懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:ckawromnegn+發表於+15-8-1+13:13+詳

原帖由 EstrellaDamm 於 15-08-01 發表
最明顯影響係bb有可能過大難順產。bb出嚟後佢有可能血糖過低,要拮腳仔check住直至血糖正常返,可能有需要 ...
咁我係咪需要定期去check下自己有無妊娠糖尿,定係去到某個week醫生就會安排我check?

水晶宮

9am5pm 發表於 15-8-3 01:54
咁我係咪需要定期去check下自己有無妊娠糖尿,定係去到某個week醫生就會安排我check?

...
我聽返嚟好似唔係間間醫院會幫全部人check不過我嗰間(東區)係。一般人28週做,但好似我咁家人有糖尿就十幾週做第一次,如果第一次冇事28週會再做。所以如果自己父母有糖尿記住要講,好似第一次登記時張表上可以填。

珍珠宮

2024勳章 畀面勳章

唔好食得過份就得

大宅

引用:Quote:9am5pm+發表於+15-8-3+01:54+咁我係

原帖由 EstrellaDamm 於 15-08-03 發表
我聽返嚟好似唔係間間醫院會幫全部人check不過我嗰間(東區)係。一般人28週做,但好似我咁家人有糖尿就十 ...
我屋企有部篤手指機,間唔中用個部篤下得唔得?

複式洋房

回覆:大肚婆飲食一問

我經常性食薯片,仲要一時一次食一大包

洋房

引用:薯片我尋日食咗仲食得好開心! +

原帖由 Forever16 於 15-07-30 發表
薯片我尋日食咗仲食得好開心!
我都係😋最愛卡樂B

大宅

KateC2012 發表於 15-7-30 20:01
其實有咩係一定唔可以食? 我好中意食薯片 ,有無問題? 有無人係明知唔食得都照食?

...
我除左魚生無食,基本上冇戒口,胃口特別好,一個人食兩個人份量,仲食四川麻辣菜,生前兩日仲特登去食剁椒魚。雪糕西瓜照食。不過每個人體質吾同。

洋房

我都好鍾意食薯片/芝士條, 未有B時可以1次過食一大包, 邊食邊飲奶感覺冇咁熱氣,宜家有左第二胎, 有胃口但食得太飽會嘔, 有時夜晚口痕食10塊左右

食D 自己鐘意既我諗唔會太大問題掛,適可而止應該Ok, 開心緊要D.....

我第一胎都有妊娠糖尿,預左今胎都會有,希望唔好高到要咭針啦....

首頁

尾頁

跳至