尾頁

子爵府

引用:21歲,多靑春,我是你,就背着包去旅行,放

原帖由 esse 於 15-07-18 發表
21歲,多靑春,我是你,就背着包去旅行,放眼看世界,為一條老男人承受那麼多負能量,為咩???十年後看回來 ...
講得好岩,諗请楚呀,小姊妹

侯爵府

回覆:又141,又wechat,又骨妹,究竟佢諗緊咩呢

當你抽身出來,就會發現這個人不是你要找的

男爵府

引用:HI,我係新人,第一次開POST,多多指教我同男

原帖由 mankawycm 於 15-07-18 發表
HI,我係新人,第一次開POST,多多指教
我同男友下個月就旅行結婚啦~但一直都有小問題存在緊,有時我好難釋懷, ...
走啦阿妹…

你本身偏向較敏感/執著,佢就麻甩佬格…
就算佢無真出軌,淨係哩d行為都有排你喊…

子爵府

講得俗D,你呢舗真系輸硬

別墅

多謝各位留言,或者我講多少少。。

我無大肚架,之所以好似好急結婚咁,係因為我男友現在工傷無野做,可以有多d時間預備,同埋佢家人係咁催(因為佢年齡唔細)

佢有sp都係之前無拖拍個陣既事,而據佢所講係無叫過雞的,因為佢話好污糟。

別墅

剛剛發生左d事,有d唔知自己想點,等我組織下先。。

大宅

發生多少事都唔重要,重要的是你應該別急着結婚,好好冷靜下

瑪瑙宮

mankawycm 發表於 15-7-18 20:20
多謝各位留言,或者我講多少少。。
唔使多謝. 大家講 ge 野, 您收唔收到?

子爵府

BK Milk勳章

回覆:mankawycm 的帖子

妹妹, 唔好比其他人(佢屋企人等等)牽着鼻走。 你仲咁後生, 真係佢急你唔急啦。 諗清楚,睇清楚先結婚吧。

佢同你一直咁耐, 就當佢真係冇攪3攪4, 但佢個人都係心野想周圍識女既。 佢本人覺得冇攪就冇問題,而你根本就接受不到, 大家價值觀差咁遠,將來結婚後分歧只會更大。

咁,都結?

男爵府

我同你性格好似,疑心重,易喊,妒忌心又大。喺我24歲左右識左ex, 佢大我12年,當時我都以為自己好愛佢。佢亦做過好多傷害我嘅嘢,比佢拖咗我好幾年,我識咗我c6,我先知道咩係真愛,如果你真係覺得好愛佢,試下退一步諗,你接唔接受到個男人返大陸同睇141 ?

你自己個心根本就接受唔到佢呢d 行為,點解要比機會自己唔開心呢?

子爵府

引用:剛剛發生左d事,有d唔知自己想點,等我組織

走啦\'

大宅

BK Milk勳章

引用:剛剛發生左d事,有d唔知自己想點,等我組織

發生了什麼事?冷靜呀

別墅

樓主吖樓主,我睇到你個post我其實有啲替你擔心吖。
我唔敢話全世界睇141嘅男人都係pk,但佢有睇、有上大陸骨場、知你唔中意佢同啲舊愛藕斷絲連都有keep contact、佢又有機會叫雞,我只想講,男人(我認為咋)個性格中意蒲、玩女,係改唔到㗎,有冇女朋友/老婆都係咁。Sorry都要講,呢個係佢個性格,冇得改㗎你有得㨂,點解唔㨂呢。
我唔知你呢一刻,睇咗咁多人嘅留言,會唔會對你同結婚嘅決定有少少動搖,如果有嘅,恭喜你,因為你㨂啱咗條路,如果你只係唔知點拂開佢嘅,我諗上嚟呢到問,我諗都有人會答你。
真㗎,飛咗佢啦,你大把青春、前途,你一定可以搵過個真係愛你嘅男人,如果唔係你一定一世,係一世吖,後悔。
Btw,有得㨂,點解要㨂一個會上141嘅男人呢

子爵府

2018復活節勳章

我28都嫌你未婚夫年紀大,何況你21結婚前都無信任就唔好結,99%離婚

珍珠宮

如果你唔係有左BB的話, 我勸你諗清楚, 喺未了解一個人嘅諗法或感情唔穩定嘅基礎下, 真你唔好諗結婚, 除非你年紀大急住搵歸宿, 21歲女, 你仲有好多選擇, 仲有時間去觀察清楚對方你一個咩人, 如果你諗住見步行步, 我覺得你會後悔

珍珠宮

引用:你咁後生又何要屈就自己姐?你男人唔係未玩

原帖由 lovepuikwan 於 15-07-18 發表
你咁後生又何要屈就自己姐?你男人唔係未玩夠,係衰咸濕囉,即係到左六十歲都係咁,你忍唔忍到? ...
睇唔到樓主的將來!

別墅

mankawycm 發表於 15-7-18 20:23
樓主吖,你21歲咋,如果有野係自己解決唔到嘅,唔好收收埋埋啦,希望你組織完之後可以大步檻過啦你諗吓,一個真係愛你嘅男人點會捨得你而家咁樣擔驚受怕呢?

珍珠宮

引用:我28都嫌你未婚夫年紀大,何況你21結婚前都

原帖由 米米子 於 15-07-18 發表
我28都嫌你未婚夫年紀大,何況你21結婚前都無信任就唔好結,99%離婚

...
認同!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Nancy20090615 發表於 15-7-18 13:31
我想話, 呢個男人想搵個傻女人生囝兼第日湊囝打點佢地的生活, 有錢幫佢頂埋頭家. 您係要就中埋去喇.
...
好直接, 但真係現實的

大宅

阿妹,你而家先21歲,我唔想見到你嫁左佢之後,31歲時後悔浪費咁多青春係佢度。lee個男人好低質素,你仲然後生,應該擴闊生活圈子,識多d人,出面大把好男人

首頁
12345...16

尾頁

跳至